Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość chora sylwia

Mały problem - poradźcie.

Polecane posty

Gość chora sylwia

Już nie wiem sama co mam robić. 3 miesiące temu zdiagnozowano u mnie nowotwór, zaczęłam chemię, jeżdżę co 2 tygodnie (2 razy w miesiącu), mój organizm z każdym wlewem jest słabszy, ale nie o tym.... ma pewną przyjaciółkę, ale sama już nie wiem, co o tym sądzić, po diagnozie była wstrząśnięta, była przy mnie cały czas, podnosiła na duchu, spotykałyśmy się bardzo często. Teraz sytuacja trochę się zmieniła, nie mam siły na nic, ledwo co na uczelni wysiaduję wykłady i ćwiczenia, później dom i mogłabym spać godzinami, zapraszam ją do siebie, bo na miasto po prostu nie mam siły wyjść, ostatnio oznajmiła mi, że ma mnie dość, że ta cała sytuacja jest śmieszna, że powinnam się zebrać w sobie i wyjść gdzieś na imprezę, przykro mi się zrobiło, w szczególności, że przed chemią dużo imprezowałyśmy. I teraz sama nie wiem, może rzeczywiście przesadzam, powinnam zamiast spać, wyjść gdzieś do ludzi, ogarnąć się, napić, poimprezować. To głupie, ale już nie wiem co mam robić.

Gość chora sylwia
choc może to i dobrze . ciasnota u nas w domu , pełno rodzeństwa a zbiory ubogie. powiekszył by się metraż mieszkania i nareszcie brat by się wysypiał wygodnie

Gość 25 godzina
Czy Twoja przyjaciółka nie jest czasem egoistką?:O

Gość chora sylwia
fakt, to jest powód do kpin :-o malutkie problemy malutkich ludzi.

Gość fsksksskkskskkssk
To musi być prowokacja. Bo nikt nie jest AŻ TAK durny.

Gość fsksksskkskskkssk
Taaaaak, idź poimrezować, po chemii będziesz mieć dopiero odlot.

Gość chora sylwia
25 godzina, sama już nie wiem, złapałam ją nie raz, na nutce egoizmu, właściwie moja choroba dała mi dużo do myślenia, ale jakoś tak przykro się mi robi jak patrzę w przeszłość, dużo czasu razem spędziłyśmy.

Gość ejbisi
"Przyjaciół poznaje się w biedzie..." Nie miej do siebie wyrzutów sumienia, sen jest Ci potrzebny bo kiedy śpisz to Twoje ciało szybciej się regeneruje i zbiera siły do walki.

Gość fsksksskkskskkssk
Twoja przyjaciółka jest głupią suką, tyle.

Gość chora sylwia
fsksksskkskskkssk, to nie jest prowokacja, lekarz nie zabronił mi alkoholu ;) zresztą perspektywa siedzenia roku w domu, to koszmar, uwierzcie mi na słowo. To rzeczywiście głupio brzmi i wygląda, nieodpowiedzialna idiotka w dodatku chora, ale taka jest prawda.

Gość chora sylwia
moze na tej imprezie bym troche amfy wzieła to przecież tez chemia. a jeszcze przed smiercią chce orgazmy mieć.

Gość fsksksskkskskkssk
Może pojmiesz teraz, że w życiu liczy się co innego niż imprezowanie i inaczej będziesz dopierać przyjaciół.

Gość fsksksskkskskkssk
Masz siłę iść na imprezę - to chodź. Ale póki co z trudem funkcjonujesz, nie? Masz ochotę spać, to śpij godzinami.

Gość 25 godzina
Kiedyś dużo czasu spędzałyście razem na imprezach, zabawie itd. Ale teraz jest inaczej, Ty jesteś chora i nie powinnaś się przemęczać. To żadna przyjaciółka, skoro nie chce już Cię wspierać. Widocznie dobra zabawa jest dla niej ważniejsza niż Ty.

Gość fsksksskkskskkssk
A tak BTW to co, lekarz powiedział ci: jak ma się pani ochotę napić, niech sobie pani nie żałuje?" Czy też nie powiedział ci że nie wolno bo mu do głowy nie przyszło, że ktoś biorąc chemię będzie pił.

z trudem może nie, ale chemia mnie osłabia strasznie i po prostu nie mam ochoty na nic oprócz spania, najbezpieczniej i najpewniej czuję się w domu, ale te jej wyrzuty były takie....przykre. Głupia jestem. Mam nowotwór i o imprezach myślę.

Gość 25 godzina
Szczerze to myślałam że przy chemii się nie pije...

Gość 25 godzina
Nie jesteś glupia, chcesz żyć jak kiedyś i tyle. Tylko to chwilowo niemożliwe.

fsksksskkskskkssk, hehhe, powiedział, że alkohol nie jest wskazany, ale nie może mi go zabronić, natomiast kategorycznie zakazał palenia papierosów i przebywania w zadymionych pomieszczeniach, do czego się stosuję.

25 godzina, bo normalny człowiek nie powinien pić, alkohol nie jest wskazany w chemioterapii. przepraszam, że się tak żalę, ale jakoś tak może mi ulży.

Gość daj sobie spokój i
z imprezowaniem i z tą całą pożal się boże przyjaciółką - egoistką. jak nabierzesz sił, to lepiej na spacer wyjść się dotlenić, niż nażłopać piwska a na następny dzień mieć chemię.

Gość Kuti81
Powiem Ci,ze na Twoim miejscu dała bym sobie spokój z tymi wypadami na imprezę... Przyjaciółka jak ja nazywasz chyba przestała nią być jeżeli nie potrafi zrozumic,ze bezpieczniej czujesz sie w domu niż w zadymionych dyskotekach!!! Może spróbuj z nią porozmawiać czy nadal jej zależy na wszej przyjaźni??? Ja ze swej strony zdrówka życzę i głowa do góry bo na niej świat sie nie kończy!!!

racja. żadna normalna przyjaciółka tak by się nie zachowała, a ja nie jestem dzieckiem, że nie umiem odróżnić przyjaźni od czystego egoizmu.

prawda jest taka ze Twoja \"przyjaciolka\" potrzebowala Cie tylko do imprezowania:O pamietaj, prawdziwych przyjaciol poznaje sie w biedzie...