Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marttitta5

ile można przewiezc sztang10 paczek po 20 sztpapierosów z Polski do Anglii

Polecane posty

Gość marttitta5

prosze o pomoc ! w pażdzierniku 2008 roku jade autokarem z Polski do Anglii i nie wiem ile można przewieźc papierosów bo jedni mowia ze 4 sztangi a inni ze 1 sztange.Nie chce sobie narobic problemow wiec pomożcie.

Gość maggie78
3200sz pojedynczych papierosow - informacja z pierwszej reki od celnikow na lotnisku Heathrow. Moja matka jest heavy-smoker i wlasnie 2 tygodnie temu przyleciala z 2000szt papierosow w bagazu . Celnik powiedzial ze PL jest w Unii wiec mozna stamtad przywiesc 3200szt jak z innych krajow UNii. Pozdrawiam

Gość maggie78
aha , jak Moj powiedzial celnikowi ze czytal ze jeden wagon czy cos takiego - to celnik powiedzial ze to zywe glupoty...

Gość mlololo
Samolotem do Uk możesz przewozić tylko dwa kartony.... Ale do Niemiec możesz wwieźć tylko jeden...wiem bi mojemu mężowi skonfiskowali 3kartony z 4-rech a na dokladkę dostał grzywnę 100euro :(

Gość maggie78
mlololo - no to nie wiem jak to sie stalo, gdyz my dowiadywalismy sie u celnikow na Heathrow a mama ladowala na Gatwick a kartonow z papierosami miala pol swojej walizki. Dzis przylecial moj brat- mial 7 wagonow , ladowal na Heathrow i tez bez problemu. Dzis Moj sie pytal innych celnikow na Heathrow i powiedzieli tyle samo co poprzedni...3200szt papierosow.

Gość mlololo
To nie wiem meggi...ale nawet wczoraj czytałam w Gońcu,jak facet z HMRC wypowiadał się,że bez opłaty cła można wwieżć do Anglii tylko 200szt papierosów...(kurcze to nawet nie dwa kartony tylko jeden) i bądź tu mądry :S .... Jest duży artykuł w Gońcu na ten temat....

Gość na kazdym lotnisku
jest informacja - ze mozesz zabrac wiecej papierosow z wyjatkiem kilku krajow skad mozesz miec tylko 1 kartnon tj 200 sztuk i w nich jest miedzy innymi polska. A moze Twoja mama leciala np przez Niemcy czy jakis inny kraj? Bo jesli nie to celnik nie doczytal informacji na plakacie, ktora byla drobnym maczkiem na dole ze wlasnie z Polski, Slowacji, Czech i jeszcze kilku innych mozna zabrac tylko 200 szt zreszta jak bedziecie na lotnisku czekali na bagaz juz w UK to poczytajcie na plakatach na scianach bo sa wszedzie

Gość no i mam nadzieje
raz na zawsze skonczy sie temat ile moge zabrac fajek ze soba do |UK LUDZIE - TYLKO 1 KARTON LEGALNIE MOZNA ZABRAC ZE SOBA PODROZUJAC Z POLSKI ale i tak pewnie za kilka dni znajdzie sie nowy co o to zapyta

Gość maggie78
szczerze powiem ze on nie czytal tego komunikatu co jest na lotnistu, ale pytal sie celnikow o papierosy kilka dni przed przylotem mojej mamy ... no przyjmuje ze jeden celnik moze byc "nie doszkolony" ale co robil celnik ze moja mama przyleciala z taka iloscia papierosow a potem brat... ???? Niestety oboje lecieli z PL do UK... bezposredni lot.

Gość mlololo
Tak to jest maggi... :( Szkoda tylko, że człowiek może zapłacić naprawdę wysoką cenę za czyjąś niekompetencję... Dobrze,że Twoja mama i mąż nie byli tego przykładem... Pozdrawiam....