Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agniecha1980

Prosze o pomoc w interpretacji wyniku- bardzo mi zalezy

Polecane posty

Gość agniecha1980

badanie w 3d.c. estradiol 96 (obecnosc torbieli wykluczona) FSH 8,89 LH 8,87 Co moze oznaczac ten wysoki estradiol i FHS?? czy jest szansa na ciążę?? W grudniu poroniłam, zaszlam w ciaze po laparoskopii, ciagle mam skłonnosc do tworzenia sie torbieli po niepeknietym pecherzyku

Gość ulala ula
powinnaś sobie zrobić badanie estradiolu 2 doby przed owulacją i progesteron 7-8 dzień po owulacji.FSH i LH masz prawidłowe i ich wzajemny stosunek też, tylko ten poziom estradiolu może oznaczać, że masz skłonność do torbieli, zrób sobie koniecznie ten progesteron . Lekarzem nie jestem, ąle trochę się kiedyś o tym naczytałam... Powodzenia :)

Gość agniecha1980
przeczytalam ze ten estradiol moze oznaczac tylko rezerwe jajnikową. Przeciez ja mam dopiero 28 lat, co to oznacza, do lekarza ide dopiero w przyszlyn piatek. Czy któras z was tez miala problem z tym estradiolem??

Gość agniecha1980
ulala ula dzieki, a wiesz co bylam wczoraj u gina i powiedzial ze torbiel znikła i kazal powtorzyc estradiol. Ale jakie dziewne jak mialam torbiel to mialam w 3 dc estradiol 68 a teraz jak nie mam torbieli to mam 96 cos jest nie tak chyba?? Aha widzialam na usg pare malutkich pecherzykow

Gość jolcia1965
to są pęcherzuki grapa

Gość agniecha1980
DZWONILAM DO LEKARZA, POWIEDZIAL ZE TO OZNACZA TN ESTRADIOL obnizona reezerwe jajnikowa tzn ze np na 30 cykli moge miec 1 komorke dobra do zapłodnienia straszne moze ten wynik byl zafałszowany, a moze bromergon ktory biore tak podzialam:(

Gość może kiedyś ...
up

Gość agniecha1980
wyczytalam na 1 forum ze ta obnizona rezerwa jajnikow polega na tym ze komorke zdoln ado zaplodnienia moge miec jedna na 20 cykli, czyli mam o wiele mniejsza szanse na ciąże. Czy ktos mial podobny problem prosze odpiszcie jestem zalamana

Gość może kiedyś ...
Wartość FSH 9-12 mIU/ml oznacza obniżoną rezerwę jajnikową.Myślę, że powinno wziąć się pod uwagę nie tylko estradiol, ale także FSH -a Ty masz je w normie

Gość może kiedyś ...
Badanie stężenia estradiolu wykonuje się w 3dc (razem z FSH) w celu oszacowania rezerwy jajnikowej - więc interpretacja powinna uwzględnić oba hormony...

Gość ewra s
ten wysoki estradiol może brać się z niewchłoniętej torbieli