Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość stef i conalozyc

wirtualna szafa

Polecane posty

Gość stef i conalozyc

Witam serdecznie, Chciałbym poprosić drogie użytkowniczki forum o opinie na temat nowej strony conalozyc.pl Jeśli macie 10 min to proszę rzućcie okiem czy pomysł jest ok. Jest to prosty serwis gdzie każda osoba ma swoją wirtualną szafę, w której może przechowywać informacje oraz zdjęcia swoich ubrań i dodatków. Głównym celem jest zapanowanie nad mnogością rzeczy w szafach :) oraz tworzenie zestawów z przedmiotów (nie tylko naszych). Chyba lepiej jest to opisane tutaj - http://conalozyc.pl/forum/pokaztemat/429/ Mam jeszcze sporo pomysłów na rozwój serwisu więc cały czas staram się coś nowego dodawać (tworzenie zestawów w ciekawszy sposób, możliwość wymiany ubrań itd.) – mam nadzieję, że będą to same przydatne rzeczy :) Pozdrawiam, Stefan

Gość xanx
A to nie jest podroba STYLIO.PL?

Gość tez m sie tak wydaje
chcoiaz na stylio zawladnelo x osob z x stylami i mimo, ze wiele zestawow tam odbiega od tego cos ie zazwyczaj widzi na ulicy to sa one w obrebie stylio BARDZO WTORNE, tak, ze mi osobiscieta strona sie nudzi...

Gość stef i conalozyc
Strona nie jest podróbką stylio ani nie była wzorowana na tym serwisie. W stylio trochę inaczej twórcy podeszli do prezentacji ubrań. O ile się zorientowałem to użytkownicy mogą wrzucać swoje zdjęcia z ubraniami a reszta użytkowników ocenia i wydaje opinie. Czyli jest to serwis ze zdjęciami, które się ocenia. W przypadku conalozyc chodzi raczej o posegregowanie swoich ubrań i przedmiotów i tworzenia z nich zestawów. Użytkownicy bardziej robią to dla siebie i swojej wygody niż dla innych ponieważ to ich przedmioty są wrzucone do serwisu i z tych przedmiotów mogą tworzyć zestawy. Nie przeczę, że wprowadzenie zdjęć całej szafy może być \"problematyczne\" jednak można to wykonać na kilka sposobów - wychodząc do pracy lub szkoły można pstryknąć kilka zdjęć, kupując nowe ubrania itp. Myślę, że dopiero po wprowadzeniu sporej części ubrań można zacząć nieźle się bawić, bo choć wiele z kobiet ma już gotowe zestawy w głowie jednak tworzenie nowego zestawu najczęściej jest przypadkowa (np. wyciągnęło się z szafy jakąś zapomnianą bluzkę) a nie polega na tym, że przeglądamy szafę wyrzucając jej zawartość na łóżko i szukamy co z czym połączyć. Nie oszukujmy się - kobiety mają wiele ubrań, które są poukrywane w szafie, o których nie pamiętają. Czy nie lepiej mieć je sfotografowane a zdjęcia trzymane w jednym miejscu? A na dodatek jeśli te zdjęcia są jakoś ze sobą połączone w zestawy? W conalozyc mając już trochę zdjęć klikając na jakąś bluzkę można się dowiedzieć na przykład w jakich zestawach się ta bluzka znajduje. Poza tym jest to początek serwisu. jest wiele pomysłów jak go rozwijać (wymiana ubrań pomiędzy użytkownikami, oceny ubrań, projekty nowych ubrań, itp.) BTW. Co do podróbki stylio to rzućcie okiem na to http://stylemob.com/index.php Czy to coś nie przypomina? Na stylio rozgorzała dyskusja czy conalozyc.pl to nie stylio 2 . Hmm, nikt nie zauważył ze stylio to stylemob 2. Ale przecież to nie ma znaczenia. Jest wiele projektów przeniesionych na rodzimy rynek internetowy, które zdobyły rzesze użytkowników, które są bardzo ciekawe i biją na głowę oryginalne strony. Nie chodzi o to, aby odebrać stylio użytkowników. Każdy ma swój ulubiony serwis, co widać po komentarzach ;). Jedynie kilka osób ma tam swoje zdanie i wypowiedziało się rzeczowo na temat strony, reszta ślepo potwierdziła to co napisała autorka wpisu.

Gość xanx
Alez ja juz keidys tez pisalam ze styliko jest podoba styliomob. A strona conalozyc uwzam ze sie nie sprawdzi.

Gość xanx
Autorka wpisu bylam ja, i nie uwazam zeby to ze ktos ma zdanie podobne do mojego bylo slepym nasladownictwem. Swoja droga zamiast meczyc sie tu popracuj nad ortografia na twojej stronie.

Gość stef i conalozyc
Hmm, może nie ślepo. Każdy ma zdanie takie jakie ma. Jeden się rozpisze, drugi tylko przytaknie. Tak czy siak może ktoś znajdzie tutaj coś dla siebie. Pozdrawiam, Stefan

Gość hlkgjhjhljfgjhghj
SUPER!!! TEGO SZUKAŁAM :) To jest fajne, a nie jakies głupie ocenianie innych przez jeszcze głupszych złośliwych ludzi :) Dzieki za serwis :*

hej, powiem Ci, że pomysł na stronę podobny do tego, który kiedyś powstał w mojej głowie-chciałam sfotografować każda rzecz i wrzucić na kompa, pokombinować z zestawieniem i przede wszystkim gdzieś to zapisać, bo mam dużo rzeczy w szafie których nie umiem połączyć, często nie mam czasu na próby i ubieram sprawdzony zestaw a tamte wiszą nienoszone. Kiedyś coś przymierzyłam i ok, super, potem chciałam ten zestaw ubrać i nie pamiętałam co było na wierzch i znów przebiórka na sprawdzony zestaw. Oczywiście w natłoku spraw nigdy takiej akcji fotografowania nie zrobiłam, ale gdyby była opcja zrobienia tego na serwisie (i żeby jeszcze inni mogli proponować zestawy-bo ja bardzo lubię jak mi się w kwestii mody doradza:) ) to myślę, że bym się skusiła na uczestnictwo ;) pozdrawiam!