Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość skejcik

skutki yasminelle

Polecane posty

Gość skejcik

hej dziewczyny! wiem, że gdzieś był podobny temat, ale dziewczyny trochę z niego zboczyły i narobiło się taa ponad 600 stron! :O właśnie zaczynam moją przygodę z yasminelle i chciała m się od was dowiedzieć jak się czułyście po tych tabletkach?? ja wcześniej brała przez 2 lata logest, przez pierwsze miesiące miałam okropne migreny!! były wręcz nie do wytrzymania, po około roku pojawiło mi się krawienie w połowie cyklu, ale gino przepisał mi jakieś leki i było ok. potem zrobiła roczną przerwę no i teraz yasminelle... wyczytałam, że mają one mała dawkę hormonów, ale jak je porównałąm do logest to: logest: - Estrogen - etynyloestradiol - 0,05 mg/tabl. - Progestagen - octan noretisteronu - 0,5 mg/tabl. yasminelle: Estrogen - etynyloestradiol - 0,02 mg/tabl - Progestagen - dienogest - 3mg/tabl. yasminelle ma większą zawartość progestagenu (a to chyba on najbardziej odpowiada za poważne skutki uboczne?) sama nie wiem... co sądzicie?? no i jakbyście mogły opisać wasze odczucia po yasminelle :)

Gość ja sie czułam...
po nich świetnie z tym że przytyłam 8kg w ciągu roku więc to jednak nie dokońca prawda żw wszystkie od nich chudną. przeszłam po prawie roku na cilest ze względów tylko i wyłącznie materialnych bo yasminelle kosztowało mnie 42zł a cilest ok 18zł a czuję się tak samo dobrze po nim pomimo większej ilości harmonów. każdy organiz jest inny ale myślę że yasminelle jest ok ale chyba nie wart swojej ceny