Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Poducha555

Moje piersi!

Polecane posty

Gość Poducha555

Nie wiem co mam robic? poniewaz na moich piersiach zaczely pojawac sie rozstepy! czy to moze byc cos powaznego? bo rozumien na nogach czy brzuchu... ale na piersiach? BLAGAM POMOCY!

Gość ollllllllka
mykaj na usg piersi

Gość czizyskrajs
ja mam 21 lat i tez mam rozstepy na piersiach. nie są bardzo widoczne, ale są. to taka pamiatka po otyłości sprzed kilku lat.

Gość ojaoajaj
a co w tym dziwnego.? robią sie na piersiach zwłaszcza jak rosną.

Gość ollllllllka
jak są guzki w piersiach czesto pojawiają sie rozstępy

Gość Poducha555
ufff.... dzieki za odpowiedz! naszczescie nie straszna ale pocieszajaca... :) ale wcale nie musze chyba isc na usg piersi nie?

Gość ollllllllka
ja jesteś odpowiedzialną osobą to pójdziesz na usg:)

Gość ollllllllka
każda zmiana wyglądu piersi musi byc skonsultowana z lekarzem

Gość Poducha555
JAKIE GUZKI?! CZY TO COS POWAZNEGO?

Gość milkyyyy
mnie się pojawiły gdy najintensywniej rosły mi piersi, po prostu ogranizm na problemy z nadążeniem z wytwarzaniem kolagenu , czy jakoś tak- tłumaczył mi to lekarz KUP MAŚĆ NA BLIZNY, wcieraj w skórę i powinno pomóc, jeśli są świeże

Gość ollllllllka
są guzki łagodne i guzki złośliwe,dlatego trzeba pilnowac piersi,tyle ze 97 proc guzków u kobiet jest niezłosliwa,niemniej trzeba obejrzec piersi.Usg nie jest problematycznym badaniem.Ja miałam rozstepy i guzek jak się okazało i guzka mi wycięli,nie był złosliwy,nie mam blizny.

Gość ollllllllka
wiesz jesli jesteś w trakcie dojrzewania lub po ciaży bezpośrednio to można spokojnie zupełnie do tego podejsć,gorzej jeśli rozstępy pojawiły sie tak sobie bez przyczyny.ile masz lat?

Gość Poducha555
chodzi o to ze strasznie boje i WSTYDZE sie isc do np.ginekologa! NP.co? rozbiore sie i koles bedzie mi patrzal(niepowiem gdzie) :(

Gość milkyyyy
niestety piersi tak jak uda, brzuch i pupa są tymi partiami naszego ciała, gdzie najczęściej tworzą się rozstępy , nie słyszałam o tej teorii z jakoby roZstępy miały związek z guzkami przecież to problem skórny, dermatologiczny....

Gość ollllllllka
idzie się do poradni schorzen sutka,tam naprwdę lekarze traktują Twoje piersi jak przedmiot dosłownie,nie ma skrępowania:)

Gość ollllllllka
do milkyy,guzki mają ogromny wpływ na rozstępy pojawiające się na piersiach.

Gość Poducha555
moze to smieszne ale mam 14 lat a okres mam juz od chyba 2 lat albo i 3lat piersi mam juz dosc duze i mam 1.70cm :( :)

Gość milkyyyy
i jeszcze jedna rada- wcieraj w piersi serum ujędrniające, jest duży wybór, ja stosuję to z Eveline różowe, będziesz mieć bardziej sprężystą skórę+ takie wcieranie to jednocześnie samokontrola piersi

Gość ollllllllka
aha:) to możesz póki co darować sobie usg:) jestes w okresie dojrzewania,zmieniają sie hormony i stad moze wystapić zmiana w piersiach,inaczej jest kiedy kobieta nei ejst w trakcie burzy hormonalnej,wtedy rozstepy mogą byc wyraźnym sygnałem że w piersiach cos poważnego się dzieje.

Gość milkyyyy
ollllllllka ----> nie wiedziałam , myślałam, że to niegroźne, że to raczej problem estetyczny, nie zdrowotny, ale teraz będę ostrożniejsza

Gość ollllllllka
No neistety my baby musimy kontrolować piersi:( i pilnowac wszystkiego co sie dzieje z nimi:( Chłopy maja lepiej:/

Gość Poducha555
Dzieki! ej ae na temat ginekologa: powinnam tam isc juz czy nie? A jak juz powinnam to nie mam odwagi tam isc... :(

Gość ollllllllka
do ginekologa w sumie powinno sie chodzić przynajmniej raz w roku niestety od czasu pojawienia sie okresu,wiec moze juz czas abyś raz się moze przeszła,ale w tym wieku zmiany poważne w piersiach są bardzo rzadkie.Co do piersi napiszę jeszcze ze ginekolog generalnie nie bada piersi,tzn badają,ale oni nei sa specjalizstami.Jak cos już się dzieje trzeba isć do poradni chorób sutka,oni sie w tym specjalizuja.Ja jak miałam guzka byłam u lekarza rodzinnego i 3 ginekologów,tzn widiałm rozstepy,zaniepokoiło mnie to.Wszyscy mówili ze wszystko ok,znajomia wysłała mnie do przychodni chorób sutka,tydzień później juz miałam operację.

Gość milkyyyy
Ja poszałam pierwszy raz, gdy miałam 13 lat, piersi dopiero zaczynały mi rosnąć, a ja już złapałam w jednej z nich stan zapalny, musiałam iść, choć to było niemiłe doświadczenie. Za pierwszym razem wybierz się do kobiety, tak jest lepiej. Mnie mama zabrała do faceta- ginekologa i chyba dlatego wtedy tak to przeżyłam W ogóle same problemy z tym biustem wg mnie

:) jakie znowu usg.... ludzie.... ech. Kobitko ile Ty masz lat ? Piersi Ci rosną.

Gość milkyyyy
Ginekolog zbada piersi, jeśli o to poprosisz, da też skierownie na uSG, gdybyś chciała jednak sprawdzić, czy wszystko w porządku

Gość milkyyyy
wiele młodych dziewcząt ma problemy z piersiami, gdy rosną to naturalne, dlaczego więc nie upewnić się, że wszystko z nimi ok? skoro ma się piersi, to chyba można je badać, nawet powinno się

Gość ollllllllka
do Mirky .Usg jest nieinwazyjnym badaniem piersi,w większosci krajów Europy jest to badanie podstawowe,standardowe,wykonwywane u każdej kobiety w wieku rozrodczym ,u nas na skierowanie:/

Gość Poducha555
DO milkyyyyyyyyy---> ALE CHODZI O TO ZE JA NAWET NIE MAM Z KIM ISC ZEB BYL PRZY MNIE... :( A JA STRASZNIE SIE WSTYDZE NAWET DO KOBIETY! i mam takie male pytanie: co ci tam kazali robic?(jak mozesz to ze szczegolami