Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Hanina1

od dzisiaj 1000 kcal

Polecane posty

HealthFitness:) zgadzam się z Tobą. jest mi tylko przykro że dziewczyny głodują po to być mieć jo-jo jedyna rzecz najważniejsza jest ilość dni na diecie a reszta jest nieważna.to jest bardzo przykre. a potem to rzutuje na psychikę:(

taki który ma tylko 180 kcal z grubego przemiału, zytni ma dużo białka i błonnika jest syty a kromki ważą po 30 gr każda mam go w sklepiku na rogu i jest przepyszny;)

Gość fajnie krewetko
wpisuj swoje menu,a wszystkie skorzystają:)

Gość Hanina
I juz po obiadku:) bylo 100g (po ugotowaniu) makaronu pelnoziarnistego ze szpinakiem i filet z kurczaka (60g) grillowanego na lyzeczce oliwy z oliwek..wiecej mieska nie dalabym juz rady..czuje sie porzadnie najedzona:)))

Gość walczę...
krewetka,jestes wspaniała,tyle mi pomagasz,dzieki temu,ze wpisujesz co jadasz ja układam swoje menu,dzieki

Gość Hanina
krewetko..a jak zrobic paste twarogowo-rybna?:)

hej Hanina dziękuję za życzenia:) 50 suchego makaronu lub 120 surowego ziemniaka lub 30 suchego ryżu mięsa ma być 120 gr surowej piersi udka i skrzydełka są tłuste nie polecam jeśli już to bez tłuszczu i skórki która jest tłusta można na drugie jogurt z kromka chleba tylko odliczaj od 300 mililitrów napoju mlecznego a pastę rybną robisz z wędzonej ryby mintaj lub inna chuda plus twarog 25 gr +25 gr i jakieś warzywa które Ci odpowiadają:) gratuluję Ci że nie ulegałaś "pokusom" na imprezie. Miłego wieczoru:)

Hanina :) ja nie jestem żadną nauczycielką ja sama jestem zielona sama się uczę dużo czytam tam gdzie nie wiem proszę o radę moją Panią D. chcę się uczyć zdrowo żywić teraz moje BMI jest w normie więc sie trochę uspokoiłam teraz już nie myślę o tym że jestem na diecie ja po prostu normalnie gotuję dbam o to by zawsze warzywa były w lodówce dbam o godz. posiłków bo zanim się nauczę na 100% i organizm się przestawi na REGULARNOść to sporo minie zresztą jak 26 lat jadłam sobie o której mi \"pasowało\" i tyle ile mi pasowało to teraz w 2 miesiące nie będę biegła w temacie:P CO DO TWOJEGO MENU JESTEM POD WRAżENIEM:) bardzo dobry początek:) gdyby Ci się udało jeszcze pilnować tych godzin to już zupełnie będę spokojna;)

kurczaki nie zauważyłam Hanina że masz 2 kg mniej:) to jest woda coprawda ale super:) teraz już będziesz zrzucać tłuszcz:) fajnie że się dobrze czujesz:) a odnośnie wody to gratulacje:) wklejam Ci cosik;) Jak pić wodę drobne wskazówki z koszyka "Znalezione" "Kilka dobrych i sprawdzonych rad: 1. Nie czekaj, aż poczujesz pragnienie - po prostu pij wodę przez cały dzień. 2. Wodę należy pić regularnie, najlepiej małymi łyczkami a, jednorazowo, w nie za dużych ilościach. 3. Najlepiej pijać wodę częściej, bo niewielkie ilości wody spożytej wraz z innymi płynami są lepiej wchłaniane i w większym stopniu przemieszczają się do tkanek. 4. Picie zbyt dużych ilości płynów na raz powoduje ich szybkie wydalanie (wraz z elektrolitami) przez nerki, co może doprowadzić do odwodnienia." - sprawdzone 5."Każdy dzień rozpocznij od wypicia szklanki niegazowanej wody, która pobudzi krążenie, trawienie i metabolizm oraz układ nerwowy " - pij powoli małymi łyczkami tuż po przebudzeniu przez 5 minut 6." Szklanka wody wypita na 20-30 minut przed posiłkiem może zmniejszyć nasz apetyt i nie dostarcza żadnych kalorii." Najlepiej nie pić przynajmniej 15 min przed posiłkiem oraz 30 min po posiłku, żołądek jest napełniony a dodatkowa woda by go nadmiernie obciążyła 7. "Smak wody możesz wzbogacić, dodając do niej plasterek cytryny, pomarańczy, liść mięty". 8."Jeśli masz kłopoty z piciem, wybieraj te napoje, które lubisz, stopniowo zastępując je wodą." 9."Podczas upałów należy zwiększyć ilość wypijanych płynów, najlepiej chłodnych, ale nie zimnych, o temp. ok. 15°C." 10." Najlepiej gasić pragnienie wodą niegazowaną, niskomineralizowaną, herbatkami ziołowymi, zieloną herbatą, rozcieńczonymi sokami owocowymi, warzywnymi lub owocowo-warzywnymi, a w nieznacznym stopniu wodą gazowaną (szybciej się wchłania, orzeźwia, ale rozciągając ściany żołądka hamuje przedwcześnie pragnienie)." 11." Pamiętaj, że woda też może się 'popsuć', dlatego naucz się ją odpowiednio przechowywać - po otwarciu najlepiej w lodówce. Staranie zakręcaj butelkę, bo dostęp powietrza sprzyja rozwojowi bakterii i pleśni. Wodę oligoceńską ze źródła powinno się wypijać w ciągu 1-2 dni."

