Skocz do zawarto艣ci
Szukaj w
  • Wi臋cej opcji...
Znajd藕 wyniki, kt贸re zawieraj膮...
Szukaj wynik贸w w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie mo偶na dodawa膰 nowych odpowiedzi.

Go艣膰 W stron臋 S艂o艅ca... lec臋

PRZELOT SAMOLOTEM!

Polecane posty

Witajcie! Mam pytanie, kt贸re mnie gn臋bi i nie wiem, jak si臋 zachowa膰 w przysz艂ej sytuacji... Ot贸偶 nied艂ugo lec臋 robi膰 reporta偶, ale tym razem w miejscu, gdzie stopie艅 bezpiecze艅stwa jest powied藕my o jeden stopie艅 wy偶szy ni偶 zazwyczaj... I czy m贸g艂by mi kto艣 z do艣wiadczenia powiedzie膰, co wolno zabra膰 ze sob膮, jako baga偶 podr臋czny? Czy mog臋 mie膰 przy sobie "narz臋dzia pracy": - laptop - telefon - aparat oraz - NO艢NIKI DANYCH USB (par臋 sztuk)??? Bardzo prosz臋, o pomoc!

Udost臋pnij ten post

Udost臋pnij na innych stronach
Go艣膰 lalallaal
Witam ! Ja mieszkam w USA i czesto latam po swiecie. Do podrecznego mozesz zabrac laptopa, komorke, usb, oczywiscie wylaczone musi byc , dopiero potem mozna wlaczyc. Nie wolno zabierac liquits tzn plynow, kremow, pasty do zebow, jedzenia typu kanapki. Wszystko zalezy do jakiego kraju lecisz i jak sprawdzaja. Do Mexyku np tak nie sprawdzaja, nawet butow nie sciagalam ostatnio i przewiozlam paste do zebow i male perfumy w podrecznym. Zycze Ci szczesliwego lotu i pobytu!

Udost臋pnij ten post

Bardzo dzi臋kuj臋 za odpowied藕 :)! Trzeba 艣ci膮ga膰 buty? Ja nigdy si臋 z takim wymogiem nie spotka艂am?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 buty przewaznie sciagasz
takze zegarek, lancuszki. Laptopa i komorki oczywuicie nie uzywasz w czase startu i ladowania

Udost臋pnij ten post

Ale kiedy te buty si臋 艣ci膮ga oraz zegarek? Bo przecie偶 nie na p艂ycie lotniska? Tak, tak sprz臋t wy艂膮czony, ale z powod贸w jego delikatno艣ci musz臋 mie膰 przy sobie.

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 matris
Chyba juz wszyscy pozwalaja przewozic plyny pod warunkiem ze sa w opakowaniach do 100 ml. trzeba tylko wsadzic do odpowiedzniego woreczka i luz. ja ostatnio bralam mase kosmetykow w ten sposob i zarowno na lotnisku w polsce jak i zagranica nie bylo problemu

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 buty zazwyczaj jak sie
ma szpilki lub tzw. glany (ze wzgledu na metalowe elementy, ozdobne blaszki itp... ale ja w sportowych jeszcze nigdy nie sciagalam a latam kilka razy w miesiacu do pani z USA...mieszkasz tam i nie wiesz ze pisze sie liquids???

Udost臋pnij ten post

Ach, o to chodzi. To tak, bo ja mam buty wojskowe ;) i zawsze przechodz膮c przez bramk臋 musz臋 o tym ich poinformowa膰. My艣la艂am, 偶e jest dodatkowe sprawdzanie. Chusteczki i co najwa偶niejsze - papiery chyba te偶 mog臋 mie膰 prawda?

Udost臋pnij ten post

Loty UE zawsze mi si臋 udawa艂y, a tutaj lec臋 w miejsce bardziej chronione i panikuj臋, ale dzi臋ki Wam za te odpowiedz :)!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marianka89
Buty sciaga sie przed kontrola, nie na plycie lotniska. Do poprzednika : moze dziewczyna sie pomylila ? literki inne ? chyba dobrze ze pomoga, a ty sie czepiasz! Co za ludzie!!!!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marasssssssssss
Trampki i adidasy tez sie sciaga. Nawet klapki laski sciagaly

Udost臋pnij ten post

Kosmetyk贸w, p艂yn贸w, jedzenia na pewno nie b臋d臋 mia艂a w baga偶u podr臋cznym. Tylko te sprz臋ty w/w i du偶o materia艂u w postaci papier贸w - dokumenty, notesy etc.

