Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość madeline89

Grzybica pochwy

Polecane posty

Gość madeline89
no spoko,bede uwazac..zreszta czas pokaze,wiec co ma byc to bedzie

Gość jiusdhfcdfoh
No w kazdym razie bedzie na bank dobrze, jak nie z tym to z innym ;) Powodzenia :)

Gość madeline89
Kiedys napewno;-) Dzieki milego dnia Ci zycze

Gość jiusdhfcdfoh
Nie ma sprawy. Wzajemnie :)

Gość małgorz999
hej sluchajcie ostatnio po antybiotykach dostalam grzybicy tzn bedzie to jakies dwa miesiace temu.... od ginekologa dostalam globulki clotrimazolum... po paru dniach powrocilo...znow clotrimazolum a potem przed okresem pimafucin i teraz po okresie juz tylko jedna tabl clotrimazolum 600 ktory wzielam w niedziele wieczorem, jeszcze wczesniej kochalam sie z facetem..no i od tego momentu znow zaczelo mnie piec i jak dotykam to czuje podraznienie, wiec takie cos to tez objaw grzybicy????????czy jakies zapalenie???? nie wiem na kiedy umowic sie do gineologa czy na za tydzien czy dopiero po nastepnym okresie (odczekac moze jakos przejdzie chociaz po kremie clotrimazolum) wstyd mi isc znow do gina tym bardziej to taki fajny mily facet

Gość aleve7
jakie sa powiklania grzybicy (bo ona ciagle u mnie powraca) nie wiem czy mam znow isc do ginekologa czy odpuscic:(

Gość aleve7
jak czesto chodzicie do ginekologa jak grzybica wam powraca? bo ja mam 3 raz w ciagu dwoch miesiecy i mi ostatnio juz bylo wstyd isc

Gość aleve7
ja napisalam ze mialam trzy razy w ciagy DWOCH miesiecy wizyty z tego powodu, dopiero teraz za trzecim lekarz przepisał mycosyst dla mnie i partnera 1 dnia, 3 dnia i 7 dnia mamy wziac no i pimafucin i jakas podobna masc z inna koncowka pimafucort chyba.oby pomoglo:( a dieta do tego jakas musi byc?

Gość kfkdfslvn
Nie jesc slodyczy. Cukier jest pozywka dla grzybow. I duzo rzeczy zakwaszajacych organizm - grzyby sie nie moga rozwijac w pochwie jest odczyn kwasny. Duzo czosnku - ma dzialanie grzybobojcze i bakteriobojcze.

Gość kfkdfslvn
kiedy w pochwie jest odczyn kwasny mialo byc

Gość aleve7
ok postaram sie:( ja taki chudzielec i jeszcze mam ograniczyc slodkie:( bede brala duzo witaminy C i piła jogurty z bakteriami no wiecie o co chodzi takie jak activia lub te pitne z mlekovity

Gość hmmmmmmmmmJK
Mam do was pytanko poniewaz juz trzecie raz powrocila do mnie grzybica obecnie jestem podczas kuracji, potem zamierzam brac cos na odbudowania flory, wielokrotnie w necie duzo osob poleca dousyne lacibios femina, jest on drogi bo 10 kapsulek kosztuje ponad 20 zl w zwiazku z tym mam pytanie czy inny probiotyk jak trilac czy lacidofil moze go zastapiac????????????????? w koncu jedno i drugie bierze sie doustnie. poradzcie prosze bo zapomnialam sie zapytac ginekologa

Gość hmmmmmmmmmJK
jezeli ja mam gzrybice pochwy to domownicy tez sie moga zarazic????????????????????????????przez korzystanie z WC np???

Gość hmmmmmmmmmJK
??????????

Gość smutnaaaaaaaaaaaaaaa
czy wazne jest jakich wkladek uzywamy????????? jakie polecacie???????

Gość kkkkkkkaaaaaaaaaaawwwkkkkkkkka
mam uczucie pieczenia przy wejsciu do pochwy od wrzesnia bralam clotrimazaolum, pimafucin, masc pimafucort i tabletki flumycon. wczesniej po tym clotrimazolum sie nie za bardzo wyleczylam bo jak poszlam do kontroli to lekarz mowil ze jescze cos tam minimalnie zostalo wiec zapisal tamto na P i flumycon dla mnie i partnera. W zwiazku z tym mam pytanie czy on mnie wogole dobrze leczył skoro mialam tylko pieczenie i nic poza tym???????????????Dodam ze juz skonczylam te leki teraz zostalo tylko smarowanie mascia. moze to byly bakterie???????? cytologii mi nie robil bo mialam na wiosne robiona, wiec mowil zeby jeszcze poczekac. a moze to zly plyn do mycia?? albo ciasna bielizna powoduje ze mnie piecze czasem ??bo cieplo sie ubieram zeby nie pzreziebic innych partii jak pecherz czy jajniki

Gość kkkkkkkaaaaaaaaaaawwwkkkkkkkka
up

Gość nadzerka0000000000
czy wy tez macie taki bialy nalot jak zagladacie do pochwy? to swiadczy o grzybicy???? czasem mam tylko uczucie pieczenia no i podczas stosunku tez jest jakby niewygodnie, uplawy lekkie ale nie wiem czy to czasem nie jest normalny sluz, prosze o odp bo leczylam sie niedawno na grzybice i nie wiem czy to nie jej powrot:(

