Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolina1980

jak karmić niejadka

Polecane posty

Gość karolina1980

moje dziecko ma 9 mioes. nie chce jeść, zjada po kilka łyżeczek posiłku. mam pytanie czy mam jej wprowadzić pory karmienia bo ona zjada róznie- nie raz próbowałam wprowadzić pory karmienia ale zawsze nic z tego nie wychodziło ponieważ ona nie ma codziennie takiego samego apetytu-czyli jak rano o 7 wypije 210 mleka to jednego dnia ma ochotę na następny posiłwk o 12 a innego już o 10-ale zjada po kilka łyżeczek. Czy jeżeli mam wprowadzić pory karmienia i rygorystycznie ich się trzymać to czy gdy dziecko śpi wybudzać je na jedzenie. Czy zabawianie dziecka podczas jedzenia to zły sposób? moja mała inaczej nic nie zje. Niektórzy mówia aby małą przegłodzić. Czy to pomoże. ona chudnie z dnia na dzień. już nie wiem jak przekonać ją do jedzenia.

Gość karolina1980
czy odpowie ktoś :)

a moze ząbkuje? wprowadź II śnaidanie. problem się rozwiaże jak dziecko bedzie najedzone porannym mlekiem to pogrzebie w II snaidaniu np kaszce ale obiad zje ci w całości - o ile bedzie smaczny :D ja mam niejadka i głodzenie nie jest dobrym sposobem :( zacznij pilnowac godz. snu i jedzenia i problem zniknie

co do zabawiania ... niby nie powinno się, ale jak dziecko jest niejadkiem to jak w takiego malucha "wmusić" obiad w 15 min bo tyle średnio dziecko "spokojnie" w tym wieku w krzesełku usiedzi? ja ci powiem tak : u mnie sa samoloty, głupie miny, czasami zabawki jak wsio zawiedzie to właczam tv - i szczerze to w dupie mam co sie powinno a co nie :P bo takim "dorosłym" karmieniem to mozna nakarmic głodomora a nie niejadka :D:D