Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nanunia87pomocyyyyy

wysuszona skora od masci na tradzik

Polecane posty

Gość nanunia87pomocyyyyy

moja slora jest tlusta tzn byla :o mam mase zaskornikow drobnych wiec kupilam akneroxid 10 procent niby odpowiedznik benzacne 10 ale benzacne nie wysuszal tak bardzo mni twarzy:o od dwoch nocy uzywam akneroxidu i wygladamjak wyschniety lisc:o prtzestac uzywac? moze zadziej? a co na dzien polecacie aby sie nie luszczyc? uzywam pure zone deep control ale chyba wyszusza jewszcze bardziej chic zluszcza naskorek dobrze, prosze pomocyyyyyyy

Gość nanunia87pomocyyyyy
sotry za bledy ale nie mam sily ich poprawiac, czuje si efatalnie z taka skora :o chce moc rano wstawac normalna cera:o jak ormalne dziewczyny a nie moge....

Gość nanunia87pomocyyyyy
pomozcie cos, ja juz z jednej skrajnosci wpadam w druga, jak nie tradzi k i tlusta skora to przesusona ze nie idzie, to bledne kolo:(

Gość nanunia87pomocyyyyy
tyle was tu siedzi i nikt nie umie pomoc?

Gość czekac az sie zluszczy i
przestanie, nie ma co uzywac tlustych kremow bo tylko nirpotrezbnie pozatykaja pory

ten zel tak dziala. najpierw zluszcza skore, pozniej wraca do normy i za jakis czas znow zluszcza. jesli jest to dla ciebie duzy problem uzywaj go na noc a na dzien jakis krem do cery tradzikowej. poza tym mozesz go uzywac co drugi dzien, albo tylko na zmiany.

ja uzywam do niego zwykly krem z flos leku nawilzajacy do skory mlodej happy per aqua bo nie blyszcze sie po nim pozniej jak np ziaji dla cery tradzikowej, ale skora nie zawsze jest przesuszona wiec krem uzywam od czasu do czasu.

Gość widac ze nie znasz problemu
tradziku i jego leczenia to do osoby wyzej:o zycze ci tego

Gość widac ze nie znasz problemu
w dodatku ortografia sie klania, wiec niewiem co gorsze tradzik czy glupota cjhyba zostane przy tradziku;)

Gość nanunia87pomocyyyyy
czyli to przejdzie? dzieki wam:) troche mi lepiej, mysle ze dzis go nie uzyje na noc tylko punktowo:)

Gość burkina_faso
Duża cześć preparatów przeciwtrądzikowych wysusza skórę dlatego w większości przypadków trzeba również dbać o nawilżenie czasami już się człowiekowi nie chce tyle smarować różnymi preparatami ale lepsze już chyba to niż znowu martwić się skrajnie przesuszoną skórą po pewnym czasie, ja też miałam z tym problemy i w celach nawilżenia stosowałam kremik dardia co jakiś czas, wczesniej jeszcze trochę nivea ale ten pierwszy lepiej był przyjmowany przez moją wrażliwą cerę.

farmaceuta powidzial mi aby nie stosowac kremow nawilzajacych, a poltluste, gdyz te pierwsze przyczyniaja sie do powstawania tradziku i wysuszania skory. jednak jesli bedziesz stosowac akeroxid co drugi dzien problem poninien sie zmiejszyc. ja uwazam, ze to dosc skuteczny lek. trzeba tylko znalezc swoj sposob na uzywanie go i ewentualnie jakis dodatkowy krem.

Gość dziekuje za odp
narazie zastosuje co drugi dzien potem codziennie na noc. tak wogole jestem zdziwiona ze po benzacne 10 procent nie mialam problemu nawet gdy na cala twarz uzywalam, tylko ze benzacne zasycha i tworzy skorupe a to uciazliwe i nieciekawe

Gość cyganka z rodu gumisiów
kup emolium. żel do mycia i krem. przedwczoraj nie chcialam wyjsc do pracy, bo skora mi po prostu schodzila :( tez mam problem z tradzikiem i ostatnio strasznie sie przesuszyla. dzisiaj jest juz dobrze. zaplacilam ok 45 zl za te dwie rzeczy i jestem naprawde zadowolona. a leki na tradzik stosuje tak jak wczesniej, 2x dziennie. pozdrawiam 🌻

Gość nghfg
tonik nawilzający, a później jakiś krem nawilzający może nawet półtłusty bez parafiny. Możesz zrobic peeling enzymatyczny-złuszczy naskórek. A maść tylko na noc i najlepiej tylko na miejsca dotknięte trądzikiem.

Gość nanunia87pomocyyyyy
no tak peelin stosuje i taki klasyczny i enzymatyczny, tonik nawilzajacy tez ogolnie do mycia delikatne srodki dzis na noc zastosuje moze punktowo zastosuje choc zobacze... jak sie ma mase zaskornikow tzn na calej twarzy to niewiem czy cos da, w dodatku ta luszczaca sie skora prowadzi do tego ze jeszcze bardziej sie mnoza i pory czopuja :o