Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

linka80

blizny po oparzeniu olejem...

Polecane posty

A ja mam pytanko czy po oparzeniach goracym olejem zostaja blizny mam je na udach w postaci niewielkich kropek,rowniez oparzylam sobie reke trzymajac garnek ,mialam wtedy przez 2 tygodnie opatrunek i staszne pecherze,moja mama niestety rowniez sie poparzyla przez moja glupote olejem po czym byla 2 tyg w szpitalu,i jest po przeszczepie,pobrali jej skore z uda w dwa miejsca na ramie i dlon i stope,teraz musi nosic taka specjalna rekawice z rekawem przez okolo 9 miesiecy,efekty sa widoczne.Prosilabym jeszcze o pomoc w doborze jakiegos dobrego preparatu po ktorym slady znikna,te oparzenia ktore mam naprawde sa niewilelkie ale widoczne.Pozdrawiam wszystkich, ps.chcialam jeszcze dodac ze wypadek ktory nas spotkal wydarzyl sie w szwajcarii, i mysle gdyby to mame ktora w tym czasie byla wlasnie u mnie spotkalo w polsce nie bylo by tak ciekawie, jak jest w polsce,jaka jest pomoc???

Gość grrrrrrrrrr
blizny napewno zostana, zwlaszcza po ojeu, ktory sie przykleja do skory, a jak duze to zalezy od glebokosci oparzenia, napewno dostaniecie jakies masci, ktore przyspiesza gojenie, ale wiadomo gladkiej skory nie bedze, najwyzej chirurg plastyczny moze pomoc, jesli oparzenia nie sa glebokie, bo ogolnie wiadomo jak z tymi sprawami, ludzie maja po 20 operacji a blizny sa nadal :O