Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość page up/down

Co do picia dla roczniaka?

Polecane posty

Gość page up/down

czy moge podac dziecku zamiast herbatek dla dzieci zwykłą rozpuszczalną herbatkę np. ekoland?

Gość miaaa...23
Moja córcia pije wodę niegazowaną a raz dziennie wypija ok.150ml zwykłej herbaty z odrobiną cukru i cytryną :)

Gość page up/down
Mała nie chce pic samej wody.

Gość ale jesteście pomocni
ecolan przeciez to sama chemia

Gość ale jesteście pomocni
ekoland*

Gość Moherowe berety.....
daj dziecku soczu-kubusia albo bobofruta

Gość page up/down
pije kubusie ale nie moze ich pic codziennie w duzych ilosciach.Chodzi mi o cos tanszego niz herbatki dla dzieci bo cora bardzo duż pije wypija około 1,5 litra płynow ( herbatki, soczki nie licząc mleka) czasem wypija więcej a te herbatki wychodzą drogo.

Gość Atinka
Najlepiej dawaj wodę mineralną. Ja prawie że od urodzenia dopajam wodą Gerbera

no ok woda mineralna ale to nie wszytko dziecko też cche poznawac smaki i napic sie ciepłego napioju rózb normlaną herbatke z cytrynką , albo wode z cytryną czasem daje kubusie ale stanowczo woli herbate

Gość vicka
najzdrowsze oprócz wody mineralnej i soków dla dzieci są herbaty owocowe- wybór na rynku naprawdę spory! Doradzam Ci nie słodzić tych herbat dużo, bo jeśłi córka wypija ponad litr dziennie słodkich napojów to łatwo policzyć ile łyżek cukru wraz z tym. A wszystkim wiadomo, że to biała śmierć.Jeśli lubi słodkie to stopniowo zmniejszaj ilość dodawanego cukru a łatwo się przestawi.

jak mozna dziecku dawać taka chemię jak ekoland? gratuluję inteligencji mamusiu, skoro nie wiesz co te barwniki z dzieckiem robia. mój pije herbatę z cytryną i odrobiną cukru, soki dla dzieci, bobofruit , HIPP, i herbatki z Hippa.

ja podaję glównię wodę lub herbatki typu Bobovita czy Hipp, sporadycznie jakiś kompot - uważam żeby nie było cukru, a jeśli już to bardzo niewiele

Gość Atinka
Nowe smaki poznaje w postaci zup, owoców itd. I szczerze mówiąc wcale nie uważam, że słodzone granulowane herbatki są dziecku do szczęścia potrzebne. o wiele lepszym rozwiązaniem jest własnie woda lub bobofruty

Gość manisiaa
ja podaje mojemu prawie roczniakowi bobofruty - bardzo lubi te klarowne, pije też herbatki ziołowe. kubusiów nie podaję, bo za słodkie dla takiego maluszka.

Gość azales
Ja przyzwyczaiłam synka do picia wody. Kupuję hurtowo gerbera przez internet bo to taniej i wygodniej.

Gość Atinka
azales A możesz podać namiar na sklep z którego korzystasz?

Gość bo to polandia jest
dzieci pija to co sie im daje i to czego sie je nauczy. bez sensu jest dla mnie pisanie, ze dzecko nie chce wody. jakby nie wiedzialo, ze jest cos innego to by pilo. wszystkie te wasze kubusie itp. to sam cukier, ktorey dziecku nie jest pod taka postacia potrzebny.. tak samo dosladzanie herbaty:O najlpiej nauczyc pic wode, albo herbate bez cukru ewentualnie z miodem pozniej rodzice sie dziwia, ze dziecko ma nadwage, albo dziury w zebach :O

Gość azales
atinka wejdź na www.totu.com - tam jest b. duży wybór produktów gerbera - nie tylko woda

Gość Atinka
azales dzieki, rzeczywiście wybór słoiczków większy niż w sklepie, chociaż mnie głównie o wodę chodzi, żeby nie dźwigać jak nie trzeba

Gość dynamitt
Kartonowe soki są zazwyczaj dosładzane, ja podaję te dla niemowląt bez cukru i przecierowe bobofruty