Gość wkurzonaMAX
sluchajcie powiedzcie czy to mozliwe!lecze sie na grzybice od wrzesnia(dostalam ja prawdopodobnie od antybiotykow)najpierw clotrimazolum globulki +krem>>>nie pomoglo wogole, potem pimafucin i pimafucort>>>>ulzylo tylko na pare dni! Potem mycosyst(1,3 i7 dnia razem z partnerem), pimafucin, pimafucort>>> poprawa na miesiac teraz w styczniu dostalam znowu to samo: czyli mycosyst150g po okresie +pimafucin+pimafucort i NIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!coraz gorzej chyba bo teraz to mi sie zaczely dziwne uplawy!!! isc do ginekologa znow zeby cos innego przepisal????czy to mozliwe ze to nie dziala na mnie?????????

Gość wkurzonaMAX
up

Czesc dziewczyny, opiszę moj problem, liczę na to, że pomożecie, doradzicie czy dobrze robie i co powinnam zrobic dalej. Otóż jakies 3 tygodnie poszlam do ginekologa, strasznie mnie swedzialy okolice pochwy i sromu, wargi byly powiekszone i calosc zaczerwieniona + serkowate upławy, to bylo nie do zniesienia. Okazalo sie ze to grzybicze zapalenie pochwy i sromu po przebytej kuracji antybiotykowej. Lekarz przepisal mi 6 tabletek Fluconazole 150mg i zalecil zazywac tak: najpierw 3 tabletki 3 dni pod rząd a pozniej pozostale 3 co 3dni (aby nie bylo nawrotów). Dodatkowo zalecil mi kapsułki Provag przez 10 dni i zamiast mydla zalecil uzywanie żelu do hig. intymnej Pliva fem F. Nie przepisal mi zadnych dopochwowych lekow, bo jeszcze nie wspolzyje i stwierdzil ze nie ma takiej potrzeby zebym uzywala globulek. Tak wiec moja kuracja dala rezultaty widzialam duza poprawe juz nic mnie nie swedzialo, nie bylo spuchniete ani zaczerwienione. Tak wyszlo, że ostatnia tabletka Fluconazole przypadla mi na pierwsze dni okresu i pozniej juz niczym sie nie leczylam. Teraz jestem po okresie i znow odczuwam lekkie swedzenie i zaczerwienienie warg sromowych i wejscia do pochwy :( Wiec wczoraj w aptece zakupilam masc Clotrinazolum i tabl Provag i postanowilam tym sie podkurowac przez jakis czas, może pomoże. Jak sadzicie czy to coś da? Jestem zdolowana, nie chce juz miec tego swinstwa A moje drugie pytanie dotyczy seksu oralnego. Jesli ja mam to swedzenie i zaczerwienienie to czy partner moze robic mi minetke? Czy jest jakies ryzyko, ze on zachoruje na grzybice jamy ustnej? (pytam, ale niepewnie, bo nie wiem czy grzybice pochwy i jamy ustnej powoduja te same grzyby, ale wole zapytac, moze ktos sie zna) i 2 czy seks oralny moze spowodowac nasilenie tych objawow, bo jakby nie bylo w oralu dochodzi do tarcia i podraznienia. Oczywiscie uplawow serkowatych juz nie mam. Czy powinnam zrezygnowac z seksu oralnego na czas infekcji? Dzieki

Jak się ma grzybicę pochwy to seks oralny odpada:(. Grzyby typu candidia albo inny szczep może jak najbardziej przedostać się do układu trawiennego, jelit i wtedy błędne koło się zamyka. Nie próbowałyście pić regularnie łyżki stołowej octu jabłkowego na szklankę wody doustnie? Ponoć taki preparat zakwasza organizm i uodparnia. Taki ocet zawiera kwas mlekowy który powstaje poprzez fermentację soku z jabłek i zmniejsza też ryzyko stanów zapalnych narządów rodnych. Warunek jeden, trzeba pić regularnie a nie smakuje to rewelacyjnie:( Wiem to od koleżanki której ciocia jest lekarzem. Ja pije taki roztwór już od roku i uwierzcie że kłopoty dawno minęły i nie powracają. Należy pamiętać że woda ma być letnia albo lekko ciepła. Spróbujcie. Nie mogą go pić jedynie osoby które mają wrzody i ogólnie kłopoty z żołądkiem bo ocet pobudza trawienie ale też ładnie odtłuszcza i spala tkankę tłuszczową więc jak ktoś może to niech pije:)

Potwierdzam. Ocet nie tylko odchudza ale też działa jak probiotyk a przy tym jest o wiele tańszy ...no tyle że nie smakuje już tak dobrze:D

Miałam kiedyś podobny problem jak wy i dostałam od lekarza rewelacyjnie połączony lek (Gynazol i do tego tabletki Orungal - terapia jednodniowa) Pomogło a teraz tak jak Kaja stosuję ocet i nie mam żadnych problemów z zapaleniami itp.

Gość Myszka Smiszka
Mi też Orungal pomógł natychmiastowo. Ale oral sobie darowałam tak jak normalny seks w czasie leczenia, tak na wszelki wypadek. Aha, jeszcze kupiłam płyn AA z kwasem mlekowym i Lacibios femina do łykania. A miejscowo nic nie miałam oprócz maści Piamfucort (podobno nie można długo stosować, bo zawiera sterydy).