Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hanina1

od dzisiaj 1000 kcal

Polecane posty

jeśli chodzi o te parówki to ja Ciebie rozumiem bo sama je jadłam przed dietą;):P wrzucalam 3 parówki do wody i na tyle było gotowania:P a teraz powiem że się poprawiłam PS: przeczytaj sobie w google o parówkach;)na mojej stronie też znajdziesz link do fajnego artykułu:) na stronie 9

sosy można robić na przykład na jogurcie z czosnikiem i koperkiem:) w spaghetti masz sos pomidorowy- przepis na moim topiku w risotto również jest "na mokro" zawsze mi wychodzi jakieś 900 gram risotto a kalorii ma tylko 350:P śniadanie powinno być 280 kcal IIsn:100 kcal obiad: 330 kcal kolacja: 240 kcal Haninko:) z pewnych rzeczy trzeba zrezygnować:) PS: a ile masz lat?

a tam ;p ja nie licze kalorii... jem mało skomplikowane posiłki 4 razy dziennie i to mi wystarczy.. oprocz tego jakies 1,5h tancze dziennie Na dzisiaj mój jadłospis wyglądał tak: Śniadanie: 3 małe kromki posmarowane cienko masłem i powidłami 2 śniadanie: jabłko, banan Obiad: rosół z makaronem (mała miska) oprócz tego jakiś banan, herbaty itp. w międzyczasie zjadłam/wypiłam póki co idzie mi dobrze, ale ważny jest też jakiś wysiłek :) PS. Polecam peeling z fusów kawy :D pzdr

Gość mychaaa123
dzieki krewetko za rade z tymi bananami ; ) tak szczerze na żadnej diecie sie nie znam bo nigdy zadnej nie stosowałam... na śniadanko zjadłam bułeczke małą plus jogurt na drudie bananka;) (od dzis postaram sie jeść jakies inne owoce ale bedzie cieżko ; / ) obiad ryż z sosem a kolacja szklanke mleka z płatkami zborzowymi ( w środku również moje kochane bananki ;) ) widze postępy w tym że jem w mniejszych porcjach a po między posiłkami nie jem zadnych słodyczy ani chipsów od których jestem uzależniona a to dla mnie juz coś ; )

Haninko droga:) ja w sumie czytałam te moje wpisy i tak sie zastanawiałam że się za bardzo narzucam z tą swoją dietą:( bo w sumie lekarz jest w stanie stwierdzić cokolwiek.a nie ja:( sorki jeśli za bardzo \"weszłam z butami\" tylko tyle dopowiem że niestety musli nie są wskazane na diecie 1100 i w ogóle są chwytem marketingowym.one nie należą do zdrowych produktów. musli - kocham je ale wiem że niestety nie są zdrowe mają zbyt dużo cukrów prostych.zresztą w necie mnóstwo jest o tym napisane. a dlaczego? jedząc takie węglowodany to wzrasta poziom insuliny i szybko spada poziom cukru we krwi co oznacza pojawianie sie głodu na wszystkie możliwe sposoby próbowałam znaleźć choć jedno tak dla musli ale nie ma.są zbyt kaloryczne.nie są zdrowe. i w moim osobistym przypadku na mojej diecie nie wskazane. od przynajmniej 7 lat na śniadanie jadłam za zwyczaj musli z mlekiem i bananem czasem.ale się okazuje że nie jest tak jak ja myślałam.że są zdrowe. rano niestety trzeba jeść chleb z białkiem bo chleb do węglowodany złożone i trudniej przyswajalne czyli nie jesteś szybko głodna. to źródło energii i samo zdrowie.spróbuj jeść wasę jak najrzadziej dasz radę;) i tym kończę swoje wywody nudne:P jak będziesz chciała coś wiedzieć to pytaj;)

