Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość złotówkaaaa

jak oszczędzać kase

Polecane posty

jak mawia jeden mądry pan, savers are loosers... nie nalezy myslec jak oszczedzac, tylko jak zarobic więcej.. oszczedanie powoduje tylko frustracje... ktos tam pisze, ze zarabiaja 1300 partner 2100 i co? odłozycie te 300 zł... zamiast isc do fajnej knajpy, kina, czy wyjechac gdzies na weekend... po roku macie 3600 zł - czyli gówno za to kupicie a frustracji co niemiara... Życie trzeba fajnie przeżyć a nie tylko oszczedzajac... pieniądze ma sie nie z oszczedzania - liczy cash flow...

Gość romann345
jak trudno Ci się obyć bez nowej bluzki spróbuj zaoszczędzić np. na rachunkach. Wymień żarówki na energooszczędne ledy np. active jet i zobaczysz, że rachunki za prąd zmaleją

Bardzo łatwo jest odkładać na początku miesiąca. Warto mieć też osobne konto oszczędnościowe.

Nie wydawać tylko odkładać ;) Nie ma czasem na czym oszczędzać, a jak się od razu odłoży to zawsze jest. Ja mam fundusz z lokatą w BGŻ Optima i sobie chwalę, bo zysk jest stabilny a ja nie mam jak wydać tych pieniędzy.

Gość gość
Hmmm, ja mam w domu 2 skarbonki z których nie da rady podbierać pieniędzy. Zaczęłam oszczędzać od razu po Wielkanocy, jedna z tych skarbonek będzie na wakacje w następnym roku, a do drugiej zbieram na Boże Narodzenie, tzn. na prezenty, ewentualnie sobie coś ładnego do ubrania na te święta, czy Sylwestra. Ponieważ wypłacane mam "tygodniówki" i to "do ręki", to każdego tygodnia od razu po otrzymaniu wypłaty wrzucam do skarbonki "wakacyjnej" 20 zł. Na koniec czerwca następnego roku będę miała około 1200 zł. Jak się dołoży zwrot podatku, to będzie w sam raz na wakacje dla dwojga osób. Do skarbonki bożonarodzeniowej wrzucam po 15 zł., więc będę miała niewielkim wysiłkiem nazbierane prawie 600 zł. Mam jeszcze puszkę, którą można otworzyć w każdej chwili i tam codziennie wrzucam parę złotych, a odbywa się to na tej zasadzie, że liczę bilon i powiedzmy, że mam np. 16 zł i 32gr., to tą część co jest po 10 zł. , czyli w naszym przypadku 6,32 zł., wrzucam do tej puszki. W razie jakiejś nagłej, drobnej potrzeby, można się "poratować". Zaczęłam oszczędzanie tą metodą w niedzielę 23 lipca i dziś w 11 dniu zbierania mam 42 zł., 86 gr. I w sumie nie odczuwam tak bardzo ubytku tych końcówek, a sumka w puszeczce systematycznie rośnie.

Gość warta116
poszukaj oszczednosci na rachunkach. ja zmienilam dostawce pradu i gazu na firme axpo i rachunki prad i gaz od razu zmalaly. teraz nawet o tym nie mysle, z oszczedzam!:)

Gość gwineapingwi
ja polecam zmienic dostawce energii elektrycznej. sama korzystam z oferty axpo - place mniej za takie same zuzycie medium :)

Masz dość opłat za prowadzernie konta? Znajdź bank z brakiem opłat! ---> www.sprawdzonebanki.pl ---> www.sprawdzonebanki.pl ---> www.sprawdzonebanki.pl Na stronie są oferty banków w kategorii: karty kredytowe konta osobiste konta oszczędnościowe kredyty gotówkowe

Gość e43g
Sprawdzona reklama Lublin to najlepszy pomysł na poprawienie pozycji działalności oraz zdobycie większej ilości klientów. Z jej pomocą można podwyższyć swoje zyski i osiągnąć sukces. https://reklama-lublin.pl/

Gość gość
Ja polceam zostać singlem ;)

Gość ergergerg
Skuteczna reklama Lublin jest najlepszym sposobem na poprawienie pozycji firmy i zdobycie większej ilości odbiorów. Przy jej pomocy można zwiększyć swoje zyski i odnieść sukces. https://reklama-lublin.pl/