Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam dość grrrr

Polscy faceci - porażka?

Polecane posty

Gość llllllllalka
mój facet potrafi wszystko :) to on pierze w domu sprzątamy razem gotuje-ten kto ma więcej czasu , on wiesza firanki odkurza zmywa i duzo innych rzeczy robie wiec moja odpowiedz brzmi -sa faceci ktorzy praktykuje swoją wiedzę w zmywanie itd ale SĄ ZAJĘCI !! :)

Gość wrrrrrrrrr
Po co ta cała dyskusja?? Wszyscy faceci to świnie i egoisci. Nagotuj tekiemu,upierz,wychoawaj mu dziecko a po kilkunastu latach( w najlepszym przypadku)zostawi cię dla młodszej!! Chamy jedne.Facetom won!!!!!!!!!!!

Gość flirty thirty
Moi rodzice (obydwoje maja pod 70tke) wszystko robia w miare mozliwosci razem. Razem sprzataja mieszkanie, raz tata odkurza raz mama, razem robia zakupy, razem pracuja w ogrodku. Mama czesciej gotuje, ale tata zmywa naczynia i myje podloge w kuchni. Nigdy zadne z nich nie wymiguje sie od zadnej pracy. Tak wiec, wynika z tego, ze te rzeczy zaleza od wychowania ale tez wrazliwosci i wczuwania sie w ukochana osobe. Moj tata i moja mama staraja sie po prostu nie obciazac siebie nawzajem zrzucaniem roboty na jedna osobe. W reluztacie tata widzac jak mama haruje przy garach, nie ma sumienia zostawic jej z brudnymi garami po jedzeniu czy pozwolic na to, zeby jeszcze sprzatala po gotowaniu. W ten sposob mniej wiecej rowno dziela sie robota ale nie na zasadzie 'to twoja dzialka a to moja' tylko 'to nasza wspolna dzialka'. Powiem wam, ze trudno dzis znalezc takiego robotnego i wyrozumialego mezczyzne. Czasem wydaje mi sie, ze moi starzy rodzice sa bardziej nowoczesni niz wiele mlodych chlopakow, co np. nic nie umieja ugotowac i o zgrozo sa jeszcze z tego dumni! Jak moja mama chorowala to moj tata bez zadnego szemrania przygotowywal posilki i gotowal obiady. Nie chodzi mi o to, ze kazdy chlopak musi umiec gotowac czy umiec wykonywac roznego rodzaju prace domowe. Jest to niejako zrozumiale, ze mieszkajac z rodzicami, nie musial sie o pewne rzeczy troszczyc. Jednakze chodzi tu o pewna postawe kiedy zaistnieje sytuacja, ze trrzeba sobie radzic bez mamy: 'nie umiem gotowac, ale sie naucze, nie umiem prac, ale sie naucze, nie wiem czym najlepiej czyscic zlew, ale dowiem sie, itd. A nie: ' o kurcze, nie ma mi kto ugotowac, trzeba sobie znalezc mamusie nr. 2'

nie przesadzaj, mój drugi mąż nigdy nie uchylał się od pomagania, oboje pracujemy i obowiązkami dzielimy się... a wiele z nich wykonujemy razem, bo tak jest przyjemniej... trzeba umieć znaleźć odpowiedniego partnera, odpowiedzialnego, kochającego jeżeli kobietka już od startu robi z siebie służącą... to ma co chce i jest przedłużeniem mamuśki/teściowej

Gość ja tez mam dosc a co
A co powiecie o tym: facet po miesiącu "chodzenia" zasugerował mi, ze będę codziennie gotować obiady w naszym związku, więc żebym wreszcie nauczyła się gotować (umiem tylko kilka rzeczy zrobic). Tak w ogóle, to już nie jest moim chłopakiem, tylko tak mi się przypomniało.