możesz spróbować:) jak kupuję zawsze pakowany bo chcę wiedzieć jaki ma skład i co konkretnie jem (czasem dają karmel dla koloru i to mnie max wkurza) spróbuj:) ja właśnie wcinam Risotto na mega talerzu:)pyszne mniam przepis jest na moim topiku;)

pięęęęęęęęknie:):) gratuluję:) mam nadzieje że taki będzie Twój cały dzień a w nast.poniedziałek powiesz mi co sądzisz :) a ja gryczaną kaszę nie jadłam wieki ale już mam zakupioną i na jutro zrobię:) co do fasolki wiem że Red Kidny czerwona jest dość kaloryczna (85kcal) ja ją czasem daje do sałatki na kolacji ale to max 2 łyżki:) a szparagowa ma tylko 35 więc spokojnie 200 gr na obiad może być:)

napisałam powyżej że miałam risotto i że przepis mam na moim topiku:) co do chleba to nie wiem czy pamiętasz ale już pisałam że mam zalecany chleb bez ziarenek soi, siemie lniane czy też pestki z dyni(dlaczego? bo to tłuszcz)aczkolwiek jak chcesz to możesz spróbować:) ja z schulstada kupiłam raz chlebek jakiś staropolski nie pamiętam ale bez tych ziaren no i mi średnio na jeża smakowało:P ja się staram trzymać zaleceń Pani D.;)

Hanina normalnie jestem w szoku:) masz menu na 6+ :):):) PS: kolacja ma być 70 gr produktu białkowego a jeden plasterek znaczy 20 gr proszę dołóż jeszcze 50 gr żeby białka nie zabrakło i żebyś nie czuła głodna ewentualnie o 22 pisząc na kafe;) serio jestem pod wrażeniem:):) później popracujemy jeszcze nad obiadem ale to w przyszłym tygodniu;) PS2: dorsz jest suuuper:) dobranoc:)

Miła Krewetko,mam pytanie,pewnie nie raz udzielałas na nie odp ale nie potrafię odnalezc wątku,chodzi mi konkretnie o to ile gr chleba,ryzu,kaszy ,białka[czy w nie wliczac mięso i wedlinę ?] mozna zjesc w ciagu dnia ? Bardzo przepraszam ale gapa ze mnie i nie moge znalezc topiku na ktorym by c moze dalas odpowiedz.Owoce -ile i jakie ?

