Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Nie wazne

Czy mozliwa ciaza? wejdzcie

Polecane posty

Gość Nie wazne

wczoraj kochalam sie ze swoim chlopakiem podczas stosunku pekl nam kondon a w tym czasie akurat on mial wytrysk czy moge byc w ciazy jesli okres zaczal mi sie 26 wrzesnia skonczyl ok3 pazdziernika a wiec czy mialam wtedy dni plodne bo juz sama nie wiem jak obliczyc to a i czy te tabletki 72h sa na recepte? i czy nie szkodza zdrowiu bo sa na hormonach

Gość kjhkkjkj
bardo mozliwe, ze moglas zajsc

Gość Nie wazne
poprawka skonczyl sie 30 wrzesnia zle obliczylam;) a i kondon pekl na dole wiec moze te plemniki nie wydostaly sie z niego jakos

Gość Nie wazne
no odpiszcie cos;/

Gość y6ty6
takie pytania trza bylo se zadac przed stosunkiem a nie po

Gość Nie wazne
dobrze ale nie zadalam;/ wiec teraz oczekuje sensownych wypowiedzi a nie takich jak twoja;/

No niestety, ale ciąża jest prawdopodobna. W regularnym cyklu 28-dniowym owulacja występuje w połowie, czyli w 14-tym dniu cyklu. Pierwszym dniem cyklu jest pierwszy dzień miesiączki, czyli wczoraj u Ciebie był bodajże 11 dzień cyklu.Trzeba wziąć pod uwagę, że plemniki w "sprzyjających warunkach" trochę mogę pożyć i poczekać na komórkę jajową.... Postinor, czyli tabletka "po" jest tylko na receptę no i na pewno nie jest to środek obojętny dla zdrowia, to jest w końcu pigułka wczesnoporonna, tak?

Gość Nie wazne
no tak .. ale czy jak zazyje te tabletki to poronie? bo chlopak wspominal mi o czyms takim co kosztuje 70 zł .. zapomnialam jak sie to nazywa i ze w ciagu 3 dni mozna to zazyc i ze wszystko oczysci .. i ze nie bd zadnego plemnika prawda to? odp prosze !!:(

Gość Nie wazne
a czy sa jakies tabletki takie podobne tyle ze bez recepty

Jak to wszystko oczyści?Te tabletki to środek, który działa głównie poprzez zahamowanie owulacji i zapłodnienia, o ile stosunek miał miejsce w okresie przedowulacyjnym, kiedy prawdopodobieństwo zapłodnienia jest największe. Lek nie jest skuteczny, jeżeli proces implantacji(czyli zagnieżdzenia się zapłodnionej komórki jajowej )już się rozpoczął. Ocenia się, że skuteczność preparatu zmniejsza się z upływem czasu od stosunku (95% po przyjęciu w ciągu 24 h, 85% po przyjęciu w ciągu 24-48 h a 58% po przyjęciu w ciągu 48-72 h) Pierwsza tabletke nalezy przyjac, jak najwcześniej po stosunku, czas na zazycie pierwszej tabletki nie moze przekroczyc 72 godzin. Jeśli przyjecie pierwszej tabletki nastapiło pozniej niż 1 godzine po stosunku, to po 12 godzinach należy przyjac druga tabletke.

Gość witamy przyszłą mamusię
stawiam 100% na ciążę i to bliźniaczą od razu

Gość fdfds
to na recepte jest

Gość moja babcia mówiła
nienia - pogułka "po" nie jest pigułką wczesnoporonną, bo nie dopuszcza do zagnieżdżenia się jaja, a więc poronić nie ma czego. Działa jak kilka pastylek "anty" naraz. Więc ma duże stężenie hormonow po prostu i dość długo potem sa problemy z miesiączką. Takie ma skutki a nie inne. Więc nie mieszaj dziewczynie w głowie. A do załozycielki tematu, jeśli nie chcesz teraz dziecka, to biegiem do lekarza po postinor, bo im póżniej tm gorzej. Jest naprawdę duze prawdopodobieństwo wpadki

postinor jest na recepte....poslij chlopaka do gina niech przyniesie ci w zebach te recepte jak nie umie sie obchodzic z gumka..

Gość Nie wazne
Chodzi mi o jkaiego POMENA nos takiego mowil chlopak

zgadzam sie z przedmowczynia! to nie jest srodek wczesnoporonny ..bo dziala nie na jajo tylko na sluzowke..po prostu ja zageszcza zeby nie moglo dojsc do owulacji

Gość moja babcia mówiła
rozumiem że twój chłopak to ginekolog i wie lepiej... Do lekarza jak najszybciej po POSTINOR. W Polsce innego środka nie ma. Ale masz tylko 72 godziny od stosunku niefortunnego, potem możesz sobie brać co ci przyjdzie do głowy, bo i tak nic nie da. Jeśli będzie ciąża, to postinor nic ci nie pomoże

Gość Nie wazne
Hmm czyli jak zdazylo sie to ejh nocy ok 1;00 w nocy to jak rano pujde jutro i to kupie to zdaze uratowac to wszystko?

ludzie...policzcie! skoro koniec byl 30 to powiedzmy ze go dostala 25....dzis jest 8...wiec jak w morde strzelil 14 dzien cyklu...idealnie sie wstrzelila ....dziewczyno nie licz na to ze to inne zachodza a nie ty....lec do gina niech przepisze tabletki bo inaczej cie czeka becikowe!

Gość Nie wazne
Hehe dzieki za dobra rade .. a musze sie zarejestrowac czy tak jak sie wbije w kolejke to mi wypisze recepte?

Gość Nie wazne
Dobra a nie lepiej zeby mi ktos poszedł czy co ja mam dopiero 14 lat;/.

Gość Nie wazne
a czy po tych tabletkach bd mogla miec pozniej dzieci? a jak sie z nimi spoznie to co mam zrobic aborcja czy urodzic?

Wiem, wiem, źle się wyraziłam, juz to zresztą wyjaśniłam w swoim drugim poscie....

Gość rozpłodnik
córe nazwał bym zuzanna, oliwia, syna eryk

dziewczyno nie siedź na forum tylko leć na pogotowie po postinor!!! jestes w środku cyklu, w okolicach owulacji, jeśli masz cykle 28 dniowe, więc masz duże szanse na ciąże. Nie czekaj 72 godzin, im szybciej tym lepiej, jeśli stosunek odbywa się w pierwszej połowie cyklu postinor ma największe szanse zadziałać skutecznie w pierwszej dobie. Nie ma na co czekać !!!

Gość Nie wazne
na pogotowiu dadza mi recepte tylko;?

tak, jeśli na pogotowiu powiesz co i jak powinni Ci dać receptę. Możesz też spróbować poprosić w aptece bez recepty i potem donieść. Często w aptekach wydają bez recepty. Nie czekaj do jutra. Nie wiem czy dobrze zrozumiałam- stosunek był dziś w nocy o 1? jeśli tak to niedługo minie doba a to drastycznie zmniejszy Twoje szanse.

Gość Nie wazne
aha ok postaram sie isc nie dzis wczoraj

Gość miśka33
Nie ma pewności, że przy 28 - dnowym cyklu owulacja u każdej wystepuje w 14 dniu. Jestem cholernie regularna i zaszłam w ciążę w 10 dniu cyklu, czyli parę dni po okresie. Ale mam nadzieję, że dziewuszka już wróciła z tej apteki - masakra!!!