Ale ja sie bardzo ciesze ze pomagasz TO MIłE żE SIę KOMUś PRZYDA;) Jogurt z musli to jakis gotowy produkt z lidla...57 kcal na 100 g...dzis jeszcze zjem, bo nic innego w pracy nie mam- OK.ZJEDZ DZIS ALE JUZ WIECEJ NIE KUPUJ;) MUSLI NIESTETY SA KALORYCZNE A JAK JUZ GOTOWY PRODUKT TO JESZCZE WIEKSZE ZLO.WIEM ZE PRODUKTY NAJMIEJ PRZETWORZONE. 1.pomysły na śniadanie: a) KANAPKI Z PASTA SERA TWAROGOWEGO Z RZODKIEWKAMI I SZCZYPIORKIEM b)KANAPKI Z PASTA JAJECZNA ZE SZCZYPIORKIEM I POMIDOREM c) KANAPKI Z SERKIEM ZIARNISTYM Z RZODKIEWKAMI , SZYPIORKIEM, PAPRYKA CZERWONA d) KANAPKA Z SERKIEM LIGHT(TUREK 88 KCAL 3 LUB 5 % TLUSZCZU LUB PIATNICA 3 % TLUSZCZU 81 KCAL), WEDLINA I SALATA e)KANAPKI Z PASTA JAJECZNO-RYBNA f) KANAPKI Z PASTA TWAROGOWO-RYBNA g) KANAPKI Z WEDLINA i SALATKA WARZYWNA Na II sniadanie jabluszko OWOC JAK NAJBARDZIEJ MOZE BYC ALE WYKORZYSTUJ GO JAKO PRZEGRYZKE- MI PRZYSLUGUJE 1 OWOC 150 GR JEM GO O 10 ZAWSZE NATOMIAST IISNIADANIE JEM POMIEDZY 15 A 16 I JEST TO: a)1 kromka z plasterkiem wędliny- filet z kurczaka, filet z indyka, polędwica sopocka+ 1/4 papryki 1 łyżka serka ziarnistego lub do smarowania jak powyzej b) kefir 2% 200 ml(krasnystaw jest super smaczny)+ 1 sztuka chleba chrupkiego c) surówka z jabłka i marchwi z chelbem chrupkim jedna sztuka d) koktail z ogorka z koperkiem i kefirem Na obiad planuje 2kromki grahamki z serkiem bialym pomidorem i ogorkiem Na kolacje nie wiem...jajko moze? Ale tez z chlebem graham? Jak myslisz krewetko? - na kolacje podobnie do sniadania z tym ze 70 gr produktu bialkowego.PODAM JAKIES POMYSLY POZNIEJ A moze samo jajko?- NIEEEEEEEEEEEEEEEEE ZA MALO.UGOTUJ JAJKO, POKROJ POL PAPRYKI, OGOREK, CEBULKE1/4 NIE WIEM CZY LUBISZ, POMIDOR SREDNI, 1 LYZECZKA OLIWY Z OLIWEK, 4 OLIWKI I MASZ SALATKE- tak naprawde mozesz dac z warzyw to so masz w lodowce ale nie pol kilo bo wtedy bez zachowania proporcji nie bedzie smaczne. Dzis bylam w sklepie i mialam dylemat...czy kupic chleb zytni, czy razowy, czy taki prawdziwy zytni razowy, czy graham....poradz mi jeszcze krewetko! - JAKI CI SMAKUJE? ZYTNI, RAZOWY, PSZENNO ZYTNI, GRAHAM- WSZYSTKIE MAM DOZWOLONE NA DIECIE 1100 I powiedz co najlepsze na obiadki? makaron razowy, ziemniaki, kasza, ryz brazowy?- CO CI SMAKUJE? JA CODZIENNIE JEM COS INNEGO, RAZ MAKARON, RAZ RYZ, RAZ ZIEMNIAKI, RAZ KASZA ZYTNIA, RAZ GRYCZANA WAZNE ILE GRAM A PODALAM WCZESNIEJ NO I BEZ SOSOW;) Ja naprawde czerpie i ucze sie z twojej diety....bo chyba bardzo zle sie odzywialam...teraz widze bledy...zadnego chleba, sama wasa bo myslalam ze mniej kalorii...pisz jak najwiecej, wytykaj mi bledy..prosze - WASA TO CHWYT MARKETINGOWY- ZE NIBY LEKKA I MALO KALORYCZNA- JASNE WASA MA 350 KCAL A NORMALNY SYCACY CHLEB TO 180 KCAL;)BEZSENSU JAK NAM WODE ROBIA Z MOZGU;) milego dnia:) haninko:) jak chcesz to mozemy gadac na gg;)

Gość do krewetki
czy oprocz sniadan mozesz podac przykłady obiadow i kolacji ?