Udost臋pnij ten post

nie sadze aby sie "przeliterowala" poniewaz Meksyk napisala zajebista "angielszczyzna" przez x wiec chciala bardzo pokazac jak to jezyk umie a wyszedl klops ja jeszcze nigdy nie sciagalam butow jak powtarzam, ani tzw. bokserek ani adisasow ani innych sportowych w calej europie, chociaz kiedys mialam nawet adidasy z metalowym usztywniaczem i rowniez nie sciagalam, wiec marasssss prosze, wypoiadaj sie o konkretnym jednym przypadku

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marasssssssssss
Wrzuc na luz dziewczyno, bo sie rozchorujesz! Jak sie boisz, to nie jedz ! Gdzie lecisz ? Bliski Wschod ?

Udost臋pnij ten post

papiery mozna miec (zgodnie z instrukcja na lotnisku chociazby) wszelkie mp3, laptopy, aparaty, kamery, inne nosniki (do przeswietlenia czasem kaza wylozyc, lub tylko pytaja czy takich urzadzen nie ma bo beda widzieli kable i jak powiesz ze masz kamere na przeyklad to bedzie ok) no chyba ze jedziesz do jakiegos pakistanu, albo do afrykanskiego panstwa typu czad...to wiesz, czesto tam mundurowi rzadza sie swoimi prawami

Udost臋pnij ten post

Nie rozumiem, czemu mia艂aby wrzuci膰 na luz - ja po prostu kulturalnie pytam. Nie boj臋 si臋 lecie膰, wr臋cz przeciwnie. Wol臋 si臋 jednak upewni膰 i pozna膰 opinie innych os贸b, kt贸re lata艂y. Tw贸j komentarz nic tutaj nie wni贸s艂. Ja te偶 but贸w nigdy nie 艣ci膮ga艂am, ani na przeloty mi臋dzykontynetalne ani po UE, po prostu zawsze informowa艂am przed kontrol膮. I to by艂a moja wola :). Do papier贸w, dokument贸w nie powinni mie膰 偶adnych zastrze偶e艅 , prawda?

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marasssssssssss
Ty od butow, widac ze zazdrosna, niedoruchana kurwa jestes ! Buty sie sciaga do ameryki , wiec zamknij morde suko !

Udost臋pnij ten post

Dzi臋kuj臋 za pomoc :) "buty zazwyczaj jak sie". Naprawd臋 mi艂o, 偶e kto艣 mi to wyja艣ni艂. no w艂a艣nie gorzej, 偶e ja sama jestem z tych mundurowych :P... ale nie, a偶 do tak "ci臋偶kiego" pa艅stwa nie jad臋

Udost臋pnij ten post

hahaaha marasss, wrzuc na luz ze tak zacytuje pewnego debila powyzej ;)

Udost臋pnij ten post

Mam nadziej臋, 偶e tego niewychowanego MARASSSSA kto艣 zablokuje, bo 偶al czyta膰. Do USA nie 艣ci膮ga艂am but贸w, nie gadaj bzdur!!!

Udost臋pnij ten post

Go艣膰 marasssssssssss
To po co sie pytasz o lot samolotem jak lecialas ? Zreszta brednie piszesz, dziewczyno. Na pewno przelozony by ci wszystko wyjasnil, wiedzialabys co zabrac a co nie. Juz wiemy ze lecisz, super. Moze sie zajmij czyms innym. Dziwne ze kolezanka od butow ci nie zazdrosci, hahahahha

Udost臋pnij ten post

ale zazdroszcze Ci autorko ;) idac tokiem rozumowania wiadomego pana x bardzo zazdroszcze Ci papierow i wojskowych butow :) a tak na powaznie zycze udanego i owocnego wyjazdu, moze tam gdzie jedziesz spotkasz mojego kuzyna, ktory jest na misji (ale to tylko moje domniemania o celu Twej podrozy)

Udost臋pnij ten post

Wiesz, 偶al mi takich 偶a艂osnych ludzi, jak Ty... Zabola艂a Ci臋 Twoja w艂asna g艂upota, to Twoja sprawa nie musisz innych ocenia膰. Mo偶e ja nie mam prze艂o偶onego, mo偶e nigdy nie lecia艂am w specjalny stan? Nawet nie wiesz, 偶e ka偶da cz臋艣膰 艣wiata rz膮dzi si臋 innymi prawami?Ale po co si臋 tyle wysila膰 i pomy艣le膰? Lepiej obra偶a膰 patrz膮c samym sob膮, nie? W dodatku nie masz poj臋cia o lataniu, ani o przepisach. Wpadasz tylko po to, 偶eby kogo艣 obra偶a膰? R贸b to w swoim domowym zaciszu, a nie przyno艣 wstydu! Mimo wszystko dzi臋ki za pomoc, tym, kt贸rzy byli na tyle 偶yczliwi, aby podzieli膰 si臋 ze mn膮 swoimi przemy艣leniami :). My艣l臋, 偶e spotka wiele os贸b b臋d膮cych "tam" na misji...

Udost臋pnij ten post