Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julka80

do dziewczyn które mają 1 wizytę za soba w gp w irlandii?

Polecane posty

Gość julka80

mam pytanie do dziewczyn będących w ciąży które maja za soba pierwszą wizytę w gp o co pytają?

Gość Czyzby...
Kochana, mnie pytano o termin ostatniej miesiaczki i wlasciwie nie pamietam nic wiecej, co byloby istotne, zrobiono mi test ciazowy, taki, jaki zapewne zrobilas w domu i umowilam sie na kolejny termin na testy krwi. AAAAA!!!!! Musisz wiedziec, w ktorym szpitalu chcesz rodzic, bo zaraz na pierwszej wizycie pisza list do tegoz szpitala. Przy klejnej wizycie polozna pobrala mi krew na kilka testow, spytala o choroby przewlekle, alergie i inne nieciekawe przypadki w rodzinie, spytala, czy chce karmic piersia, czy chce znieczulenie, powiedziala czego absolutnie nie jesc i juz. W czwartek ide kolejny raz, a na list z zaproszeniem ze szpitala czekam juz miesiac, podobnie z social welfare :) ot, Irlandia, maja czas...

Gość ona12345
hej najlepiej wez ze soba na wizyte probke moczu kubeczek mozesz kupic w aptece bo na wizycie i tak cie lekarz o to poprosi a nie zawsze sie chce na zawolanie. zapyta sie Ciebie kiedy mialas ostatni okres i zapyta czy robilas test ciazowy. nastepnie skieruje Cie na badnia krwi, zmierzy cisnienie i dac ci formularz do wypelnienia chodzi o przebyte choroby i choroby w rodzinie. wyznaczy Ci nastepna wizyte i tyle.

Gość ona12345
Ja pierwsze usg mialam w 13 tyg. ciazy w szpitalu malao Ci mowia przewaznie ze dziecko zdrowe i tyle. Nie powiedza Ci czy jest duze i ile wazy. Ja chodze jeszcze dodatkowo prywatnie do Polskiego ginekologa w Dublinie. jestem teraz w 23 tyg. Ostatnio jak bylam w szpitalu to lekarz nawet nie zmierzyl glowki dziecka tylko mi powiedzial ze dziecko jest aktywne i zyje. kilka dni po wizycie lecialam do Polski i poszlam odrazu do lekarza zeby sprawdzic czy wszystko ok. Bo tutaj to nic nie mowia

Gość umnie bylotak
lekarz spytal o termin ostatniej @, zaproponowal powtorzenie testu ciazowego, ale powiedzialam, ze nie trzeba, bo robilam 2 i oba wyszly pozytywnie. powiedzial, ze irlandki zawsze chca jeszcze jeden dla pewnosci, a cudzoziemki nie:) potem pobral krew do badania z obu rak. pozniej wyznaczyl mi termin nastepnej wizyty na za miesiac. w recepcji mialam wypelnic formularz do szpitala, wpisac podstawowe dane na swoj temat i przyszedl list ze szpitala po jakichs 2 tygodniach z data pierwszej wizyty. na pierwszej wizycie w szpitalu (czeka sie godzinami:() polozna przeprowadzila ze mna szczegolowy wywiad - ankiete na teamt typu: przebyte choroby, ciezkie choroby w rodzinie mojej badz meza, gdzie pracujemy, czy zdarzylo mi sie kiedys nietrzymanie moczu i gazow itd. naprawde mnostwo szczegolow. trzeba znac angielski, inaczej przysylaja do ciebie tlumacza (za darmo) a wtedy spowiadasz sie juz dwom obcym osobom:O