Gość krewecia to nasze guru
podaj inne przykłady.czy tego makaronu ma byc waga suchego produktu czy juz ugotowanego ?

dziewczyny drogie ja nie jestem żadnym guru:P ja jestem zielona w tych sprawach:P ja się dopiero uczę a przy okazji odchudzam. jeśli naprawdę chcecie jakieś przepisy to wejdźcie proszę na moim topiku pt. \"muszę zrzucić 15 kg\" codziennie dużo ludzi prosi o przepisy ale nie dam rady wkleić każdemu po 15 tys razy;) a dziś jestem chora i ledwo zipię:( na moim topiku wkleiłam kilka razy na stronie 2 i 8 i 9 jest mnóstwo przepisów:)

to jest waga suchego produktu:) spaghetti i świderki z Lubelli pełnoziarnisty makaron - dla tych którzy nie mają wagi to 50 sztuk bo każdy świderek to 1 gr:P mam wagę elektroniczną i jak ważę to widzę:P

Gość droga nasza Krewetko
Podaj prosze przyklad obiadow i kolacji z uwzglednieniem gram,bedziemy bardzo wdzieczne

obiad 120 gr ziemniaka(2 średnie)lub 30 gr ryżu,lub 30 gr kaszy lub 50 gr makaronu + 120 kurczaka, lub 2 jajka lub tuńczyka lub pangi mintaja czy innej ryby chudej(nie łosoś ani makrela)+ warzywa- brokuły, kalafior, brukselka lub surówka z marchewki co Ci pasuje z tym że nie więcej niż 500 gram buraka marchewki czy selera proszę:) każdy komponuje jak mu odpowiada:) na moim topiku są przepisy strona 2 3 8 i 9

Gość mychaaa123
nareszcie piątek! to mnie nastawia optymistycznie;) na śniadanko zjadłam kanapeczke z szynką na drugie niestety nic ponieważ byłam okropnie zabiegana; / i teraz przedchwilką zjadłam obiadek mianowicie kartofelki z rybką i surówką. mam takie pytanie jeśli sie nie myle to raczej napoje gazowane odpadają prawda? aha i jeszcze jedno, stosowała moze któraś z was zieloną herbate kolezanka mi dziś mówiła ze jest dobra na odchudzanie ale nikt z moich znajomych jej nie stosował. jeśli mogłaby mi któras z was doradzić bo zastanawiam sie na jej kupieniu ale nie wiem czy sie opłaca

czy poszukałaś mycha najpierw w google i znalazłaś jakąkolwiek opinię dobrą o napojach gazowanych?;) tak tylko pytam;) a co do zielonej to spróbuj.jak Ci smakuje to pij a jak nie to nie:) od samego picia zielonej herbaty to jeszcze nikt nie schudł ale dieta+ herbata to jest ok.wpisz w google wartości odżywcze i szukaj sama o produktach:) sporo można znaleźć.

