Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ego.

kolczyk w wardze

Polecane posty

Gość ego.

podejrzewam ze gdzies juz jest taki temat ale nie moge go znalesc. chcaialabym wiedziec kilka rzeczy od osob ktore podjely sie przeklocia wargi ( dolnej): 1 jak dlugo goi sie warga po przeklociu 2 czy zostaje bardzo widoczny slad po zdjeciu kolczyka 3jak przekonac do tego rodzicow ( dodam ze nie jestem gowniara z gimnazjum , za miesiac koncze 18 lat )

Gość acti
uważam ze kolczyk w wardze to fajny pomysł , tez nad nim mysle . pozdro

Gość zasadniczo...
..ja mam kolczyka w wardze.... tylko nie z boku , ale na srodku tez z takimi kuleczkami Przebiscie w ogole nie boli jednak pozniej kolczyk sie odparzy i bedzie troszke bolec, ale to nic strasznego zwlaszcza taki jak chcesz sie odparzy Ale ja ogolnie jestem z mojego kolczyka bardzo zadowolona uwielbiam go ... Tylko naprawde idz do dobrego salonu...

Gość buena dzidzia
chcialabym sobie zrobic kolczyk w wardze ale moja mama odradza mi to poniewaz twierdzi ze mi sie to strasznie bedzie paprac, czy ma racje? ile orjetacyjnie takie cos kosztuje?a ile kosztyuje kolczyk (kulka)? prosze o wszystkie potrzebne informacje i z gory dziekuje

Gość kukli
Orientacyjne przebicie w salonie ok 100-150 zł z kolczykiem.Jest to najczęsciej kolczyk tytanowy albo ze stali chirurgicznej. Taki kolczyk kosztuje dość sporo. Jak Ci się zagoi możesz kupic jakiś tańszy.Widzialam chyba nawet po 15-20 zł wzwyż ale nie wiem jak tam z ich jakością. Czy się będzie paprac zalezy od organizmu.Jak Wszystkie rany goją Ci się szybko to nie będzie sie paprać.Jak jesteś wrazliwa to może goić się dłużej

Gość ego.
y... w sensie w ustach

Gość uhm
aha tylko usta:(szkoda

Gość etate
Ja sobie sama zrobie. Mamie powiem tylko to, że przebijam i nie będziemy dyskutować. Wszystko zrobie jak należy to mam nadzieje, że żadne zakażenie czy coś się nie wedrze. No i ból jak najmniejszy. Powiedźcie mi dziewczyny, które same przebijały krok po kroku jak to robić. Włącznie z dyzynfekcją itd.

Witam. Również posiadam kolczyk w wardze. Przekłucie nie boli, mnie osobiście nic się nie paprało, tylko czasem robiły się strupy wokół kolczyka (przez pierwszy tydzień). Kolczyk jest w cenie zabiegu. Co do przekonywania rodziców, jak byłam jeszcze młoda i niepełnoletnia;) wykorzystałam wyjazd. Zadzwoniłam z wakacji i powiedziałam, że właśnie sobie sprawiłam taką błyskotkę. Potem obserwowałam reakcje. Nie była taka straszna więc zabrałam ze sobą kuzynkę, która posłużyła dowodem:P Co do przekłuwania samemu, moim zdaniem bad idea- zrobisz sobie coś krzywo i będziesz wyglądać jak potwór. Taki kolczyk musi być pod odpowiednim kątem, bo inaczej może przeszkadzać. Ale ja tu nikogo umoralniać nie będę, w końcu nie moja twarz może zostać spieprzona. A po wyjęciu zostaje normalna dziurka, jak w uchu tylko trochę większa

Gość Squeezer
hmm.. z tego co czytałam a ostatnio dużo o tym czytam to kolczyk w wardze nie niesie ze sobą jakiś niebezpieczeństw jak chociażby kolczyk w języku czy brwi. Jak i ile się goi to sprawa indywidualna ale najważniejsze jest żeby o niego dbać :) Co do zakażeń i innych takich.. Zrobisz kolca w salonie piercingu, masz gwarancję, że wszystko będzie sterylnie i bezpiecznie. STRZEŻCIE SIĘ KOSMETYCZEK I NIE RÓBCIE SOBIE KOLCÓW SAMEMU!

Gość ego.
a jakie macie patenty na starszych?

Gość Pizmakos16
nie ma czegoś takiego jak patenty na starych . albo ukrywasz, że zrobiłaś se kolczyka albo po prostu musisz porozmawiać ze starą choć wątpię żeby Ci pozwoliła ale można spróbować.

Gość Zuośka
A wie ktoś może czy 12-latką za zgodą rodziców robią.? I czy w szkole , itd.. się nie czepiają.? Ja za miecha będę miała 12 , a matkę proszę już od dłuższego czasu , więc niedługo mi pewno pozwoli .

Gość sebusss
witam wszystkich:D ja właśnie przed chwilą sam sobie przebiłem dolną warge:d nie było tak źle jak myślałem troszke to boli ale ale jak już włożysz kolczyk to nic nie czuć. tylko lekkie szczypanie. i nie słuchajcie tych co gadają że można uszkodzić jakiś nerw bo to nie prawda. goi się około 4-5 tyg.

Gość fuuuuuuuuuuuuujjj
Ludzie, naprawdę was kręci taka permanentna opryszczka? Przecież to paskudne jest :o

Gość Asiutka
hej ;D ja robilam sobie kolczyka 3 dni temu tylko igla normalna i niestety zalozylam normalny kolczyk z ucha . mam spuchniete i wewnatrz jagby ropa ? co sie mogło stac . i boli ;(

Gość xEmoGirlx17
do tych którzy mają lub mieli koczyka w wardze o tóż tydzień temu byłam przekłuć wargę ( w studiu zeby nie było sama nie przekuwałam ! ) mam kolczyka podkowę nie labreta choodzi oto ze od wewnętrznej strony Wagi zrobiła mi sie taka biała błonka chyba to błonka , czytałam ze najlepiej jest to usuwać patyczkami do uszu lub czyms tam ;/ ale to sie ciągle odnawia i jak to usuwam to jeszcze gorzej sobie tą wargę podrazniam i boli ;( czy mam tego nie ściągać skoro to mi pogarsza ? czy musze to siciągać a by kolczyk sie nie zrósł w wardze :( prosze o pomoc jak to u was było pozbywaliście sie tego czy samo wam zeszło ! :( i czy to normalnie przy gojeniu? czy powinnam wyjąc kolczyka ? :(

Gość gogusiaa
czesc, ja zrobilam sobie kolczyka (ok 15 dni temu) robiłam go sobie sama, przebicie igła zakupioną w aptece ( poprosilam o najgrubsza) zajeło mi jakies 10 sekund :D wszystko dobrze oczysciłam i włozylam kolczyka choc bardzo bardzo mi bylo ciezko go włozyc i męczyłam sie z min ok godziny... Mnie akurat bardzo bolało...potem mi warga dosc mocno spuchła i pojawiła sie ropa.płukałam szałwią ok 2 razy dziennie i jak narazie opuchlizna mi juz ładnie zeszła i ropa praktycznie wg sie juz nie leje. wszystkie dziewczyny ktore chca sobie zrobic same kolczyka niech najbardziej uważają na to zeby wszystko było dobrze odkażone:D