Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gabinet-0

DR MAREK TOMIAŁOWICZ WROCŁAW- ODRADZAM!!!

Polecane posty

Gość gabinet-0

Witam. Byłam pacjentką doktora Marka Tomiałowicza z AM we Wrocławiu przez siedem miesięcy. Podam tylko kilka faktów z moich 16 prywatnych wizyt, których łączna cena przekroczyła 3500 zł, oceńcie sami... - cena wizyty według uznania (jeżeli przychodziłam sama- badanie, usg, posiew 250zł, jeżeli obecny był w gabinecie mąż, za to samo 150zł, bez możliwości uzyskania jakiegokolwiek pokwitowania), - mimo szybkiego zdiagnozowania dolegliwości ( m.in. torbiel jajnika, prawdopodobieństwo endometriozy), przeciąganie prywatnego leczenia- ok. dziesięciominutowe wizyty co tydzień, kilkakrotne przekładanie terminu zalecanej laparoskopii- po kolejnych miesiączkach- i tym samym skazywanie pacjentki na nasilające się z tygodnia na tydzień ciężkie dolegliwości bólowe uniemożliwiające normalne funkcjonowanie oraz rozwój choroby (przykładowe zalecenie telefoniczne: proszę kupić sobie ketonal na bóle, a okazało się, że i tak jest na receptę, albo pytanie: czy wytrzyma pani z bólami do piątkowej wizyty w gabinecie?), - brak skierowań na podstawowe badania mogące wyjaśnić niektóre przyczyny złego samopoczucia ( np. hormony, badanie piersi ) czy do innych specjalistów na konsultacje (to nie moja dziedzina, zajmuję się tylko problemami ginekologicznymi, jak pani chce, może sobie pani pójsć do chirurga z dolegliwościami odbytu), - brak informacji o tym, że leczona przez doktora solcogynem bardzo duża nadżerka została i może być źródłem ciągle nawracających infekcji, a trzeba ją usunąć innymi metodami (proszę pani, wszystko się ładnie zagoiło!), - zapominanie o zaleconych lekach, kilkakrotne podczas jednej wizyty pytania o termin poprzedniej lub następnej miesiączki, sprzeczne zalecenia( raz o laparoskopii dopiero po wyleczeniu infekcji, potem, że infekcja nie jest już przeszkodą, a najlepiej pomyśleć o ciąży!), - zapomnienie akurat tylko mojej karty na ostatniej wizycie ( pamiętam wszystkie choroby pacjentek), a tym samym odmowa tego dnia wydania mi dokumentacji leczenia, która była pilnie potrzebna na konsultacje z innym specjalistą, - nieeleganckie "pożegnanie" z pacjentką, a właściwie klientką, którą wypuściło się w jeszcze gorszym stanie po siedmiu miesiącach wizyt, z bardziej zaawansowaną chorobą.

Gość jolcia1965
Ja bym takiego ginekologa podała do sądu, jak on ci nie pomagał tylko jeszcze szkodził, twoje zdrowie jest wazniejsze.