Hej Haninko:) \"poniewaz sobota to wstalam pozniej i pierwszy posilek zjadlam o 9.30.\" - niestety to błąd.warto w imię diety wstać zawsze przed 8 i zjeść sniadanie, po śniadaniu można sie chwilkę położyć zpowrotem- lepiej tak niż przesunąć czas posiłku==> tak mówi Pani D. \"1,5 kromki grahama z chudym twarogiem i szynka z indyka plus tradycyjnie ogorek i pomidor\" - super fajnie 50 gr twarogu i 50-60 gr chleba warzywka;) \"o 12 zjadlam jabluszko i teraz racze sie herbatka czerwonka..\" super fajnie:) owoc najlepiej właśnie jest jeść przed obiadem bo szybciej strawisz- tak jest zalecane:) o 15-15.30 planuje zjesc dwie kromki razowca z szynka z indyka plus salatka z pomidora i ogorka (mial byc makaron z tunczykiem i szpinakiem ale jestem w odwiedzinach u rodzicow i nie chce im tutaj balaganu robic)- ok niech Ci będzie w ramach wyjątku:P o 19.00 zjem jakas kolacyjke...mysle o salatce pomidor, ogorek, szczypiorek, papryka czerwona i twarog...z oliwa z oliwek plus kromka suchego chleba razowego- pięknie:) trochę nudno ciągle pomidor ogórek:P żeby Ci się nie znudziło;) spróbuj używać też inne warzywa wtedy jest ciekawiej;) \"potem ide na domowke i bede bardzo sie pilnowac zeby nie jest tych wszystkich chipsow, paluszkow, kurczakow pieczonych, bla bla bla....tak wlasnie mysle ze moglabym tam zjesc jakis maly posilek nr 5, ale nie wiem co na takiej imprezce jest dozwolone..bo alkohol odpada jak mniemam..moze mi pomozesz krewetko i doradzic co tam moge zjesc...czy np o 21 jakis owoc..albo garstka salatki owocowej..bo warzywnej pewnie nie bedzie...kurczak odpada bo za pozno na takie ciezkie rzeczy...garstke chrupek kukurydzianych bezsmakowych? sama nie wiem\" no z Twojego ładnego jadłospisu nie wywnioskowałam byś jadła jakiegoś napoju mlecznego więc zostaje ci 300 ml chyba że coś wykorzystałaś.wiem nie będzie jogurtu na imprezie:P ale to jest jedyne co ci zostało do wykorzystania;) masz jeszcze 200 ml soku do wypicia więc możesz wypić:) co do owocu to już sobie zaserwowałaś jabłko więc 150 gr już wykorzystane:) owoc to cukry:) poza tym nie wiem co to za typ imprezy czy na luzie czy formalnie bo jak na luzie i domówka to możesz sobie zjeść jogurt light owocowy jogobella i nie będzie Cię ciągnęło do słodkości. Jednak jeśli będą naciskać i okoliczności będą stresujące jedz jedz to wtedy weź sobie warzywa ale bez sosów majonezowych i tym podobnych ;) chrupki kukurydziane są kaloryczne i niezalecane generalnie.aczkolwiek wybór należy do Ciebie:) Wytrwałości;)

ups... a gdzie Twoje drugie śniadanie??? zgubiłaś po drodze bo nie ma 4 posiłków:( jabłko i jogurt są jedynie przegryzką:)

