Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

kasiulek21

czy szczepicie swoje corki

Polecane posty

Gość ja nie i nie chcę
i na razie nie mam zamiaru, ale jakby w mojej rodzinie kiedyś tam u kogoś wystąpił rak , to może bym się zastanowiła na razie za mało wiadomo o tych szczepionkach ja wolę tłumaczyć córkom jak należy dbać o ciało, o higienę i kulturę sexu, planowania rodziny, skuteczną antykoncepcję i ogólnie, mówię im też o pigułce gwałtu, hiv itp. są gorsze rzeczy które mogą grozić nastolatce niż rak

Gość jeojeo
tak, szczepię.................

Gość w jakim wieku musi
byc dziewczynka by juz móc ją zaszczepić ? Jaki koszt szczepienia ?

ja zaszcepiłam juz w zeszłym roku są gorsze rzeczy które mogą grozić nastolatce niż rak--no tak ale ta szcepionka chronie je na całe zycie jak zaczna wspolzyc to szczepienie bedzie juz nie do konca skuteczne dlatego szczepic mozna dziewczynki od 9 roku zycia najlepiej przez inicjaja seksualną wirus brodawczka moim dzieciom juz nie grozny ufffffffffffffff

jedna dawka kosztuje około 500zł trzeba podac trzy dawki 500x3 = 1500 zł(prawie)

Gość whiskers
z tym szczepieniem czy skuteczne do końca życia to wcale nie jest udowodnione a koszt szczepionki czyli 3 dawek to 1500 zł, oczywiście nierefundowana

Gość w jakim wieku musi
aha,a ile kosztuje szczepionka ? Dziękuje za odp.:)

Gość w jakim wieku musi
thx:)

ja wolę tłumaczyć córkom jak należy dbać o ciało, o higienę i kulturę sexu, planowania rodziny, skuteczną antykoncepcję i ogólnie, mówię im też o pigułce gwałtu, hiv itp. hahahhahaha tłumaczenie nic nie pomoze bo rak szyjki nie rozwija sie z brudu ale z wirusa brodawczaka który przenosza mezczyzni

a caly pic polega na tym ze szczepionka dziala na kilka wirusow brodawczaka ktorych jest znacznie wiecej... no ale mozna zmniejszych ryzyko

lepiej zmniejszyc ryzyko niz nic nie robic niz łumaczyć córkom jak należy dbać o ciało, o higienę i kulturę sexu, planowania rodziny, skuteczną antykoncepcję

Gość ja zaszczepię
Za parę lat, bo ma dopiero 9 lat.Trochę za drogo kosztuje ale chyba warto.

Gość to troche jak z szczepionka
np na wirusowe zapalenie waatroby. lekarze roznie sie wypowiadaja. mowia ze ta szceepionka wcale niechroni przed wirusem typu C. i tak samo pewnie z tymi brodawczakami. jest ich podobno 50 typow. watpie zeby jedna szczepionka wszystko zalatwila

no to sobie "wątp" ja wiem ze co mogłam to zrobiłam aby moje dziewczyny uchronic

Gość a moze jutro juz bedziesz
ja mam 23 lata i gdybym miala np 9 to chcialabym zeby mama mnie zaszczepila

Gość lepsza nawet jedna szzepionka
niż żadna!Zawsze warto sie zaszczepić,w każdym wieku,tym bardziej dziewczynki!Fajnie byłoby gdyby ta szczepionka byla tańsza,każdego byłoby na nią stać...

z tego co mi wiadomo to jeszcze mozesz sie zaszcepic moja gin mowiła ze do 28 r z mozna sie zaszczepic z tym ze skutecznosc moze byc mniejsza zapytaj swojego lekarza

Gość nie szczepię
Więc uważacie, że nie warto tłumaczyć nastolatce jak o siebie dbać, o chorobach przenoszonych drogą płciową, o ryzyku? Zaszczepić i hulaj dusza, niech robi co chce, śpi z kim popadnie i uprawia sex bez zabezpieczenia, no przecież jest zabezpieczona szczepionką. jeszcze nikt nie udowodnił , że chroni ona do końca życia, już bardziej chroni regularnie wykonywana cytologia ciekaw co będzie modne za parę lat?

mozna sie szczepic do 26 r.z. chyba z tym ze skutecznosc jest dosc niska. i oczwiscie taka szcepionka nie chorni a obniza prawdopodobienstwo, przeciez wirusy caly czas mutuja

Gość onawypalona
Ja to bym się sama z miejsca zaszczepiła,mimo że już prawie 30-stka na karku (ale "defloracja" dopiero jakieś 3 miechy temu... :P), to trochę spokojniejsza bym była... Neistety, nie stać mnie na to :( Ale jestem lekko przerażona - właśnie w moim otoczeniu zmarła jedna młoda kobieta na raka szyjki macicy - o ciało, higiene, kulturę seksu i generalnei całą ta resztę dbała na tysiąc procent - bo to pielęgniarka była... :(