Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiatko-kasienka

problemy z zajsciem w ciaze- pomozmy sobie naszymi dosw.

Polecane posty

Gość kasiatko-kasienka

Cześc wam kochane:)Moze napiszę dlaczego chce rozpocząc taki wątek:)staramy sie o dziecko z mezem od czerwca 2007 - stosowalam 2 lata antykoncepcje, odstawilam ja w czerwcu 2007 - w styczniu 2008 okazalo sie iz mam torbiel nan lewym jajniku, zaczelam plamic od 11dc do 27dc - a cykle mam 27dniowe - dodatkowo brak owulacji. Przepisano mi luteine od 14dc do 25dc - biorac ja plamilam nadal ale za kazdym razem mniej. Ostatnie plamienie mialam w maju 2008. Robie badania hormonalne i muszę przyznać ze wyniki mi skaczą, jednakże pewna rzecza jest to ze mam za niski progesteron, teraz po 10 m-cach leczenia a lecze sie od stycznia znowu mialam zly wynik - robilam badanie w 20dc - wynik 2,10ng/l to małó a norma jest do 21.0 ng/l - w czerwcu było lepiej bo bylo 4,45ng/l - cieszylam sie ze jest lepiej. Teraz bedzie moj drugi cykl z Duphastonem, ale biorac go plamilam w 1cyklu z nim i bardzo bolaly mnie jajniki, owulacji nadal nie mam:( LH do FSH - wynosi 0,50 - wynik nie taki jakbym chciala, ale prolaktyna, estrogen, androstendion, DHEAS i 17OHP - sa w normie, testrosteron i tarczyca tez. Teraz chce zaczac pic ziolka, robie przerwe sobie od lekarzy:( mam ziola ojca Grzegorza Sroki na czas miesiaczki, a na II faze cyklu mieszanke z przywrotnika, krwawnika i pokrzywy - ale jeszcze nie pilam:( Powiedzcie mi jak jest u was? ile sie staracie, jakie lecznie stosujecie? co robic? mam 25 lat i chcemy miec dziecko:(

Witaj! Ja mam takie same problemy co Ty. Od samego początku miesiączkowania, czyli od 8 lat mam nieregularne miesiączki. 5 lat temu miałam wykonane badania hormonalne, niektóre były lekko podwyższone, ale ogólnie nie było tak źle. Dostałam Diane 35, bo wtedy nie chciałam jeszcze mieć dzieci. Gdy już spotkałam mężczyznę swego życia, zaczęliśmy starania o dzidziusia. Próbowaliśmy rok bez ingerencji lekarza, niestety bez rezultatów. Cykle miałam bezowulacyjne. Lekarka na wywołanie owulacji przepisała mi Clostilbegyt. Po 4 miesiącach brania tego leku przytyłam 20 kg, dostałam klasycznych objawów PCOS, lek ten na mnie w ogóle nie zadziałał.W międzyczasie mój mąż zrobił badania, które też nie za dobrze wyszły. Na dodatek mam podwyższoną prolaktynę. Ogólnie staramy się już 3 lata o dzidzię i nadal bez rezultatów, ale cały czas mamy nadzieję!

Ostatnie 4 miesiące brałam Bromergon na zbicie prolaktyny, oprócz tego od 16 do 25 dnia cyklu Luteina, i kwas foliowy. No i cały czas się staramy

Gość PYTANKO_25
moze wy mi odpowiecie:))) PRZEDOSTATNI OKRES(TAK TO NAZWE) MIAŁAM 11 SIERPNIA POZNIEJ 27 SIERPNIA KOCHAŁAM SIE BEZ ZABEZPIECZENIA ALE 8 WRZESNIA DOSTAŁAM OKRES NORMALNIE, TERAZ POWINNAM DOSTAC OKRES 6 PAZDZIERNIKA I JUZ MI SIE SPOZNIA 2 DZIEN , PYTAM BO WIEM ZE W CIĄŻY MOZNA MIEC OKRES CZY MOZLIWE ZEBYM BYLA W CIĄŻY DODAM ZE ROBIŁAM WCZORAJ TEST I WYSZEDŁ NEGATYWNY TYLKO ZE ON NIE BYL ROBIONY Z PORANNEGO MOCZU TYLKO O GODZINIE 11:00 , DODAM JESZCZE ZE OD NIEDAWNA ZAZYWAM MOCNE LEKI NA CERE I TO MOZE ONE POWODUJĄ OPÓŹNIENIE OKRESU.