Cześć nightangel:) co najmniej 20 razy pisałam o tym na 3 topikach tutaj kilka postów wyżej, na topiku \"Cała prawda i na moim\"muszę zrzucic 15 kg\". Wklejam jeszcze raz\" śniadanie 280 kcal: musi byc 50 gr prod. białkowego: pierś z kurczaka, serek piątnica light lub turek figura, lub wędlina indycza czy z kurczaka do wyboru: mały pomidor, ogórek, pół papryki, 5 szt. rzodkiewki, do przygotowania masy twarogowej zamiast śmietany używamy jogurt, kefir lub maślankę 0% tł lub max 2% II śniadanie 100 kcal: 20 gram prod. białkowego= 1 plasterek szynki lub 1 łyżeczka serka, kawałek papryki lub pomidora lub ogórka Obiad 330 kcal 50 suchego makaronu lub 120 surowego ziemniaka lub 30 ryżu prod suchy 30 gr kaszy prod. suchy mięsa ma być 120 gr surowej piersi lub chudej wołowiny lub chudej ryby udka i skrzydełka są tłuste nie polecam jeśli już to bez tłuszczu i skórki która jest tłusta kolacja: 240 kcal tak samo jak śniadanie tylko że 70 gr produktu białkowego: pierś z kurczaka, serek piątnica light lub turek figura, lub wędlina indycza czy z kurczaka, tuńczyk w sosie własnym do wyboru: mały pomidor, ogórek, pół papryki, 5 szt. rzodkiewki, do przygotowania masy twarogowej zamiast śmietany używamy jogurt, kefir lub maślankę 0% tł lub max 2% dziennie : max 130 gr chleba(domowa miarka to 4 kromki) 300 mililitrów napoju mlecznego 0% tł, max 2%, ew. jogobella light max 200 ml soku owocowego lub warzywnego max 2 łyżeczki oliwy z oliwek max 150 gr owoców wszystkie z wyjątkiem bananów i winogron podczas diety nie jemy: tłustego mięsa wieprzowina odpada, tłuste ryby typu makrela, łosos śmietany, tłustych napojów mlecznych słodycze wszelakiej maści frytki, hamburgery, pizza, parówki, pasztety, kiełbasy, i inne podroby mięsne NIE PIJEMY ALKOHOLU dopuszcza się max 1 w tygodniu zamiast owoców 100 ml czerwonego wina zaleca się: pierś z kurczaka, udko bez skórki i tłuszczu, ryby chude mintaj dorsz odtłuszczone napoje mleczne, chleb graham, żytni, pszenno -żytni, razowy bez nasion słonecznika, dyni soi i siemię lniane ryż biały lub brązowy makaron pełno ziarnisty lub normalny gotowany al -dente, ziemniaki, kasze jakie każdy lubi gryczana, jęczmienna płyny min 2 litry dziennie: woda niegazowana, herbaty jakie każdy lubi ale bez cukru, kawa najwyżej ze słodzikiem i mlekiem o,5%, soki max 200 warzywne lub owocowe bez znaczenia ważenie - zaleca się częste ważenie PRODUKTóW siebie należy zważyć max 1 w tygodniu:) MAM NADZIEJE żE ODPOWIEDź JEST SATYSFAKCJONUJąCA NAJWAżNIEJSZE : REGULARNOść SPOżYWANIA POSIłKóW: CO 2-3 H 4 POSIłKI SN. II SN. OBIAD KOLACJA I 2 PRZEGRYZKI OWOC I JOGURT jedzenie ma być smaczne więc używamy: sól, pieprz, przyprawy, kechup,musztardę

do obiadu oczywiście surówka lub warzywa gotowana lub to i to ale nie więcej dziennie niż 500 gram buraka czy pietruszki czy marchewki czy selere a reszta znacznie więcej

Przyznaje sie ze zmodyfikowalam obiadek:) ziemniak, plus rybka gotowana na parze, plus dwie lyzki buraczkow plus marchewka z brukselka i kalafiorem....nieziemska pychota:)))) Teraz preparuje kolacyjke kromka z jajkiem plus salatka z salaty, pomidora, cebulki, ogorka i rzodkiewki:)))) Zabiegany dzien dzisiaj mialam...sporo pracy, ale zachowalam godzinki posilkow i zero dojadania!:) Jestem z siebie dumna hehe;)))

Zdązyłam juz nawet opracowac jadlospis na jutro: sniadanko to co zwykle wiec nie pisze:)) przekaska to co zwykle wiec tez nie pisze;)) II sniadanko...jak zwykle twarog z dodatkami i kromeczka obiad: makaron pelnoziarnisty z sosem z pomidorow z puszki, cebulki i czosnku na lyzeczce oleju podsmazony..do tego rybka na parze..bo jest pyszna i jeszcze polowa mi od wczoraj zostala (dorsz;)) przekaska kolejna to jogobella light kolacja...zaszaleje z salatka z tunczyka:) plus kromeczka!:) Czuje sie lekko i nie chce mi sie jesc pomiedzy posilkami..to juz sukces!:) A jak tam minal Tobie dzionek krewetko?:)

