Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

patriszja7

Informatyk potrzebny!

Polecane posty

czy do podzespołów komputera mogę zaliczyć np. kartę dzwiękowa, procesor? co w ogóle składa się na podzespoły bedace wewnatrz jednostki centralnej??

Gość lakzet
mozesz , nie jestem informatykiem .

Gość jeśli chodzi o podzespoły
w jednostce centralnej to głównie będą to: procesor pamięć RAM dysk twardy karta graficzna karta dźwiękowa dawniej karta sieciowa (bo teraz są już integrowane na płycie głównej) To by było chyba na tyle, chyba że o czymś zapomniałem

Gość Henio ogrodnik
patriszja7 czy do podzespołów komputera mogę zaliczyć np. kartę dzwiękowa, procesor? co w ogóle składa się na podzespoły bedace wewnatrz jednostki centralnej?? Według mnie podzespoły to : Procesor (jednostka centralna), płyta główna, RAM, karta grafiki i pamięci masowe (np. dyski twarde). Czasami karta dźwiękowa i grafiki są zintegrowane w chipsecie na płycie głównej.

ktore z tych urzadzen moge podlaczyc do komputera? 1 telefon stacjonarny 2 kamera cyfrowa 3 palmtop 4 switch 5 router 6 nawigator GPS 7 telewizor

Gość praktycznie wszystkie....
a co do podzespołów to tam ktoś zapomniał o płycie głównej :P

moze mi ktos podac jakas dobra stronke na ktorej ladnie opisana jest zasada wspolpracy procesora, pamieci itp? czili zadasa dzialania komputera? na czym to polega? dzieki z gory

Gość może to nie ferrari
trzeba w google wpiaśc architektura komputera

pomoze mi ktos z rozwiazanem zadania?? Dane jest wyrażenie arytmetyczne składające się wyłącznie z cyfr oraz działań mnożenia i dodawania. Oblicz wartość wyrażenia wiedząc, że najpierw należy mnożyć, a później dodawać.Napisz program, który oblicza wartość wyrażenia. WEJSCIE W pierwszym wierszu wejścia znajduje się liczba testów t (1 ≤ t ≤ 50). Każdy z kolejnych t wierszy zawiera jedno wyrażenie. Wyrażenie składa się wyłącznie z liczb z zakresu 1, 2, ... , 9 rozdzielonych znakami oznaczającymi działania * mnożenie, + dodawanie. Wyrażenie nie zawiera żadnych spacji i jego długość (liczba cyfr plus liczba działań) nie przekracza 30 znakow. WYJSCIE Dla każdego testu wypisz w osobnej linii wartość wyrażenia arytmetycznego.