Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość załamana juz tym tradzikiem

Niewiem juz co robić z tą swoją buzia.. pomóżcie ..

Polecane posty

juz nie wspomne o tradziku.. o ciagle pojawiajacych sie nowych krostach i wypryskach.. od jakiegos zcasu moja twarz z dnia na dzien staje sie coraz bardziej.. brzydsza;/ na nosie, brodzie, policzczkach i kawalku czloa (czyli praktycznie wszedzie) mam jakies zaskorniki, takie czarne, małe krosty.. nos? cały w czarnych kropkach.. buzia jest taka..;/ zanieszyczona, brudna.. jak przyjże sie sobie z bliska to ..:( nie mam juz siły.. to wygląda ochydnie ;////////////// co ja mam robic? moze jakies zabieg u kosmetyczki? da sie tego jakos pozbyc?? dodam ze mam 17 lat..

Gość xanx
A u dermatologa bylas?

Gość Dominika 198887
bardzo chetnie ci pomoge

byłam nie raz.. ale raczej zawsze przepisywała mi cos na trądzika nie na to;/ niewiem co mam robic;/ przeciez robie rozne maseczki, myyje twarz, uzywam tonikow.. a tu takie wągry, zaskorniki fuuu ;/ na całej twarzy!!!!!!+

Gość Dominika 198887
masz roszeżone pory , codzienie rano i wieczorem myj twarz jakimś żelem , pózniej tonikiem , a nastepnie wklep krem ---- powiedz mi masz skóre tusta , sucha , wrażliwa

Gość jatamtaonata
peeling enzymatyczny i dermatolog koniecznie to moze nie byc zwykly tradzik ! prawdopodobie dostaniesz antybiotyk i krem/masc. im szybciej sie zjawisz u lekarza szybciej beda efekty

Gość xanx
bla, bla, bla ... Zadne serie antytradzikowe na takie problemy nie pomoga, a tylko przesusza skore i spowoduja wiekszy wysyp : / Powinnac myc twarz delikatnymi preparatami, nawilzac, a co do reszty to jakies masci aptepczne. zmien dermatologa, to na poczatrk. Mozesz tez pojsc na jakis zabieg na twarz, byle nie wyciskanie u kosmetyczki.

Gość Dominika 198887
tylko nie wyciskaj ,ja nie miałam preblemów z tradzikiem zale zawsze mój nos i broda była wykropkowana czarnymi punktami czyli wągrami ,,, --- wągry stały się mniej widoczne po zastosowaniu kremów VICHY NORMADEM

Gość Dominika 198887
PRZEMYWAJ SKÓRE WODAMI MICERALNYMI

Gość teklowka
moja kosmetyczka uwaza ze takie wagry to tylko mechanicznie mozna usunac, ja tez takie mam i nic nie pomaga jak tylko wyciskanie:(

ale to az sie prosi zeby to wycisnac..;/ bleeeee a cere mam tłustą..

Gość xanx
na pewno juz lepsza jakas mikrodermabrazja czy cos w tym stylu niz takie wyciskanie tego. chwilowa poprawa a poznieu znowu to samo o ile nie gorej

mikro.. co? o matko.. :( a jakis zabeg u kosmetyczki nic nie pomoze? jakies oczyszczanie czy cos ?

Gość Dominika 198887
NO WIESZ JA DO TEJ PORY WYCISKAM I TO MI NA DOBRE NIE WYCHODZI , BYŁAM U KOSMETYCZKI DWA RAZY NA OCZYSZCZANIU , NOWOCZESNYM OCZYSZCZANIU CZYLI JAKAŚ SZPATUŁKA , NA MIKRODERMABRAZJI TEZ BYŁAM ale 1 raz to o efektach nic nie powiem

Gość Dominika 198887
dziewczyno szczeże ci polecam krem NORMADEM NA NOC , POMAGA -- jest troche drogi bo ok 70 zł ,

Gość Dominika 198887
jest tez wiele domowych sposobów , np maseczka z drożdzy , a na wągry czyli te czarne chrostki to słyszałam ze dobra jest pasta do zebów , wprawdzie czarne wagry to nigdy nie znikna ale stana się mniej widoczne i zweżone

pasta do zębów????????????????? a ten wichy działa? pewnie to ze codziennie smaruje sie pudrem te nie pomaga.. prawda ? :(

Gość xanx
nie sadze by vichy (tym barzdiej ze z ap[tecznych kosmetykow vichy sa chyba najgorsze) pomogl lepiej niz jakis odpowiedni specyfik z pateki przepisany przez dobregpo dermatologa.

