Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

buteleczka20

do kiedy jest najbardziej zagrożony....

Polecane posty

tak naprawde to zawsze trzeba uwazac, choc mowi sie, ze najgorszy jest pierwszy trymestr. Pozniej dochodza jakies nieplanowe twardnienia brzucha, skurcze itp. Dlatego uwazam, ze trzeba uwazac zawsze i kiedy cos cie niepokoi - miec pod reka telefon od gina :) Powodzenia :)

Właściwie to cały czas trzeba uważać ale książkowo można odetchnąć ok 13 tygodnia. Nie bierz gorących kąpieli, nie pija alkoholu, kawy, nie bierz narkotyków, nie pal. Nie bierz też środków przeciwbólowych ( zwłaszcza tych opartych na kwasie acetylosalicylowym). W razie nawet niewielkiego plamienia goń do gina i nie czekaj. Czasem gin przepisuje profilaktycznie do końca 1 trymestru luteinę na podtrzymanie

POWIEDZCIE MI JESTEM 22 TYG CIOZY STRASZNIE BOLALA MNIE GLOWA WRECZ MIGRENE MIALAM NIE MOGLAM JUZ WYTRYMAC WZIELAM PYRALGINM A TERAZ SIE MARTWIE ZE ZASZKODZILAM MOJEMU DZIDZIUSIOWI PEWNIE POWIEDZCIE MI CZY TAK MOZE BYC POZD KASIA

ja Ci niestety nie odpowiem bo jeszcze mnie doczekałam 22 tyg słyszałam tylko ze ktorej tam tabletki nieiwem czy te ?Twoje na "P" czy nospe ze w ciazy mozna brac ale nie martw sie badz dobrej mysli