Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

MaMani

co to znaczy? WAŻNE!

Polecane posty

hyperaemia passiva et atelectasis fere completa pulmonum. hyperaemia passiva organorum internorum. foremen ovale apertum. hyperaemia passiva cerebrii. to dla mnie bardzo wazne więc prosze o odpowiedź jesli ktoś naprawdę bedzie wiedzial co to znaczy.

Gość upsa-staram sie przetłumaczyc
przekrwienie bierne mózgu

zaburzenia w krazeniu-cos zwiazane z seduszkiem

Gość Mój mały jeszcze nie chodzi
No to przekrwienie mózgu czy problem z sercem???????????????????????/

Gość pampama
To jest wada serca wynikajaca z niezmknietego otworu owalnego. Idąc tym tropem znajdziesz wiecej informacji na necie. Normalnie po porodzie ten otwor powinien się zamknąc bo wzrazta ciś krwi w tętnicy płucnej. Ta diagnoza oznacza że w płucach jest niedodma, stąd ciśnienie w t. płucnej nie wzroslo i jest przekrwienie bierne innych narządow.

Gość Oli_
czy to u któregoś z Twoich dzieciaczków została postawiona ta diagnoza?????

ja mialam otwor w sercu(dziure)zarosła sei samoistnie alee kontrole nn sto-w prokocimiu

Gość moj mąz ma dziure w sercu
wykryli mu w iweku 21 lat !!!!!! nie kazali nic z tym robic operacja wchodzi w gre dopiero okolo 30. ale niewiem czy to to.. mamamni czy to u Ciebie ??????????? odpowiedz martwimy sie

Gość zły link
Hyperaemia passiva cerebri wpisz ta fraze w google

Gość szu Szu.........
ale wy dociekliwe ,niemusi sie wam zwiezac jak nienapisała to widocznie niechce muwic

Gość zły link
mamani-nie wiesz szczegołów od lekarza? jest tu na forum dziewczyna -doris 26-ona jest lekarzem-zadaj pytanie -moze odpowie jak bedzie-ona jest chyba z sierpniowek 2006

Gość zły link
jesli sie podpisała pos swoim nikiem tzn ze jest szczera

Gość szu Szu.........
ale po co te pytanie czy to twoje,czy to twoje jest chore ludzie

Gość zły link
no to akurat racja

spadaj szuszu naucz sie najpierw pisac dopiero pisz

dziewczyny nie to nie o mnie chodzi. dziękuję za odpowiedzi. nie moge nic w internecie znalesc na temat tego \"przekrwienia biernego mózgu\" i niebardzo wiem co to znaczy. Gdyby ktoras wiedziała coś więcej na ten temat to prosze o odpowiedź.

Dziekuje Mamani ze odpisalas :) masz sliczne dzieciaczki i gdyby to dotyczylo któregoś z Nich to było by przykro :( Pozdrawiam :)

z ta dziurką w sercu to jest tak ze ona zmayka sie po porodzie dopiero tak? czyli ze jesli dziecko nie zdazy się urodzic i ma niedomkniety ten otwór owalny to nie jest to coś nienormalnego? i co z tym przekrwieniem biernym mózgu?

Gość upsa-staram sie przetłumacz
mamani-nie zamyka sie dziurka w sercu po porodzie-ja mialam 3 lata jak to u mnie wykryli-tego sie nie operuje-albo sie zamknie albo nie

Ja moge tylko powiedzieć coś na temat dziurki bo miał mój Mikołaj.Lekarz stwierdził że bywa tak często u noworodków,ale jeżeli wykryje sie to ok 3 miesiąca życia to nie jest to juz "zwyczajna" rzecz tylko trzeba interweniować.Mój syn jezdził tylko na kontrole.Miał dwie dziurki i zwęzoną aortę.W tej chwili ma 7 lat i trenuje pływanie,więc nie ma się co martwić.Takie rzeczy "zrastają" sie same" naprawdę w baaaardzo wielu przypadkach

dawniej sie tego nie operowało-teraz rzekomo tak ale nie wiem

u mnie wlasnie sie zarosło teraz czytam w necie ze przeprowadzaja na to operacje na otwartym sercu

mój Rafał też miał tą dziurkę, pisałam Ci kiedyś ale mu się ładnie zamknęła

dziewczyny ja wiem cos nie cos na temat tej dziurki bo byly podejrzenia dawno temu ze Mania to ma ale na szczescie ine mialą ale przeczytajcie uwaznie pytanie czy jesli taka dziurka w serduszku wystepuje u dziecka w 28-30 tygodniu ciązy to jest to coś nienormlanego czy to jest w normie?

Gość gfhyjghhhhhhh
mysle ze to sa pytania jednak do lekarza a nie na forum

Gość gfhyjghhhhhhh
wg mnie jest nie tak z serduszkiem i nie bedzie tak ze dziecko sie urodzi i dziurka sie samoistnie zamknie ale lekarzem nie jestem wg mnie to wczesnie wykryta niezagrazajaca zyciu dziecka wada serduszka

kurcze dziecko sie urodzilo martwe. na sekcji zwlok napisali tak jak wam napisalam wyzej i teraz pytanie czy ta dziurka w sercu moze byc przyczyną śmierci dziecka? chyba nie ? a co z tym przekrwieniem mózgu co to znaczy? to jest normlane czy to moglo byc przyczyną... może ktoś sie bedzie znal i odpisze. nie mam jak zpaytać lekarza.

Gość szu Szu.........
muj maz ma dziure wsercu głupia natrętna baba zciebie i tyle ,wścibskie babsko,lepiej zobacz ja ty napisałaś ha ha ha:D