Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

szannya

Nauki malzenskie w Dublinie

Polecane posty

Hej Dublinki - wlasnie to przezylam, polecam Dominikanow na Upper Dorset Street. Sa naprawde ok!

Gość dublinerka
a wiesz moze w jakich dniach i godzinach je przeprowadzaja?? bo ja sie z przyszłym mężem musimy wybrac:)

Gość dublinerka
no i jakies dokladnieszy adres itd do kogo sie zglaszac?? i czy to po polsku czy angielsku???

Hej;) Najblizsze kursy sa organizowane w grudniu. Jest to kurs weekendowy. Zaczyna sie w piatek wieczorem (2 godz), w sobote 4 godziny i w niedziele 2 godziny. Oprocz tego konieczne sa dwa spotkania (polgodzinne) w Poradni Zycia Rodzinnego. Dokladne info na stronie: http://www.dublin.dominikanie.pl/index.php Dzisiaj wrocilismy z ostatniego spotkania, mamy swiadectwo uczestnictwa i jestesmy krok blizej;) A opinia? Ojcowie Dominikanie sa bardzo cieplymi ludzmi. Nie wiem jakie kto ma podejscie do duchownych i kosciola wogole. Ja poczatkowo staralam sie nie podchodzic do tych nauk sceptycznie, nie chcialam sie nakrecac na nie. Ale naleze do osob majacych wlasne zdanie na wiele tematow i dlugi staz w zwiazku. WYklady prowadzone przez ojcow byly madre, zwiezle, czasami zabawne. Wyklady prowadzone przez mlode malzenstwa bardzo ciekawe, spontaniczne. Psycholog tez ok. Dobila mnie tylko kobieta z poradni zycia rodzinnego, tzw. doradca d/s planowania rodziny. Ale tak jak napisalam wczesniej to moje osobiste zdanie. Generalnie polecam! ;)