Hanineczko: "Ale wyjdzie w sumie 5 posilkow...tzn 5 jesli na imprezce bedzie salatka owocowa" NIE MOZE BYC 2 RAZY OWOC MA BYC SNIADANIE, DRUGIE SNIADANIE, OBIAD I KOLACJA PLUS OWOC, PLUS JOGURT JA OSOBISCIE TRAKTUJE OWOC I JOGURT JAKO MOJA SLODKA CHWILA;) "Ale nie mialam gdzie wplesc tego sniadania A tygodniu latwiej bo praca i jest dzien ustabilizowany a w weekend to ciagle sie krece jezdze do rodzicow, na zakupy i w ogole probowalam rozplanowac sensownie ten dzien.." ROZUMIEM ZE NIE MIALAS GDZIE.JA TEZ TAK MOWILAM W PIERWSZYM TYGODNIU ODCHUDZANIA.BO W WEEKENDZIE CZLOWIEK CHCE SIE WYSPAC ITD. >>>>> OD JUTRA STARAJ SIE PILNOWAC GODZIN STRICTE, PLANOWAC NA DRUGI DZIEN CO Z CZYM JESZ I ZDBAJ O TO BY MIEC ZAPASY I W KAZDEJ CHWILI MOGLA PRZYRZADZIC LUB ZJESC TO CO DOZWOLONE I NIE BEDZIE PROBLEMU Z GLODEM ANI Z PODJADANIEM Ja w pierwszą sobotę odchudzania wstałam o 12 a potem myslalam ze spoko zjem co 2 h i będzie ok.Jak zadzwoniłam do Pani D. dostałam "lekki opieprz" bo w sumie sama sobie nowy harmonogram ustanowiłam.Jak sie ustala godziny to sie ich respektuje a potem organizm sie przyzwyczaja i nie będzie sie domagać jedzenia nadprogramowego;) uwierz mi przetestowałam to na sobie i jak wymyślam własną teorię to niedobrze na tym wychodzę;) "a może II śniadanie miedzy obiadem a kolacja?" SUPER POMYSL JA ROBIE TAK SAMO : OBIAD O 12 A DRUGIE SNIADANIE O 15 I JEST SWIETY SPOKOJ:) "hmm no to jutro wstane wczesniej i zjem w takim razie!" SUPER:) "A co do obiadku to faktycznie to taki grzech jesli zjem chleb zamiast pyrek albo makaronu? Bo w sumie skladniki odzywcze podobne:0" NIE WIEM CZY TO GRZECH JA TAK NIE JADLAM.ZAPYTAM SIE MOJA PANIA D JAKIE MA ZDANIE NA TEN TEMAT BO JA NAUKOWO CI NIE WYTLUMACZE ALE WYDAJE MI SIE ZE CIEPLY POSILEK JEST POTRZEBNY NA CODZIEN:) "Jutro na pewno bedzie makaronik i moze nawet z grillowanym kurczaczkiem Ale przyloze sie" BRAVOOOO:):) super:) pastę ugotuj al dente bo najzdrowiej:) "A jednak to skompliwane wszystko" NIE JEST SKOMPLIKOWANE WCALE.USTALANE SA JASNE ZASADY NA POCZATKU A POTEM TO JUZ PRZYZWYCZAJENIE:) "A ogorek i pomidorek jem bo ogorki mam swiezo ukiszone i je uwielbiam takie swiezutkie a pomidorki w lodowce to niestety trzeba zuzyc..wczoraj dodalam zolta papryke, dzis kupilam czerwona i rzodkiewki takze staram sie jakos tam urozmaicac." BARDZO FAJNIE:) rzodkiewka z twarogiem pasuje extra, papryka ogorek i pomidor zreszta tez.ja kroje na mini kawaleczki i wrzucam do twarogu i wychodzi pasta ktora klade na kanapke:) "A doradz mi czy taka mieszanka warzywna bonduelle w puszcze moze sluzyc jako element salatki? powiedzmy 2 lyzki (marchewka, groszek, kukurydza, seler) do jakies tam salateczki ze swiezych warzywek?" oczywiście ze tak:) pyszne:) ja czasem jak nie mam czasu to gotuje tylko groszek z marchewka i mama warzywko przyszykowane: zazwyczaj 200 gr nie wiecej bo ma 46 kal 100 gram "powiedz mi jeszcze krewetko..czy przekaske dziennie mam jedna tzn owoc lub napoj mleczny czy i to i to..i czy przekaska tez musi byc o tej samej porze, czy moge sobie raz zjesc rano a raz miedzy obiadem a kolacja? jak to jest? tez musi byc stala pora?" MASZ I OWOC I NAPOJ MLECZNY:) USTAL SOBIE GODZINY:) JA USTALILAM O 10 I 17,30 CZASAMI JEM O 10 OWOC A JOGURT PO POLUDNIU JAKO PODWIECZOREK A CZASAMI ODWROTNIE RANO JOGURT I PO POLUDNIU OWOC. a czasami jak jestem bardzo zabiegana to nie zdążam jeść jogurt o 17,30 tylko po kolacji ale skoro sie kładę o 24 to nic sie nie stanie jak go zjem po 20 czyli po kolacji:P taki wyjątek może być bo w sumie tak czy inaczej te 300 gram musze wykorzystać:P o tej 17 moze byc 1 kromka z 1 plasterkiem i 1/4 papryki:) ALE SKORO NA OBIAD JADłAS TEZ KROMKI TO MOZESZ MIEC DOSC:p ufffffffffffff... ale sie rozpisałam...elaborat normalnie;)