??

Gość Acid Acid Acid
Ludzie..najlepszy jest KREM Z KWASAMI AHA LUB BHA... ja stosuje SVR lysanle Active i jestem baaaardzo zadowlona. Dziewczyno jezeli nie masz naczynek, spróbuj kwasy!!!! Ten SVR to mocny kaliber - dla gruboskórnych ;) ale jest także Effelaclar K, Glyco A...napewno cos dla sienie wybierzesz..efekty murowane :D może Cie na poczatku wysypac,bo skóra bedzie sie oczyszczala,ale warto ten stan przeczekać. Bedziesz miala gładsza, z dnia na dzien bardziej oczyszczoną skórę. Powinny Ci także wybielić sie przebarwienia o ile takie posiadasz. I ważne!!! teraz jest odp czas na stosowanie kremów z kwasami, ale muisz skóre nawilżać i stosowac wysokie flitry na dzień!!!!!! a kremiki to albo co noc, albo co 2 dzien...zobaczysz jak skóra bedzie reagowala. Proponuje zaczac od kwasów z mniejszym stęzeniem.. pozdrawiam

Gość Glupoty gadacie
Najwazniejsza rzecza dla cery jest ODZYWIANIE!!! jak jesz byle co to i byle jak wygladasz. Pewnie jesz czekolade, frytki rzeczy smazone a malo warzyw i owocow.

Gość xanx
Ta jasne, od czekolway ludzie nie maja powanego tradziku?! Sama wiem po sobie, nie wazne czy odzywiam sie super zdrowo i poprawnie czy fast foody wcinam zmian na cerze (ni na lepsze ni na gorsze) nie widze

Gość jestem kosmetyczka
i powiem Ci tak: z jedna wypowiedzia sie tu zgadzam: 'xanx bla, bla, bla ... Zadne serie antytradzikowe na takie problemy nie pomoga, a tylko przesusza skore i spowoduja wiekszy wysyp : / Powinnac myc twarz delikatnymi preparatami, nawilzac, a co do reszty to jakies masci aptepczne. zmien dermatologa, to na poczatrk. Mozesz tez pojsc na jakis zabieg na twarz, byle nie wyciskanie u kosmetyczki.' Sklepowe czy apteczne serie antytradzikowe faktycznie powoduja wiekszy wysyp. Sama cierpialam na niemaly tradzik i wagry jak bylam mlodsza. Do mycia delikatne zele lub pianki, najlepiej naturalne, bez barwnikow, np. dla skory wrazliwej. Tonik lagodzacy, bez alkoholu, zlagodzi troche zaczerwienienia. Masci apteczne - owszem i zmiana dermatologa tez. Wyciskanie u kosmetyczki ma swoje plusy, jednak wagry powracaja po jakims czasie, niekoniecznie ze zdwojona sila ale powracaja. Radze chodzic do sauny, ok dwa razy w tygodniu, naprawde pomaga i uprawiac sport na swiezym powietrzu, np. jogging, wspaniale wplywa na ogolny wyglad cery. I NAWILZAC zamiast wysuszac, kup dobry krem nawilzajacy, czasem na noc mozesz posmarowac sie olejkiem do twarzy, nie boj sie olejkow, przy tlustej skorze wcale nie wspomagaja wydzielania tluszczy tylko reguluja i 'uspokajaja' gruczoly lojowe. Jesli nie masz jak chodzic do sauny to zapaz sobie rumianek, zalej go wrzaca woda, pochyl sie nad naczyniem, najlepiej duzym, przykryj glowe recznikiem i tak 10 min, wdychanie tez zdrowe a na buzi czyni cuda. Pozdrawiam

Gość kania_pod_sosną
załamana, opisałam moją metodę tu: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=3869025 Jeżeli masz ochotę spróbować, daj znać jakie masz efekty. Też miałam sporo zaskórników, ale tylko na nosie. Już ich prawie nie widać :-) nie wspomnę nawet o okropnych pryszczolach. Wszystko zniknęło! Wreszcie mam normalną, zdrową skórę na twarzy.

