Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jak o gotowaniu to

znacie jakies fajne przepisy na ryz?

Polecane posty

Gość jak o gotowaniu to

uwielbiam ryz- niestety slaba ze mnie kucharka i probowalam tylko na 2 sposoby go zrobic. moze znacie cos godnego uwagi?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość głupia koza
podaj te dwa :)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak o gotowaniu to
heh ale bez brechtu bo wybajerzone one nie sa hehhe 1) podsmazam drobno posiekana cebulke, dorzucam ryz, koncentrat pomidorowy, maslo i oregano 2) do ryzu tre swiezego ogora, dorzucam czosnek i jogurt naturalny:P - jak dla mnie idealne do jakis kotlecikow itd, ale samym rowniez nie pogardze hehe

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ryz jest swietny do salatek np z kukurydza i ryba np wedzona makrela losos albo zwykly tunczyk troche majonezu troche smietany sol pieprz .ja uwielbiam ryz smazony w woku z jajecznica. moj syn z kurczakiem na ostro i ananasem oczywiscie wszystko razem smazone na woku. cos takiego jak rissoto chybaz nasz ryz gotujesz na patelni z niewielka iloscia bulionu dolewajac w miedzy czasie dodatki zaleza od ciebie ja lubie z grzybami mozna krewetkami lub z papryka brokulami i cukinia pycha

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość jak o gotowaniu to
co to jest wok??:D

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość głupia koza
Ryz z kur -kumą! szklaneczkę ryżu wrzucić na rozgrzaną oliwkę ,dodać łyżeczkę kurkumy i obsmażyć minutę >podlac gorącą wodą dodać soli ,przykryć i po 20 minutach możńa już jeść!

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość głupia koza
wok to azjatycki rondel

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość a ja chciałam sobie
zrobić ryż z warzywami gotowanymi na parze,ale przyszła mi do głowy tylko marchewka i por,i może jeszcze pietruszka,ale nie wiem czy będzie dobra.Tylko czym to potem polać zeby nie było za suche?Ostatnio mam świra na punkcie zdrowego jedzenia

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość madziik
gotowany ryz przekladasz do zaroodpornego naczynia a na ryz starte jablka badz brzoskwinie(osobiscie polecam jablka) chodzi oto zeby przekladac ryz jablkami tak 3cm ryzu-cm jablek i znowu ryz i znowu jablka, na sama gore dac smietane posypac cukrem i cynamonem. zapiec w piekarniku tak w ok 180 stopniach PYYCHA

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość madziik
zeby nie bylo suche rozpuszczasz w szklance moze byc vegeta, moga byc ziarenka smaku, kostka warzywna(ale to w goracej wodzie juz:P ) itp. ja robie tak: wstepnie marchewke selera pietrusze ziemniaczki obgotowywuje, potem przekladam do zaroodpornego naczynia wysmarowanego oliwa z oliwek dodaje cale zabki czosnku przykrywam i zapiekam tak zeby siete warzywka zrumienily nieco i co jakis czas wlasnie polewam ww 'sosem' zeby nie wyschly i potm to wykladam na ugotowany ryz mniam:P

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość madziik
jeszcze jeden przepis.. z maslaczkow zabki czosnku pokrojone w kostke rumienie na patelni dodaje do nich maslaki obgotowane juz wczesniej i pokrojone to podsmazam dodaje sol pieprz tzatziki potem smietane az sie zrobi taki sosik i na koniec pietruszke i to na ryz

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość madziik
i co do tych warzyw uprzednio to sa pokrojone na plasterki ( to jak jakby nie jasne bylo)

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
ciasteczka ryzowe, ryz ugotowany na miekko musi byc krotki zeby sie kleil do tego miod orzechy mielone byle jakie ryz i miod wymieszac robic kuleczki obtoczyc w tych orzechac gotowe aha ryz musi byc goracy jak mieszasz z miodem.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
z warzywkami , kielki fasola czarna kapusta pekinska cukinia cebula czosnek pzrygotowanie - cebule i czosnek pokroic drobno zwlaszcza czosnek podsmazyc na oleju cukinie w cwierc plasterki( plaster na cztery) wrzucic do cebuli i czosnku do tego fasole (jesli nie masz czarnej moze byc czerwona ja uzywam tej w puszce jesli masz to ja namocz i ugotuj osobno ) pokruj kapuste na paski dodaj na sam koniec dodaj kielki wymieszaj dopraw sosem sojowym sola pieprzem i najlepiej na sam koniec dodaj troche octu balsamicznego dodaje smaku i warzywa sa bardziej soczyste

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość ryz z krewetkami
podsmazyc cebulke na oleju, dodac krewteki, chwile jeszcze podsmazyc, dodac sok z cytryny i pomidora, albo przecier pomidorowy i wode, posolic, poddusic, dodac ryz, pogotowac ryz z tym wszystkim na malym ogniu, pod sam koniec mozna dodac malze jesli lubisz.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×