Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość izka7815

Jak to jest z tym zapłodnieniem?

Polecane posty

Gość izka7815

Witam!Powiedzcie mi kochane jak to jest dokładnie z tym zapłodnieniem,bo straciłam już głowę.Ostatnia@ była 25 lipca i trwała do 30 lipca.Miesiączki mam nieregularne 23-27 dni.Z 31 lipca na 1 sierpnia miałam niezabezpieczony stosunek.2 sierpnia po 34 godzinach wzięłam escapelle.3 sierpnia również uprawiałam sex,ale z zabezpieczeniem.5-6 sierpnia dostałam dość obfitego krwawienia(być może po Escapelle),które trwało do 10 sierpnia,ale tylko pierwszy dzień tego krwawienia był obfity,a póżniej już jakieś brudy brązowe ze mnie leciały.Z 8-9 sierpnia uprawiałam sex z moim chłopakiem do końca ,bo lekarz mi powiedział,że to krwawienie to tak jak nowy cykl,więc myślałam,że jestem zabezpieczona i w ciążę nie zajdę.Po tym stosunku zauważyłam plamy krwi(dość duże na pościeli).Niestety 29 września okazało się,że jestem w ciąży,wg gina 7tc,CRL-10,6mm.Dziś znów byłam u gina ,bo strasznie bolał mnie brzuch i pomyślałam,że coś niedobrego się dzieje.Mój gin powiedział mi że to już 8tc.Więc o co tu chodzi?Nie wychodzi mi to ani na miesiączkę,chyba,że na tygodnie od zapłodnienia...Co myślicie?

Gość izka7815
Dziewczyny!Czy któraś mi pomoże w tym problemiku,bo jestem kompletnie zielona ,a to moja pierwsza ciąża...

Gość xxxxxxxxxxxxxx9
a czego tu nie rozumiesz jak od poczatku sierpnia do poczatku pazdziernika to jest ok 8 tygodni bo te 8 to pewnie wyszło z usg

Gość izka7815
cieszę się,choć było to nieplanowane,tylko nie rozumiem kiedy do tego doszło?Czy escapelle nie zadziałała,czy w wyniku tego późniejszego stosunku?

Stosunek musiał być 56-59 dni temu mniej więcej. Czyli pewnie to z 8-9 sierpnia. Jeśli nie był to nowy cykl to był 17 dc i mogłaś mieć opóźnioną owulacje, ale zapłodnienia zdarzają się nawet podczas miesiączki.