Mnie się wydaje że raczej w ciąży nie jesteś. A to przesunięcie okresu to najprawdopodobniej przez te leki , które bierzesz. Dla pewności zrób test Bhcg z krwi, daje 100% pewności

Gość PYTANKO_25
justyna dziękuje:)

Gość kasiatko-kasienka
Dokladnie, moj maz ma jeszcze slabe wyniki, ma 30% martwych a reszta ledwo sie rusza:( je selen i wit. A i E, ja od dzis albo jutra zaczne brac magnez z wit b, do tego te ziolka, dodatkowo biore ten duphaston od 17dc do 25dc - moze cos bedzie. zapomnialam napisac ze mialam laparoskopie 24 lipca 2008 - oba jajowody drozne, tylko brak owulacji i niski progesteron jest moim nieszczesciem:( Justyna061284 - a probowalas ziolek?podobno pomagaja ja chce sprobowac:) a jak wysoka masz prolaktyne? Tak BETA HCG - jest 100% pewnością:)

Mó mąż ma plemniki mało ruchliwe. Brał 3 miesiące tabletki hormonalne, po których nie było poprawy. Zmieniliśmy lekarza, teraz bierze Aspargin, Capivit A+E, Wit C i Kwas Foliowy. Obecnie będziemy próbować jeden cykl bez żadnych tabletek. Jeśli znowu się nie uda, chciałabym prosić lekarza o skierowanie na laparoskopię. Prolaktynę miałam na czczo 276, a po obciążeniu 3500. Ziółek jeszcze nie próbowałam

Gość jolcia1965
do justyny Tą prolaktynę miałas podwyższoną i dlatego bierzesz BROMERGON

Gość kasiatko-kasienka
rozumiem. moj dodatkowo ma chory pecherz moze dlatego te wyniki ma kiepskie, teraz robil posiew moczu, i ogolnie wszystkie badania, jak podleczy pecherz, zrobimy znowu badanie nasienia, bo ostatnie mial w czerwcu ale to sie okaze:)

Mój mąż bierze te witaminy jakieś 2 miesiące, pod koniec listopada zrobimy ponowne badanie, mam nadzieję że wynik będzie lepszy

Gość kasiatko-kasienka
a ile jestescie po slubie?

Gość kasiatko-kasienka
hehe to tak jak my 13.10.2008 bedzie rok:)

Gość kasiatko-kasienka
i jak wrazenia po 1 roku malzenstwa?:)

Muszę przyznać, że zupełnie inaczej jest po ślubie niż przed. Mam męża pracoholika, czasem całymi dniami go niema w domu. Ale ogólnie jest OK!

Gość kasiatko-kasienka
aha u mnie chyba tak jak bylo:)pracujemy w godzinach od 8.00 do 16.00 oboje a ty co porabiasz?

Gość kasiatko-kasienka
chyba wszystkim najblizszym ktorzy mecza nas pytaniami kiedy bedziemy mieli dziecko? a wy?

Mąż tylko pracuje, ja obecnie siedzę w domu. My nikomu nie mówimy o naszych problemach, bo boję się że mogliby tego nie zrozumieć.

Gość kasiatko-kasienka
Może i masz racje, dobrze robicie, nie wiem jaka jest sytuacja rodzinna u was:)ale ja lubie ludzi w zazenowanie wprowadzac w przy okazji ucze ich kultury ze pewnych rzeczy sie ludziom nie mowi, o pewne nie pyta bo to nie ich biznes:)