Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kkkdjd

gastroskopia

Polecane posty

Gość kkkdjd

często mnie żołądek boli i zastanawiam się nad zrobieniem gastroskopii. Skutecznie jednak zniechęca mnie powszechna opinia, że jest co najmniej nieprzyjemne badanie.. miał ktoś robione? generalnie mam silny odruch wymiotny i boję się, że źle się to badanie skończy :/

Miałam kilka razy robioną gastroskopię...Ty też przeżyjesz!!! Nauczyłam się dokładnie słuchac poleceń lekarza badającego i jakos to znoszę za kazdym razem.Musisz trzymac głowe jak najbliżej leżanki (wiele osób podnosi głowę nieznacznie),po to by Ci było lżej.Pamiętaj też o mocnym zagryzieniu ustnika i trzymaniu go do końca badania tak by się nie poluzował.Odruchy wymiotne będą ,może nawet silne ale to nie jest straszne.Oni są do tego przyzwyczajeni a Ty masz okazję ' niby porzygac'.Ważne jest też to by podczas wprowadzania rurki i podczas całego badania ODDYCHAC NORMALNIE.Ja miewam z tym oddychaniem zawsze problem zaraz na samym początku.Potem już jest dobrze.Ja miewam też od czasu do czasu badane jelito.I nie umiem powiedziec które badanko jest' przyjemniejsze '.Z badaniem nie zwlekaj.POWODZENIA!!!!!!