Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość po prostu smutno

marku grechuto, dlaczego nie żyjesz?

Polecane posty

Gość ta z parteru
Marka odpuszcam ale grzesia C to mi żal.......

Gość
na każdego przyjdzie pora... a mama mi opowiadała, że on miał straszne powodzenie w liceum.... heh podobno najgorsze jest jak umierają ludzie z "twojej półki", całe szczęście jeszcze nam to nie grozi, ale starszym jest smutno :/

Gość nie dziwie sie że miał
powodzenie :) Piękny był,miał cudny głos,był miły i kulturalny.Wierzę,że nadal taki jest

Gość ta z parteru
na moją nie wlezą ,bo to parter

Gość
akurat nie był w typie mojej mamy :classic_cool: więc nie każde serce złamał :) a teraz, no mam nadzieję, że po śmierci się wygląda tak jak w najlepszym okresie, czyli dla niego to ok 30 lat, pod koniec życia był chory, nie wyglądał najlepiej jak już śpiewał z Myslovitz :/

Gość dadanda
podobno podupadł na zdrowi jak mu ten syn zaginąl.. w jakąś sekte sie wciagnął i olał całą reszte :/

Jak dla mnie to on do końca jakgo pokazywali wyglądał pieknie,było w nim coś takiego,jakby cos go rozświetlało od środka :) Opowiedz coś jeszcze o nim Kuraiko,proszę

Gość ta z parteru
jak kraków zalany jest deszczem........Myslovitz

Gość
ojj ja nie wiem tak dużo :) on chodził do tego samego liceum co moja mama, ale do klasy wyżej. to liceum było podzielone na dwie części - męską i żeńską, ale młodzież się mijała na podwórzu i oczywiście poza szkołą, było też "tajne" przejście przez kantorek w jednej pracowni pomiędzy obiema częściami. Akademie chyba mieli wspólne, Grechuta oczywiście występował, zawsze śpiewał. oczywiście był przystojny, czarujący, kochała się w nim na zabój koleżanka mojej mamy. nie jestem pewna czy dobrze pamiętam, ale chyba z nią chodził i zerwał jak wyjechał na studia do Krakowa i poznał swoją przyszłą żonę... więc można założyć, że nie był kobieciarzem ;)

Mi się najbardziej podoba "Twoja postać" i "Gdziekolwiek".Jest tam taki fragment: "Gdziekolwiek będziesz,cokolwiek się stanie, wciąż będzie początek, bo wszędzie są mosty prawdziwe jak powietrze ode mnie do Ciebie" Chcę to odbierać jako Jego obietnicę że gdzieś tam jest. A tam gdzie śpiewa "Dni..." to mi się właśnie najbardziej podoba,mimo iż chyba jest po 40,jest bardzo przystojny :)

Gość ta z parteru
a mnie się podoba czasami.....

Zazdroszczę Twojej mamie...Strasznie załuję,że nie zdążyłam zobaczyć Go na żywo,w ogóle nie interesowałam sie Nim jak jeszcze było o Nim głośno,fakt,że byłam wtedy jeszcze podlotkiem.Dopiero niedawno odkryłam Jego muzykę i zainteresowałam się Jego życiem,rok po śmierci :(

Gość
no niestety nie trafiłyśmy w czas.... ja bym chciała być młoda w latach 60-tych... wtedy ci co poumierali byli młodzi heh jak np Niemen czy Nalepa (a tego to z kolei mój tata widywał na mieście jak grał jeszcze z Blackoutami :D i pochodził z tej samej wsi co mój dziadek :classic_cool: świat jest mały)

Gość
(nawiasem mówiąc mój ojciec przypadkowo poznał Niemena, jak ten jeszcze nazywał się Wydrzycki, występowali w jakimś kurorcie i podobno Niemen wziął od ich kumpla piosenkę, a potem śpiewał jako swoją xD)

Gość ta z parteru
Uciekam .......... do nocy .Miłych szeptów.

Ja też bym chciała,wtedy świat był piękniejszy i bardziej porządny.No i na szczycie byli prawdziwi,docenieni artyści,a dzisiaj...Szkoda gadać.W sumie dobrze że Oni nie doczekali takich czasów i nie muszą patrzeć na ten chłam

Gość
poza tym co dziwne, wtedy się bardziej promowało sztukę, muzykę niż teraz :o i jeszcze Rolling Stones byli w Warszawie :D a młodzieńcy machali marynarkami.... a teraz mamy Dodę i Ich Troje, a sorry, jeszcze Feel :P

Bo wtedy była sztuka dla sztuki,żeby dodać otuchy ludziom.W tym czasach nie było za ciekawie więc w sztuce szukali ucieczki od rzeczywistości.Na mnie to zawsze działa-włączam jakąś optymistyczną piosenkę Marka i od razu poprawia mi się humor .A teraz liczy sie tylko kasa i sława.Ci co są sławni przeważnie wcale nie maja talentu (słyszałaś "Kraków"w pierwotnej wersji?nawet nie ma porównania z wersją Marka),a jak ktoś zajmuje sie tylko sztuką,nie jest sławny,jak np Bajor. No,lecę już spać.Dobranoc :)

Gość
Glen. -----> konsumują siano w drugim pokoju :classic_cool: nie no po prostu wydało mi się niewłaściwe szastanie ich pycholami po necie :) nie chcę aby ktoś niepowołany na nie gapił ;) i życzę takiego podejścia laskom z macierzyńskiego, które wklejają foty swoich bobasów :o

Gość
Glen. ------> no wiesz... w innym wypadku nie pisałabym sobie beztrosko na forum.... (odpukać 1000 razy)