Hanina, chyba troche za malo jesz, gdzie obiad? wazy to za malo, moze sprobuj jesc salatki, np. warzywa swieze lub gotowane na parze z dodatkiem serow, ryb lub chudego miesa, z dressingiem (oliwa, ocet winny, musztarda), pyszne i pozywne a jakie zdrowe :)

proszę Haninko:) ja sama widzę po sobie że im bardziej się dostosuję do zaleceń to tym konkretniejszy jest wynik:P widać w stopce:) gratuluję zakupu:) ja pierwsze co kupiłam jak wyszłam od Pani D. to: było w południe więc nie zaczekałam " do jutra" ale od razu kupiłam co miałam dozwolone.na drugi dzień waga i patelnia teflonowa:) fajnie że nie marnuję tyle oleju:) butelkę oliwy z oliwek kupiłam w sierpniu a mam jeszcze połowę:) polecam ocet jabłkowy do sałatek:) jest smaczniejszy niż normalny spirytusowy:) oraz używanie i spróbowanie wszystkich możliwych przypraw:) ja używam kurkumę do mięska, paprykę słodką i ostrą bazylię i oregano, majeranek, koperek pietruszkę i zioła prowansalskie kt uwielnbiam muszę jeszcze zakupić: pieprz cayenne, imbir, gałkę muszkatołową i przyprawę do potraw chińskich bo mam akurat jeden przepis którego nie wykorzystałam a muszę spróbować:) Moje menu od 2 sierpnia jest dużo bardziej urozmaicone niż kiedy nie byłam na diecie;)

Dokladnie krewetko. Ludizom dieta kojarzy sie z kromką chleba i szklnką wody. A dieta to cały arsenał róznorodnych zdrowych i smacznych pokarmów.

Hanina:) poszperałam na swoim topiku trochę i wklejam Ci przykładowe menu to jeszcze z czasów kiedy miałam na tyle cierpliwości by spisac go na forum;) Śniadanie 7,30: 1.60 gr chleba, 1 pomidor -150 gr, 40 gr serka turek figura+ 200 ml soku pomidorowego Przekąska o 10: 300 gr arbuza Obiad 12: 1.indyk pieczony 120 gr 2.ryż 30 gr (30 gr produkt suchy) 3. surówka z pomidora, kapusty +sól, pieprz, 1 łyżeczka oliwy z oliwek II śniadanie 15: 1 kefir 150 gr(58 kcal na 100 g)+ 2 chrupki wasa light(per sztukę 20 kcal)(TY LUBISZ TA WASE:p) Przekąska II 17,30: Jogobella truskawkowa:) 90 kcal Kolacja 19,30: chleb żytni 30 gr-1 kromka+ sałatka: 70 gr tuńczyka w sosie własnym+papryka 1/4, pomidor 1 sztuka, cebula, sól, pieprz

hanina1 nawet wskazana ta zamiana, owoce zawieraja fruktoze, którą powinno się spozywać rano kiedy poziom glikogenu w wątrobie jest jeszcze niski.

Meine liebe Haninka:) Nie:)==> pomyśl sobie: rano budzi sie Twój organizm potrzebuję energię do życia a Ty mu dajesz tylko cukry proste łatwo przyswajalne:( śniadane to posiłek nie do zastąpienia:) musi byc pełnowarościowy:) z tym że rozumiem Ciebie bo wiem o co chodzi nie jestes przyzwyczajona do poświęcenia 15 minut na spokojne śniadanko:) coś o tym wiem ja też nie lubiałam jeść śniadanie w domu prysznic i myk do pracy a w pracy muesli z jogurtem i kawka(500 kcal) musisz nad tym popracować i się uczyć:) ja tez sie uczę:) od 2 miesięcy jem zawsze śniadanie przed 8 nawet jeśli nie mam ochoty wąchać jedzenie o tej porze;) ale organizm mój się teraz domaga śniadania więc to sie zmienia....

hmmmm... healthfitness powiada inaczej ... no i człowiek dostaje oczopląsu w tym momencie... mój post opiera się wyłącznie na swoim zdrowym rozsądku oraz doświadczeniach własnych ale... z ciekawości zapytam moją Panią D. - to już będzie III pytanie które dopisuję na swojej liście w tym momencie ... wizyta już niedługo...

To nie jest tak ze owoc lepszy na pierwszy posiłek. Owoc generalnie przy pierwszym psiłku powinno się spożywać, ale jak już musisz to zamien. Wiadomo ze pierwszy posiłek powinien dostarczać energii a w tym bardzo potrzebnego bialka, ktore strawione przez zaczyna być pobierane z naszych mieśni. Dlatego najlepiej jakbyś to polączyla, pisząc czy owoc się nadaje na 1 posilek mialem na myśli to ze powinien być spożywany rano.