Hanina odjęło mi mowę:) normalnie takie piękne menu :) aż nie mogę uwierzyć:) jestem z Ciebie dumna:) mam nadzieje że następny poniedziałek poświecisz wieczorem pół godziny na opisanie dobrych efektów zdrowego odżywiania się:) jak dobrze się czujesz pijąc wodę w ciągu dnia, jak nie jesteś głodna, jak nie chce Ci się podjadać, jak nie ciągnie do słodyczy, i jak bardzo nie możesz uwierzuyć że da się ładnie i łatwo chudnąć;) może wtedy mi też ktoś uwierzy:) ja osobiście nie skupiam się na diecie, przeszłam już fascynację posiłków, jak bardzo mi smakuje itd. skupiam się na czytaniu o zdrowym żywieniu się śniadanie tradycyjnie 7,30: twarożek chudy z 50 gr kefiru 2% z rzodkiewką i cebulką plus 2 kromki i herbata 19,:kawka 2 słodziki 50 ml mleka 0,5% I przegryzka 10,30: nektarynka obiad: 12,30: 2 jajka sadzone na 1 łyżeczce oliwy, 30 gr kaszy gryczanej ugotowanej z 1 marchewką 70 gr, surówka z 1 pomidora i 2 kiszonych ogórków 14: druga kawa II śniadanie 15,30: 1 kromka 1 plasterek filetu z indyka , 50 gr papryki żółtej kolacja 18,30: sałatka: 1 ogórek, 1 pomidor, 1/4 papryki żółtej, 1 cebulka zielona, 3 plasterki filetu z indyka, 1 łyżeczka oliwy, bazylia sól, pieprz, 1 kromka smarowana 1 łyżeczką serka piątnica light, herbata zielona z opuncją II przegryzka: 20 jogurt truskawkowy 150 Sanok 0 tłuszczu 0 cukru płyny : 2,1 wody niegazowanej, 1 l herbaty zielonej, 500 ml kawy, 200 ml soku greifrutowego :):)

Hehe...ja podejrzewam, ze mi tez fascynacja tym co jem przejdzie za jakis czas, ale poki mam ochote to wszystko sobie ukladac dzien wczesniej, analizowac i opisywac to podaje na kafe...moze ktos skorzysta czytajac moje menu:)))...na pewno za tydzien czy dwa juz tak wejde w wprawe ze bez dlugiego analizowania bede wiedziala co i ile jest na kazdy posilek i jakie kombinacje robic:) Bo dopiero od niedawna jedzenie sprawia mi taka przyjemnosc bo jest pozbawione wyrzutow sumienia!:) Wiem, ze jem zdrowo i niskokalorycznie i co najwazniejsze rozsmakowuje sie w potrawach!:) Na pewno w poniedzialek jak juz mina dwa tygodnie opisze co i jak.... Mam nadzieje, ze to forum pomaga nie tylko mi...bo lubie sie porozwlekach troszke nad ta dietka...w koncu ludziom naokolo mnie, nie interesującym sie dieta nie bede truc i opowiadac..bo moze dla nich to nudne:) a tak...pisze i wiem, ze ten kto tu wejdzie bedzie zainteresowany wywodami zdrowotnymi na tej dietce!:) Moze przy chwili czasu uloze tygodniowe menu wg moich doswiadczen i wkleje:)...i troszke tez dla siebie na przyszlosc:)

i bardzo dobrze robisz:) jak znajdzie się jedna osoba która weźmie z Ciebie przykład to zobaczysz jak miło Ci będzie:) ja robiłam to samo na swoim topiku z tym że do mnie nikt nie zagląda;) piszę sama do siebie;) czasem kasiulak coś powie;)

W sumie to ja tam zagladam:) Jesli chcesz to mozemy razem pisac na jednym topiku....bedzie nam napewno latwiej zagladac na jeden niz na dwa:) Ja wczoraj wieczorkiem dokladnie przeczytalam twoj drugi i znowu czuje sie madrzejsza...takze jesli tylko chcesz i pozwolisz to przeniesiemy sie na Twoj:))) bedzie mi milo jesli bede mogla!:)

zapraszam serdecznie ale nie chce żeby Twój zniknął:) za chwilę wrzucę kolejne ciekawostki bo właśnie wróciłam z zakupów;)

Gość kielbasa2000
mam zapytanie do krewetki bo zauwazyłam ze jestes juz baaardzo doswiadczona i wiesz co robisz ja mysze cos ze soba zrbic jestem mloda bo 24 lata i mam 2 malych synkow przed dziecmi nie by;lam druba teraz jestem ciezsza o 20 kg ktorych musze sie pozdbyc baaardzo cie prosze pomoz mi stwoz dla mnie tygodniowe menu z twoja pomoca wierze ze mi sie uda sama probowalam wiele razy i niestety bezskuecznie wedlug ciebie na strate 20 kd jaki jest czas oczekiwania waze 100 cel 80kg po mnie tego az tak nie widzac ze mam setke jestem ubita :( takze baaardzo cie prosze pomoz mi bede wdzieczna kasia