Kochana, mam świetną metodę dla ciebie (lecz troszkę kosztowna). Jeżeli nie masz dużo pryszczy, wyskakują ci sporadycznie, lub wcale, a twarz jest po prostu mocno zanieczyszczona, mój sposob ci pomoze!:) Otóż... Najlepiej jest iść do kosmetyczki. Opowiem ci historię swojego znajomego. Ten znajomy już od kilku lat borykał się z zanieczyszczoną twarzą, a w szczególności miał straszne policzki, całe w kropkach, podskórnych krostkach, świecące, chropowata twarz- uwierz mi, wyglądało to fatalnie, brudna twarz po prostu. W końcu zdecydował się iść do kosmetyczki na oczyszczanie manualne. Miał szczęście, bo trafił na taką kobitkę, która zawzięła się i powiedziała mu, że sprawi, że będzie miał piękną, gładką skórę. Najpierw zrobiła mu zwykłe oczyszczanie- ale że facet miał bardzo \"mocne\" te zaskórniki, i musiała się sporo wysilić, kazała mu przyjść za około 2 tygodnie na ponowne oczyszczanie. Po następnym oczyszczaniu zaproponowała mu zabieg złuszczający- polegający na nałożeniu na twarz maseczki, po której był bardzo czerwony, i piekła go twarz. Jakis tydzien po tym zluszczaniu musiał iść na kolejne. A potem kosmetyczka powiedziała, że wystarczy jak będzie przychodził co jakiś czas na te oczyszczanie i problem z głowy. Dziś, po dwóch złuszczaniach twarz ma gładką, zjaśniała znacznie, nie świeci się, \"brud\" znika. Różnica jest gołym okiem widoczna. Od razu przystojniejszy facet;).Sporo pieniędzy (oczyszczanie- ok.70 zł, złuszczanie również). Kosmetyczka dawała mu równiez wiele rad, m.in nie jeść ostrego, tłustego, słodkiego, pić bratek, nie stosować żadnych kosmetyków, tylko nawyżej tonik i maść Tormentiol. W twoim przypadku musiałabyś się też nie malować, ani trochę (jezeli stosujesz makijaz). Naprawdę polecam ci te zabiegi, ale musisz trafić na dobrą kosmetyczkę. Na skórę zanieczyszczoną nie ma lepszego sposobu. Efekty są fantastyczne.

Gość ana_ katia
ja mogę ci z czystym sercem polecić maseczkę oczyszczającą z HERBALIFE.. droga jak chlera, ale na allegro znalazłam za 60zł.. nie uznaje tego tpu handlu - w sensie sieci herbalife - ale ta maseczke maja genialna - po zastosowaniu moja buźka była czysta, nie świeciła się i miałam pozamykane pory tak do tygodnia, pryszcze się ładnie wysuszyły i zniknęły po 2-3 dniach.. a zastosowałam ją tylko raz - od tamtego czasu minęło ponad 2 tyg i zowu problem wraca - zamówiłam sobie ją w końcu na allegro, czekam na przesyłkę.. i naprawdę polecam ją wszystkim, wszystko wyciąga z buzi... jak po oczyszczaniu twarzy... a poza tym znajoma polecala mi peelingi kawitacyjne u kosmetyczki - właśnie taką metalową szpatułką się to robi, jak ktoś tu wcześniej opisał - nie jest drogi ok 30-40 zł, oczywiście musi być seria tych zabiegów żeby widać było efekty, no i ponoć spłyca blizny po trądziku