Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość basia731

zęby

Polecane posty

Gość basia731

jakie mogą być dolegliwości związane z zepsutymi zębami poza oczywiście ich bólem?

Gość dużo
niestety wiele bo toksyny się rozchodzą po całym organizmie:( ja od zawsze mam słabe zęby już nie wiem co robic z nimi.... -czasem ból ucha jest związany z jakimś chorym zębem, -jak byłam mała po wyrwaniu miałam zapalenie jamy ustnej z 2 tyg:/ -czasem w wyniku podejrzeń co do nowotworu musza byc zęby wyrywane:/ ....także są to poważne sprawy ehh a skąd brac kase na leczenie zębów, ....już nie wiem sama jakich past mam używac, raz sie słsyzy ze tylko te z duża dawka fluoru, a w różnych źródłach podają że fluor jest bardzo szkodliwy....i jak tu nie zwariowac....

Gość no i spuchnięcia
miałam 2 razy,coś okropnego

Gość jak nie chcesz tak wygladac sc
zapalenie miesnia sercowego, zapalenie okostnej, zakazenie organizmu .

Gość no i stawy
zwyrodnienia stawów też się robią od próchnicy i ogólnie podatność na infekcje a ja wam coś powiem, od ponad 10 lat używam pasty Elmex , tej zwykłej oraz raz na dwa tygodnie używam żelu do fluoryzacji, też Elmex i do tego piję herbatkę Rooibos firmy astra (zawiera fluor). i od 10 lat miałam tylko 2 małe ubytki !!! i szczoteczkę zmieniłam na miękką A wcześniej ciągle próchnica, wszystkie zęby w plombach, od czwórek do ósemek! Bardzo polecam wam ten zestaw ! Owszem fluor jest toksyczny, ale tylko jak go się stosuje doustnie! Nikt wam nie każe jeść tej pasty czy żelu.