Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chcący-niewiedzący

co zrobic ze schabu wieprz. oprocz kotletów?

Polecane posty

Gość chcący-niewiedzący

Poradżcie kobitki co zrobic ze schabu wieprz. oprocz kotletów? Zamierzam zrobić kolację- niespodziankę dla mojej Żoneczki, ale nie mam pomysłu. Myślałem o takich zawijanych ale nie wiem jak się to nazywa i jak sie robi. POMOŻECIE?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Szukaj pod nazwami roladki albo zrazy zawijane. Ja lubię na słodko - np ze śliwkami, to takie klasyczne połączenie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chcący-niewiedzący
dziewczyny no proszee, podajcie jakies przepisy :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiec jestem
pokroj w paski...marynata:ocet winny, kminek mielony,curry, magii w plynie, olej,chili w proszku obtaczasz w tej marynacie, nie zaluj przypraw, wrzucasz na patelnie wczesniej mozna podsmazyc cebulke...i smazysz...ja podaje z piczonymi ziemniakiami i jakims sosem jogurtowym po rozbiciu mieska zamiast zwijac =mozesz je zlozyc po prostu na pol... ja robie tak...rozznijam miesko sole i pieprze do srodka wkladam-plasterek szynki, serka zoltego, kawalek paprycki jelapeno, i np pieczarki, ktore wczesnie oddddparowywuje w mikrofali te bajery ukladam na polowie i skladam miesko panierka:maka ale delikatnie, jajko i bylka tarta zwijane -uwielniam natarte w srodku czosnkiem i tymiankiem...pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość chcący-niewiedzący
dzieki wielkie :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość zależy jaki kucharz z ciebie
jak nie masz wprawy to schabik naszpikuj czosnkiem, posyp przyprawami i upiecz po prostu :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość bez.
gulasz i strogonof jest z wolowiny :o ze schabu to bedzie mieso w sosie. upiecz caly schab nadziany czosnkiem i natarty ziolami. do marynaty na schab w paski (przepis powyzej) nie dawajcie magi, bo bedzie mialo smak jak zupa z taniego baru, gdzie zamiast przypraw daja glutamian sodu zeby wyszlo oszczednie. sos sojowy do marynat jest dobry, podobny efekt jak magi, tyle ze naturalny.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiec jestem
kroisz w plastry ziemniaki obierasz i cwiartkujesz marchewka obrana na cwiary cebula w cwiartki pieczarki w cwiartki z przypraw:sol i pieprz grubo milony kolorowy lub sol i platki chili naczynie zaroodporne wrzucam kilka ziemniakow a potem miesko, pieczary .....i reszte....ale nie wastwowo...byle jak:) ja dodaje czasem jedna papryke wisniowa marynowana z rolnika... lub skrapiam miesko octem winnym naczynie zakrywam i do rozgrzanego piekarnika nie dodaje wody....miesko i warzywka robia swoje kiedy miesko mieknnie odkrywam i rumienie...smacznego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość Filip z konopi
a jak zrobic ten ze sliwką ?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość wiec jestem
gulasz i strogonof jest z wolowiny ze schabu to bedzie mieso w sosie.@!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1 chyba sie podlizuje bez---ale krytyka jest prawie niezauwazalna a jednak...buhahaha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ghjkl
Strogonow jest z polędwiczek Ewo 33.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość dd.......
piekac w calosci mozesz oprocz czosnku naszpikowac go zielonym pieprzem..ja uzywam takiego z zalewy. umiejestne rozciecie miesa pozwoli ci na natarcie go w srodku...nie wiem jak to wytlumaczyc..hm...

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
u mnie gulasz i strogonow jest z tego, z czego to zrobię jakoś nikomu nie stanęło w przewodzie pokarmowym dlatego, że było ze schabu

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość looliitynka
ja bym ze schabu zrobiła pieczen wystarczy natrzec przyprawami i wrzucic do piekarnika a niezjedzona reszta bedzie na nastepny dzien na kanapke do pieczeni sosik , ziemniaczki i surowka

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Do takiego ze sliwką to trzeba mieś długi,cienki nóż.Dziabiesz schab w środku i potem wpychasz śliwki.Dobrze też się sprawdza rożen z piekarnika.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
albo ostrzałka do noży; troche to podejrzanie wygląda, to wydrążanie dziury w mięchu ;)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Można też zawijać roladki - plastry schabu lekko rozbite i posmarowane mieszaniną pokrojonych śliwek i pokrojonej podduszonej na maśle cebuli :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ja pierdacze
Ewo33, mozesz nawet robic sztrucel jablkowy z gruszek :D , na pewno nikt sie nie zatruje, tylko nie myl ludzi na forum publicum blednymi nazwami. Po co gulaszem nawywac strogonova, a strogonovem gulasz itp itd. CHyba ze musisz, bo masz ograniczone slownictwo i nazewnictwo, ale o to cie nie posadzam ... robisz to po prostu na zlosc tym, ktorzy kulinaria biora na powaznie, albo jestes zla na caly swiat i im pokarzesz 😠

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
raczej to pierwsze, nie stawiam garnków na piedestale i jem żeby żyć, a nie odwrotnie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×