Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przykre...

macie, mieliscie chomika?? ja chcialam dzungalskiego ,ale....

Polecane posty

Gość przykre...

:) ale slyszlalam ze one gryza..:O lepiej kupic zwyklego tzn. syryjskiego?

Gość GOLDFENIKS
Nic takiego. Chomików miałam dużo, świnek morskich, królików. Jedyne co chomik mnie skubnął przypadkowo myląc z jedzeniem, bo dawałam z ręki. Chomiki są krótkowidzami...

Gość gdfgsdg
Poczytaj na necie o oswiajaniu chomików. Sporo tego jest. Chomiki sa kochane i najlepsze sa syryjskie:)

Gość Felishiaaa
dzungarski nie gryzie ktoś ci kit powiedział !! Te chomiki są najłagodniejsze !

Gość mmmisery
po pierwsze DŻUNGARSKI. Po drugie chomiki jak ludzie mają różne charaktery - miałysmy z koleżanką 2 chomiczki w jednym czasie. Jedna była indywidualistka z charkterem kota - lubiała się dużo "przytulac", być brana na ręce i bawic się ale tylko wtedy gdy ona miała ochotę - inaczej gryzła do krwi. Druga była łagodna jak aniołek i tez lubiała byc głaskana - potem została "rozpuszczona" - lubiała np pic kawę z mlekiem - to nei ja ja tego nauczyłam tylko kolezanka :) Powiem tak, dżungarki są cudne, ale bardzo delikatne, krócej zyją i chorowite... Syryjskie chomiki sa wieksze, mniej chorują i maja raczej łagodniejsze usposobienie.

kiedyś kiedyś miałam chomika w sumie 3 :) pierwszy chyba syryjski szybko się oswoił , można go było brać na ręce słodki był :) drugi coż.....brałam go w rękawicy kuchennej jak chciałam klatke wyczyścić a on w tym czasie w wannie śmigał ... jego żywot zakończył kot... ostatni długowłosy śliczny był też szybko oswojony :) pamiętam kiedyś mój wujek tak zakręcił jego karuzelą że kudełka mu się zaplątały hihi zdechł ze starości

Gość rrrrrrrrrr
można:) tylko pamiętaj że dla dżungara odległośc między prętami klatki powinna wynosić 1 cm:) jak bedzie większa to zwieje:)

Gość mmmisery
a zklatką to bym uważała - mja dżungraka ta z kocim charkterkiem uciekła nam po tygodniu z takiej klatki i przysżla do koleznki do łóżka - o mało zawału nie dostała. Lepsze na poczatek zanim chomik nie urośnie będzie akwarium. A ta na zdjęciu ma zdceydowanie za duże szczeliny pomiędzy pretami. Chomik ucieknie bardzo szybko.

Gość przykre...
o kurcze dzungarski:O rzeczywiscie, cale zycie mysle ze to dzungalski:D :O

to chyba zależy od chomika- ten mój ostatni długowłosy jak go kupiłam był mikroskopijny ale jakoś nie chciało mu się nigdzie uciekać, mały przestraszony zakopał się w swoim domku ;)

Gość kami_111
JA JUZ MAM DRUGIEGO TAKIEGO:)SĄ ŚWIETNE ALE KAŻDY Z NICH BYŁ INDYWIDUALISTA NIE GRYZĄ I MAM OD ZAWSZE W KLATCE WŁAŚNIE MAM JUZ DRUGIEGO OD 2 LAT BARDZO MILUSIE ZWIERZACZKI

Gość mmmisery
spoko są jeszcze tzw cambella, sa z tej samej rodziny co dzungarki. te podobno maja trudniejsze charaktery. podobno cudne sa też chomiki Roborwskiego - trzyma się je po 2 - ale sa jeszcze mniejsze. Ani chomikow syryjskich ani dżungar nei trzymałabym w jednej kaltce razem - potrafią się mozno bic - moga sobei zrobć krzywdę.

Gość mmmisery
wiesz chomiki to ciekawskie zwierzaki i lubią robić wyprawy :)

Gość przykre...
super, zachecilyscie mnie jeszcze bardziej:) wmieszkaniu studenckim nie moge sobie pozwolic na wieksze zwierze. juz nie moge sie doczekac :D

Gość jggui
chomiki sa glupiutkie jak blondynki:P

Gość rrrrrrrrrr
chomiki są słodkie,urocze i kochane;) i tak fajnie biegają;)

Gość rrrrrrrrrr
głupiutkie tez są;)

Gość mmmisery
oj tam głupiutkie :) ja tez miałam w mieszkaniu studenckim... teraz na własnym mam wieksze zwierzaki - psa i kota... kurcze z rozrzewneiniem wspominam jakie to maleństwo był grzeczne w porównaniu do tych 2 :)

Gość rrrrrrrrrr
są głupiutkie ale słodkie:) i takie ciekawskie,jak puszczam mojego po podłodze to biega za mną żeby zobaczyć co to takie duże łazi:D ja specjalnie mu "uciekam" czyli powolutku sobie szuram a on mi włazi na stopy;)

Gość przykre...
no i tysiacrazy lepsze od rybek:P bo nad rubkami tez sie zastanawialam:D ok, dzieki za rady, zastosuje sie:)

Gość przykre...
sorry za literowki, to przez nieuwage...