Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość normaaaaa

czy to normalne czy jestem chora ?

Polecane posty

Gość normaaaaa

Witam mam taki problem może to nie problem to normalne, ale zaczeło mnie to nie pokoic poprostu cos jest z moim żoładkiem po kazdym posiłky mam odruch wymiotny który nie raz uda mi się powstrzymać najlepiej się czuje jak przez caly dzień zjem 2 bułki np . dziś zjadlam jogurt i bułke i już tej bułki nie mogłam poprostu byłam tak najedzona . ale stwierdziłam że to i tak mało i sie wmusiłam i jak skońcczyło się tak ze wylondowałam w kiblu czym to moze byc spowodowane jak nie wymiotuje to mam biegunke waga leci gdzie szykać pomocy

Gość dupa maryna ze mnie
idz do lekarz rodzinnego, niech ci skieruje na badania, moze masz gliste ludzka;)

Gość normaaaaa
hm.. A co to glizda ludzka ??

Gość dupa maryna ze mnie
a taki pasozyt pzrewodu pokarmowego;) ale nie sądze ze to to, chcoiaz nigedy niewiadomo co w nas siedzi, jakie chorobska.... poprosu idz do lekarz, powiedz co ci dolega i juz

Gość dupa maryna ze mnie
moze tez poprostu ostatnio przezywasz jakis większy stres i tak sie on odbija na twoim zdrowiu

Gość normaaaaa
no steres jest caly czas tak samo jak jest i szkoła :(

Gość obstawiam że to
refluks - biegiem do lekarza, bo może nawet coś gorszego... a może nie - ale lekarz bez dwóch zdań!

Gość raczej sądzę że nerwica
albo refluks żołądkowy, musisz jeśc małe porcje ale często poszukaj w googlach, właśnie objawem jest cofanie się treści żołądkowej albo kłopoty z przełykaniem, dławienie się po niektórych pokarmach np pomidor ze skórką, niektóre owoce itp mój mąż tak ma gdy jest zdenerwowany, rozmawia podczas jedzenia lub się śpieszy, lekarz wykrył u niego też dodatkowo jakąś zmianę w przełyku: zastawka która zamyka żołądek jest niewpełni rozwinięta i dlatego czasem zdarza sie cofanie pokarmu najlepiej wybierz się do gastrologa, ale sam lekarz rodzinny już powinnien trafnie określic diagnozę po objawach jakie masz w skrajnych przypadkach refluks leczy się operacyjnie

Gość normaaaaa
chodzi o to ze ja rok temu mialam zabieg przeciw reflukowy i na poczatku cięszko mi sie jadło ale potem było wszystko ok jadłam normalnie hm.. to jakies powikłanie po oprecji kurde co o tym myśleć

Gość normaaaaa
tez z ta zastawka nie było za dobrze miałam robiona dokładnie fundoplikacje sposobem nissena

Gość Bryndalowska
Tak juz straszcie dziewczyna, Jezu czytać to forum to mozna potem samobója zaliczyc bo naczyta się człowiek i od zwykłego bólu brzucha robi się rak albo grzybica albo cos jeszcze. Ja myślę, że to z nerwów. Normaaaa idź do lekarza, powiedz mu o leku o nazwie Peritol, jest boski na apetyt a do tego lekko uspokaja i nie ma mowy o dławieniu sie itp. W ogóle to pij melisę, mięte. Zobaczysz, że to nic powaznego:)

Gość normaaaaa
hm.. zaczełam lykać leki uspakajające no ciekawe jak to będzie

Gość normaaaaaaa
co jeszcze robic

Gość pij nutridrinki

Gość normaaaaaaa
co to nutridrinki

Gość adsasdsdgfghghjhgkjhgk
A czy to normalne ze jak nie zjem sniadania (czasami nie zdarze) to z glodu az mi sie wymiotowac chce? I pozniej mam tak jeszcze przez jakis czas w czasie jedzenia. Dopiero pozniej ustepuje. (dodam z nie jestem wciazy na 100%) dlugio czas juz tak mam.

to moze byc wlasnie objaw helicobactera, kiedys mialam podobnie ale gdzies kiedys czytalam, ze takie poranne mdlosci sa tez zwiazane z niedoborem cukru w organizmie

To znaczy nie jest tak koniecznie rano. Rownie dobrze np. kiedy jestem na uczleni i nie mam czasu zjesc kanapki. Najpierw jest mi tylko niedobzre a pozniej az mnie na wymioty zbiera. Jak to pzretrzymam to pozniej juz jest znowu normalniue.

no ja bym to wiazala z helicobacterem, ale byc moze sa tego inne przyczyny - moze po prostu idz do gastrologa ?

a jak sprawdzic czy mam ta bakterie (czy co to jest). Jakie badania tzreba wykonac?

robi sie badanie z krwi - w aptece sa dostepne tez takie testy, ale wiarygodniejsze jest badanie zrobione w laboratorium, trzeba byc na czczo idac na takie badanie

Gość normaaaaaaa
lub przez Gaskoskopie

Gość Ona_Samotna
BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMBULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! IA !! BULIMIA !! BULIMIA BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !! BULIMIA !!

Gość normaaaaaaa
bulimia przesada ??