Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ktos moze wie

Zapalenie dziąsel u 4 latka co z tym robic ????????????????????????????

Polecane posty

Gość ktos moze wie

czesc, mam pytanie czy ktoras z was wie czym leczeyc takie zapalenie? Nie piszcie mi tylko zebym poszla do lekarza bo bylam i nic, pediatra przepisala zymafluor a dentysci tylko masc do smarowania ktora jest ochydna i maly za zadne skarby nie pozwala sobie jej nalozyc na dziąsla. Nie mam pojecia co jeszcze moge stosowac. Dajcie jakies rady.

jeśli mały potrafi płukać usta zaparz mu szałwie jest świetna działa przeciw zapalnie i ściągająco niech często płuka ust letnim wywarem,możesz kupić też żel dla dzieci BOBODENT zawiera rumianek,tymianek i lidokaine ma właściwości przeciwzapalne,przeciwbakteryjne i śćiągające a lidokaina ma za zadanie letko znieczulać miejscowo stosuje się go już u niemowląt więc jest bezpieczny

Gość ktos moze wie
zapalenie wygląda tak ze nad dwoma jedynkami zrobily mi sie takie dwa czerwone bąble. Nie bolą go i nie ma tam ropy ale moze zacząc sie zbierac jesli szybko tego nie zlikwiduje problem jednak w tym ze wszystkie te masci są okropne w smaku i on natychmiast sie wyciera. Nie pomagają przekonania ze np cos mu kupie itd bo juz nawet tak probowalam ale niestety nie dziala. Najgorsze jest to ze musze mu smarowac kilka razy dziennie zeby byl efekt a on nawet raz sobie nie da. Szalwią tez probowalam ale raz sie jej napil i teraz nic nie wezmie do ust o takim kolorze. Maly ma prochnice na tych zabkach ale dentysci tego nie chca leczyc, jedni odmawiają bo niby za male dziecko ze sie wierci itd a drudzy mowią ze nic nie da rady zrobic i trzeba czekac az wypadną. Wiec co ma z takim zapaleniem chodzic az mu zeby powypadają?Przeciez to chore!