Na studiach śniadanie było rytuałem trwającym 3 h:P jogurcik... kawka... wiadomości... musli... owoc... Ja powiem Ci pracuję od prawie 3 lat i rzadko mi się chciało jeść śniadanie rano :P sam zapach mnie obrzydzał... potem raczej to było albo musli w pracy albo po drodze kupowałam : francuza z czekoladą, drożdżówka z dżemem lub serem, fornetti z nadzieniem, kubuś(słodki), kawa w ilościach niezliczonych ewentualnie bywało również tak że śniadanie o 12 lub 15 lub 17 bo byłam zbyt zabiegana...hahah co by tu dużo mówić ODZYWIALAM SIE NIEZDROWO I NIEREGULARNIE i przyznaje się do tego bez bicia.dlatego teraz sama nie mogę pojąć jak mogłam o tych rzeczach nie wiedzieć, jak mogłam tak szkodzić mojemu organizmowi... ale człowiek mądry po szkodzie:P w stopce mam całą filozofię mojej diety i tylko to sie dla mnie liczy:) Miłego wieczorku:)

krewetka25 Ty to wiesz ja to wiem, ale są ludzie w czwartej dekadzie swojego wieku i dalej nie znają podstawowych zasad zywieniowych. Zobacz na tematy na tym forum, głodówki, diety kapusciane kawy odchudzajace. Niestety mamy społeczenstwo, które chce na wsyztsko magiczna pigułkę. Wolą proste roziązania przestać jeść = prosta sprawa, niz pokwapić sie, poczytać troche, lub iśc do dietetyka=skomplikowane. Nawet ich pózniejsze skutki nie interesują.

Dieta 1100 - 4 posiłki dziennie ŚNIADANIE 280 kcal pieczywo (razowe, graham lub pszenno-żytnie) bez nasion słonecznika soi czy dyni- max 130 gr dziennie Śniadanie 50 gr II Sniadanie 40 gr Kolacja 40 gr *ja zmodifikowałam i jem rano 60 gr a później 2 razy po 30 dlatego że znalazłam pyszny chleb wileński (185 kcal) i każda kromka ma 30 gr +/- 1 gr sery chude (twaróg chudy) 50 gr (100 gr ma 22 gr białka)(twaróg chudy piątnicy ma 18 gr białka więcej węglowodanów i mniej kalorii zamiast 100 ma 88 kcal) jajka jedno jajko małe 50 gr chuda wędlina – szynka lub filet z indyka lub kurczaka lub polędwica sopocka – max 50 gr ryba- 50 gr np. minaj wędzony (ja za rybą rano nie bardzo przepadam) OBIAD 330 kcal ziemniaki 120 gr, kasza 30 gr, ryż 30gr lub makaron 50 gr (produkt surowy) lub mięso chude 120 gr(produkt surowy), lub ryba chuda 120 gr(produkt surowy), lub 2 jajka lub twaróg chudy 120 gr DRUGIE ŚNIADANIE 100 KCAL Kromka chleba 20 GR serka lub szynki z kurczaka KOLACJA 240 kcal sałatki ( różne) które zawierają obowiązkowo źródło białka: tuńczyk 70 gr (lub 50 gr tuńczyka i 20 gr serka piątnica light lub turek light) lub twaróg 70 gr lub kurczak 70 gr lub jajko 70 gr - tutaj można kombinować tak jak ktoś lubi można dodawać: paprykę, pomidora, ogórka, kukurydzę(1 łyżkę), fasolę czerwoną(1 łyżka) itd. napoje mleczne chude max 300 ml dziennie 0,5% tł. owoce max 150 gram dziennie ale bez bananów i winogron reszta w określonych proporcjach warzywa niektóre max 500 g – pietruszka, seler, burak, archewka reszta bez ograniczeń tłuszcz roślinny max 2 łyżeczki oliwy z oliwek płyny 2 l dziennie i więcej (herbata bez cukru, kawa bez cukru max ze słodzikiem, woda, soki owocowe lub warzywne max 200 ml) dla Ciebie Hanina