Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość MARIOLKA_hugme.

JAK WYGLADAC DOROSLEJ, STARZEJ? JAKIES FRYZURY, CZY COS?

Polecane posty

Gość gosciu
Do: henryjeta - Zachowaj choć krzty pokory i naucz się wysławiać o szczypte bardziej kulturalnie. Mowie do wszystkich, opanujcie sie. Przypominam, ze temat tej pogaduszki brzmi "JAK WYGLADAC DOROSLEJ, STARZEJ? JAKIES FRYZURY , CZY COS?" Nikt więc, nie chce wysluchiwać waszych nic nie wnoszacych opini ("nie wierzę itp."). Skoro ktoś napisał, ze ma 30 lat i wygląda na 18, to nie sadze ze z nudy... Aby wnieść coś w temat, dodam że ciemne kolory dodają wieku. Sam ostatnio spróbowałem i polecam. pozdrowionka! :)

Gość henryjeta
A przepraszam, gdzie wyraziłam się niekulturalnie? Chodzi ci o słowo "gowniarzerka"? Chyba troche przesadzasz.

Gość 20 latka
też mam ten problem. mam 20 lat a bez makijażu wyglądam na 16. ale radzę sobie :) przyciemniłam włosy, związuję je w koczka, duże kolczyki, kreska eyelinerem. róż na policzkach. głównie podkreślam oczy, przyciemniam w kącikach powieki ciemniejszym cieniem do powiek np szarym albo brązowym. tylko ważne jest żeby robić to umiejętnie i nie przesadzić żeby nie wyglądać karykaturalnie. pamiętać o zasadzie: jeśli ciemne oczy to jasne usta. kobiece stonowane stroje, buty na obcasie albo koturnie, żadnej pstrokacizny, kolorowych t-shircików. podpięte do góry włosy sprawiają, że się wygląda starzej. po wyżej opisanych zabiegach dają mi 19, 20 lat. faceci lubią takie drobne, dziewczęce, mam duże wzięcie u facetów :) pamiętajcie żeby nie przesadzić, jeżeli nie pasują Ci czarne włosy to nie ma co wyglądać jak metal.. zwłaszcza jeżeli jest się bladym. proponuję dobrać odcień ciemnego brązu.

Gość 20 latka
co prawda męczy mnie to, że muszę się tak mocno malować ale chęć wyglądania starzej wygrywa. na ile lat wyglądasz, tak Cię traktują. więc rozumiem ból tych, którzy mają podobny problem ;p bo to JEST problem. kompleks jak każdy inny.

Gość buźka111222
Ja tez rozumiem ten problem. Mam 21 lat (byłabym na 2 roku) i małe dziecko. Nie mam czasu codziennie sie malowac, ubieram sie raczej kobieco, ale i tak jak zabieram małego na spacer to ludzie sie na mnie patrza jak na gimnazjum. Najgorsze sa komentarze typu "taka młoda a juz dziecko". Kurcze co ich to obchodzi!!! Wiem,ze nie powinnam sie przejmowac, ale nie umiem. Dodam,ze jestem niska i mam okrągłą buźke. Już nie wiem co robic.

Gość American Girls.
Każdy ma wlasne kompelky, ale zeby mogl sie z nich wyleczyc potrzebuje wsparcia i pomocy, dlatego glupie gadanie ze nie ma co sie postarzac nic nie da. osoiscie uwazam, ze mozna bardziej odkryc nogi w lato a w zime wyeksponowac fajnymi kozakami czy cos. Ciemny kolor wlosow, a stonowany ciuchow, makijaz nie zbyt wyzywajacy ale ciemny no i tak jak mowila moja poprzedniczka - jak ciemne oczy to jasne usta , nie wolno o tym zapomnieć . Pozdrawiam :)

Gość gagattaa
ja tam staram sie nie strzelac glupich min ;) i kupuję bluzki w kolorach typu szary , ciemny , a nie jakis rozowy xd

Gość ala ma kotaaaa
też się 'postarzałam' koszmarnym makijażem,ale dopiero z perspektywy czasu wiem,że wyglądałam raczej śmieszniej niż doroślej i zrozumiałam mamę,która mi mówiła,że młodość jest ozdobą,ale "trzeba dojrzeć aby dojrzeć" niektóre rzeczy :-)

Gość młada stara
i ty sie martwisz portraktuj to jako komplement , ja ma 13 lat a wszyscy myślą żę mam około 18 i co ja mam zrobic?!? ubieram sie dziecinnie itp, ale to nic nie daje przez ten mój wzrost