Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jelonka2008

POMOCY! dlaczego krwawie?!

Polecane posty

Gość jelonka2008

hej, po odstawieniu tabletek (bralam rok) dostalam na drugi dzien okres. gdy mi sie on skonczyl zaczelam starania z partnerem o malenstwo. niestety nie wiem czy nie za wczesnie. podczas sexu bylam dosc sucha (moze zbytnio sie koncentrowalam na "zrobieniu" dziecka niz na samej przyjemnosci?). jakos sie udalo. najgorzej, ze zaczelam lekko krawic, ale pomyslalam sobie ze moze przez to ze pochwa nie byla wilgotna. po trzech dniach bylo juz ok. ponowilismy wczoraj proby. znowu bylam sucha i ciasna, ale pozniej jakos bylo znosnie. przelezalam pol godziny z nogami do gory. gdy wstalam zaczelam krwawic! tylko ze teraz krawie tak jakbym dostala okres. krew jest normalnego koloru. taki ciemno-czerwony. bordowy moglabym powiedziec ;). czuje sie jak w czasie miesiaczkowania; zmeczenie, bole brzucha. goraczki nie mam. boje sie, ze to jakies zapalenie - googlowalam i szukalam odpowiedzi, ale watpie zeby to byl stan zapalny, bo czuje sie w miare dobrze. przy okazji z ciazy chyba nic nie wyjdzie? pierwszy dzien miesiaczki mialam 25 i wyliczylam ze dni plodne mam w nastepny weekend (4-5). problem w tym ze dzisiaj jest czwartek, a ja zaliczam chyba druga miesiaczke. nie wiem czy tam cos peklo i dlatego krwawie, czy mam rozlegulowany cykl, czy cos innego? nie wiem co mam myslec. bardzo chcialabym zajsc w ciaze! boje sie ze znowu bede krwawic po sexie :(

Gość jelonka2008
poradzicie mi cos? proszeee :(

Gość no dokładnie
poza tym krwawienie raczej sugeruje nadżerkę, więc lepiej spytaj gina, nadżerka może podczas seksu byc naruszona i wtedy są krwawienia czy plamienia czasem krwawienie jest też objawem silnego stanu zapalnego, niestety branie tabsów powoduje zaburzenia hormonalne a te nasilają skłonności do stanó zapalnych i nadżerek

Gość no dokładnie
bez badania ginekologicznego się więc nie obędzie, przy okazji zrób cytologię i wymazy, to ważne bo niektóre bakterie powodują trudności w zajściu w ciążę i poronienia w pierwszych miesiącach....a chyba chciałabyś uniknąc takiej traumy, smutku straty i czyszczenia (łyżeczkowania macicy) w szpitalu po poronieniu

Gość jelonka2008
dziekuje za odpowiedzi :) troche mnie tym wystraszylyscie... nie pozostaje mi nic innego jak zrobic termin u giny.