Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kocham prezenty

Co kupić świeżo upieczonej mamie,i Jej synkowi?

Polecane posty

Gość Kocham prezenty

Dziewczyny, pomóżcie:) Przyjaciółka urodziła Synka, idziemy do nich w niedzielę, chciałabym kupic Im coś fajnego:) Coś dla Małego, i dla Mamy. Wiem, że ubranek maja mnóstwo, co do reszty-pojęcia nie mam, bo Ona źle się czuła w ciąży, i pod koniec rzadko się widywałyśmy. Co kupić "uniwersalnego", czego "nigdy za wiele"? A O czym dla siebie, jako Świeżo Upieczone Mamy, marzycie?

Gość fgfghh
moze dlam mamy jakos dobra firmowa oliwke do ciala o ladnym zapachu, np. jakas owocowa?? a dla maluszka?? moze ladnego misia przytulanke, albo jakas grzechotke ale taka lepsza, grajaca, swiecaca

Gość xdf
ja bym się nie ucieszyła z musteli ani z żadnych kremów dziecku faktycznie jakąś fajną zabawke czy grzechotkę. A koleżance możesz kupić jakaś ksiażke - są np. takie fajne albumy - pamiętniki dla mam. gdzie wkleja się zdjecia dzieci, pierwsze rysunki notuje rózne wydarzenia z rozwoju dziecka, pierwszy krok, ząbek itd. nie są zbyt drogie a przyjemnosć jest :D:D:D:

Gość Kocham prezenty
no właśnie, a kosmetyki można używać wszystkie, karmiąc? Nie byłam nigdy Mamą;) Faktycznie, jakaś taka książeczka"postepów"dziecka byłaby OK, ale jak już taką mają...?:(

Gość xdf
a jak krem ma, jak ciuszki ma .... jak długo się nie kontaktowałyście to nie bedziesz wiedziała,a może mieć wszystko. wiec kup jakieś owoce sok jabłkowy i spokój.

Gość xdf
albo jak jesteście bliskimi koleżankami to spyaj ją wprost co by chciała :D

Gość xdf
spytaj miało być oczywiscie:D:D:DD:D

Gość kinga1604
ja bym kupila pampersy bo to najszybciej idzie i jakas zabawke a mamie perfumy

Gość Zupkowa mama małej zosi
Oczywiscie wszystko zalezy od grubości portfela.Bo jeżeli Cie stać to proponuje dla dziecka lezaczek bujaczek na taki.http://www.allegro.pl/item451205015_fisher_price_lezaczek_najtaniej_na_allegro.html http://www.allegro.pl/item452956220_lezaczek_baby_mix_palak_z_zabawkami_regulowan.html są tez oczywiście tańsze.Nie polecam przytulanek,zbieraja tylko kurz.lepiej grzechotkę.Co do mamy.....hmmm.To juz trudniejszy temat.

Gość Zupkowa mama małej zosi
Perfumy?A wiesz jakie uzywa?to nie jest dobry pomysł.Nie trafisz w gust i bedą stały na półce.Zreszta przy noworodku chyba nie bedzie sie perfumowała

Gość hehi
A może mamie kup jakąś fajną koszulę nocną, szczególnie jeśli to bliska przyjaciółka. Jeśli to tylko koleżanka to proponowałabym jakiś album na zdjęcia. Są takie specjalne albumy dla młodych rodziców. Takich rzeczy nigdy za wiele bo zwyle takie dzieciątko ma tysiące zdjęć.

Gość kinga1604
jak sa przyjaciolkami to pewnie wie a dlaczego nie jak sa delikatne nic sie nie stanie a mama tez moze pozwolic s0obie na odrobine przyjemnosci

własnie... ja bym chciała jakiś album na zdjęcia dziecka :) a dla dzieciaczka drobiazg, to przecież symbolicznie. jakaś grzechotka czy cuś

Gość kinga1604
rzeczywiscie uroczy ten albumik

Gość kinga1604
czasami tez mozna super albumy znalesc w sklepie albo u fotografa nie ktorzy maja duzy wybor i przystepne ceny

a ja bym nie kupowala zabawek bo wierzcie mi dziecko tyle jeszcze dostanie ze matka nie bedzie wiedziala co z tym robic:O:O i album pewnie chrzestni kupia ... kup jej cos praktycznego faktycznie moze to byc kosmetyk dla mam lub cokolwiek niezwiazanego z macierzynstwem. A dziecku mozesz kupic zestaw smoczki i buteleczke jakas bajerancka.. to sie zawsze przyda!!

Gość kinga1604
mam takie pytanie nie na temat ale napewno jestescie juz mamami jestem w 15 tyg ciazy iczesto boli mnie na dole brzuch czy to jest normale ?? martwie sie

Gość kinga1604
lekarz mowi ze to jest normalne ale ja w to watpie. bo bol jest czasami taki ostry zenie do zniesie i trwa pare sekund ci to moze byc?

Gość kinga1604
przepraszam za bledy

jeśli rzeczywiście ostry to normalne to nie jest... ja bym spytała innego lekarza o opinię dla pewności

Gość kinga1604
no wlasnie czesto jest z prawej strony lub po srodku

Gość tez tak narzekalam jak wy
kingo moze cie pobolewac bo macica sie rozciąga a moze to byc cos znacznie gorszego trudno to stwierdzic, jesli cos by sie dzialo typu plamienia itd wtedy jest to grozne ale teraz poki co raczej nie masz sie czym martwic ale zawsze mozesz udac sie na usg do lekarza zeby sprawdzic. A co do autorki, ja bym kupila mamie jakis ladny kwiat w donniczce + koszule nocną do karmienia, natomiast dziecki butelke ze smoczkiem.

Gość hehi
Ooo, wiem co jeszcze chciałabym dostać- jakiegoś fajnego aniołka np. z masy solnej- takiego do powieszenia na ścianie w pokoiku dziecka ;) Ale to powiedzmy, że mój mały bzik. Sama jak byłam mała miała aniołka nad łóżeczkiem.

Gość kinga1604
pewnie tak zrobie

Gość vn bxn
a ile chcesz wydac?

Gość tez tak narzekalam jak wy
jak ostry bol to mogą byc skurcze albo cos podobnego, idz lepiej do innego lekarza na kontrole. a ja tez mam pytanie czemu w zasadzie prezenty z okazji narodzin daje sie dziecku i mamie? A co z tatusiem? Im nie daje sie nic?