Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ponka25

do zwlaszcza tezszych dziewczyn ktore nosza ponczochy /

Polecane posty

Gość ponka25

to pytanie zawsze chcialam zadac ale w sklepie z bielizna zwyczajnie mi bylo głupio. oto moj problem: nie moge nosic ponczoch np samonosnych poniewaz moje udo wyglada w nich nieestetycznie koronka uciska moje udo a tłuszcz mi "wystaje" znad koronki przez co uda i biodra wydaja sie wieksze niz sa:/ nie jestem osoba jakas strasznie otyla 156cm/51/52kg wiem modelka nie jestem ale wydaje mi sie ze ponczochy moga nosic tez tezsze babki ?? czy ponczochy przypinane do pasa beda mniej uciskaly niz np samonosne na sylikonie?? jak to jest u was dziewczyny(zwlaszcza te o pelniejszych ksztaltach) kurde nie zeby byl to mopj wielki problem ale jednak nurtuje mnie to i irytuje ze nie moge zalozyc czasem jakis fajnych ponczoszek;(a w sklepie tak jak pisalam wczesniej glupio mi zapytac o takie cos :/ nieraz grubsze kolezanki mowia ze np wlozyly ponczochy i sie zastanawiam czy u nich tez to tak zle wyglada jak u mnie :/ aha nie mam takiej budowy zebym miala udo jak u atlety oczywiscie drobinka tez nie jestem :/

Gość paulinnkalucunka
Witaj, od 3 lat chodzę tylko w pończochach, noszę zawsze do paska mam dwa dobrze dopasowane do figury. W lecie mam albo gołe nogi albo do majtek z podwiązkami (kupiłam w Niemczech i jedną parę w Allegro). Używam zwykłych pończoch - w razie oczka mam zapasową parę w torebce. W lecie jest b. przyjemnie. Moje nogi nie są b grube ale też nie szczupłe. Z zakupem nie ma problemu struktura tkaniny dużo lepsza jak w rajstopach - jestem b zadowolona. W chłodniejsze dni i oczywiście w zimie zakładam drugą parę ciepłych majtek z nogaweczkami, które dyskretnie zdejmuję w pracy i jest super ok. Nie czuję się w spodniach - pozdrawiam

Gość a jaki miałaś rozmiar
tych pończoch? np. gatta robi 1-2 i 3-4 1-2 są wąziutkie 3-4 szersze - ale i tak na niektórych nogach robią się "bułeczki" - bardzo niefajnie to wygląda... to zależy nie tylko od grubości uda ale od jego budowy (czy noga jest umięśniona itd.) pońcozchy do pasa nie mają na górze ściągacza - to jest taki luźny materiał - więc nie powinny się robić wałki aha - nie nosiłam nigdy pasa ale poczytajnp tu: http://www.ewijas.com/ jak je kupować bo podobno te cieniutkie koronkowe nadają się tylko do sypialni

Gość I.M
Myślę że po prostu mialaś zle dobrany rozmiar tych pończocz,za małe pewnie.Ja mam dość grube uda i 3-4 gatty nie wyglada zle.Ale w mniejszych faktycznie wygladało tak samo jak u Ciebie.