Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jkliddfggg

NIE UZYWAJCIE PŁYNÓW DO HIGIENY INTYMNEJ !!MOŻECIE POTEM ŻĄŁOWAĆ!!!

Polecane posty

Gość jkliddfggg

mój gin mowi ze to od płynów mam częste grzybice ... dbam aż za bardzo o małą a mimo to mam..:(

Gość zbanowanaaaaaaaa
a jakiego plynu używałas???

Gość madlennnn
to moze w Twoim przypadku

Gość --------- -----------
dokladnie, kiedy nie uzywalam mialam ciagle problemy, stany zapalne, grzybice itp., od kiedy zaczelam uzywac plynow do hig. int. nie mam zadnych problemow

A mi, kiedy nabawiłam się grzybicy, lekarz zalecił właśnie używanie płynu do higieny intymnej- dokładniej mówiąc polecił Lactacyd Femina. Szczerze nie polecam wam jednak używania perfumowanych papierów toaletowych, zwłaszcza z firmy Regina, po nim zawsze łapię grzyba.

Gość sibi
tak,nie używać bowiem w ich składzie są detergenty sls które żle działają na nabłonek ,skórę i wogóle.noi moga się przyczyniać do podrażnień

Gość chce kupic mieszkanie
zalezy jakie:o nie gadajcie głupot... nie wolno kupowac tych silnie perfumowanych ale femina jest Ok !! wszyscy zalecaja płyny!!

Gość ghjkl
TO co Twoim zdaniem samą woda się myć,przecież mydla tez to wszysko zawierają.

Gość sibi
ja odkąd si e nie myje nimi przeszły mi podraznienia amiałam różne,mysle że to sprawa indywidualna,jak ktoś potrzebuje to niech se uzywa,nikt nikogo tu do niczego nie zmusza

Gość sibi
ja akurat mam mydło naturalne które tego nie zawiera (alep)a femina też ma sls i pegi

Gość zbanowanaaaaaaaa
Ja lubie płyny Ziaji i nie mam problemów Fakt wazne zeby nie byly prefumowane i w miare naturalne Jakos nie wyobrazam sobie juz mycia samą wodą

Gość cybermotylek
ja tez uzywam płynów i wszystko jest ok:)

Gość a ja używam
szarego mydła lub łagodnych mydeł dla niemowląt jak np.kajtek lub johnson`s baby i tez jest ok.

Gość uwielbiam tusz wonder
Ja używam płynów już od dobrych paru lat i nigdy nie miałam podrażnień lub grzybicy, a kiedy używałam mydła to ciągle podrażnienia. Używam Ziaji lub Lactacyd ;-)

Gość kjhygt7
moze dlatego masz ze az za bardzo dbasz... :O wyplukujesz se wszystkie pozyteczne bakterie i lapiesz grzybice, trzeba uzywac plynow ale z glowa, tak jak wszystkiego

Gość szary sweterek
Lactacyd bardzo dobry plyn do higieny, tzreba dbac o higiene z glowa a nie co 5 minut sie podmywac

Gość kami_111
LACTACYD BARDZO DOBRY:)))UŻYWAM TEŻ FEMINELLE ZAWIERA PAŁECZKI KWASU MLEKOWEGO I ODBUDOWUJE FLORE BAKTERYJNĄ:)

A ja nigdy nie używałam płynu do higieny intymnej, samą woda to za mało, więc używam mydła i to nie jakiegoś specjalnego, tylko normalne, kremową Luksję i nigdy nic od tego nie załapałam.

oj widocznie jestes uczulona i uczulenie Ci sie zrobilo a zaraz afera zeby plynow nie uzywac...ludzie opanujcie się!

Gość xanx
Faktycznie, te perfumowane regina (jakeis rumianokowe) bo dwoch dniach lapie stan zapalny oszmar jakis. Myslalam ze to moze cos innego, ale skor tutaj juz ktos inny i to stwierdzil to faktycznie papier jest temu winny.

Gość a ja nie uzywam plynow
myje sie woda i tyle ;) Nigdy nie maialm zadnej infekcji ;)

żadnych zapachowych papierów toaletowych, wkładek higienicznych, podpasek, a podmywać się najlepiej mydełkiem dla dzieci np bambino.

Gość ja swoją karierę podnywania
płynami zaczęłam od płynu nivea, zawiera kwas mlekowy i jest super. potem chciałam zaoszczędzic i kupiłam chyba ziaji...:o złapałam ciężką infekcje i w jej następstwie ropne zapalenie gruczołu bartolina. wróciłam do nivei. potem chciałam przejsć na laktacyt ale jakoś mi nie podpasował i jestem cały czas na nivei:) moim zdaniem rewelacja:D

Gość to jest tak
a mianowicie-nasza flora bakteryja ma odczyn KWAŚNY, a wszystkie te płyny mają neutralne ph 5,5, więc siłą rzeczy zaburzają one tą florę. kupiłam kiedyś na próbę płyn zawierający kwas mlekowy, ale i on również miał neutralne ph i jakoś mi nie podpasował. osobiście używam mydełka-najlepiej glicerynowego pozdrawiam:-)

Gość ja swoją karierę podnywania
Płyn do higieny intymnej NIVEA intimate dzięki formule opartej na kwasie mlekowym i naturalnym ekstrakcie z rumianku wyjątkowo łagodnie myje i pielęgnuje miejsca intymne. Stworzony specjalnie dla potrzeb sfery intymnej utrzymuje jej naturalny, kwaśny odczyn oraz chroni przed podrażnieniami i zaczerwienieniami. Zapewnia uczucie komfortu i świeżości przez cały dzień. Jest bardziej delikatny od mydła i może być stosowany codziennie. Formuła została opracowana we współpracy z ginekologami, przebadana klinicznie i dermatologicznie. Polskie Towarzystwo Ginekologiczne rekomenduje stosowanie kosmetyków NIVEA intimate. :p:p

Gość a ja nie uzywam plynow
co to znaczy "podpasek zero"? :D Ma mi leciec po nogach? :D

Gość zieloooono mi
a gdzie można kupić ten płyn Nivea? jakoś ani razu mi to w łapki nie wpadło jak robiłam zakupy w drogeriach

Gość moze zle mysleale uwazam
ze plyny sa ok,ostatnio w tv gadali ze maja miec ph 5,5.i chyba kazdy plyn taki ma.czasem nawet najlepszy plyn jest w stanie zaszkodzic,ja sama tak mialam ze pieklo mnie po plynach a okazalo sie ze po prostu nie wyplukiwalam dokladnie plynu po umyciu tylko tak raz dwa.teraz mam taki z biedronki plyn,kupilam bo kasy na inny nie mialam i naprawde jestem zaskoczona bo dziala bardzo dobrze,lepiej niz ziaja,,,,,, wiec plyny to chyba indywidualna kwestia,kiedys gin kazal myc tylko mydlem,to po tygodniu myslalam ze umre tak pieklo