Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Kwiatulinka

Pogaduszki przy kawie.

Polecane posty

Zapraszam Wszystkie nowe i stare znajome które mają ochotę porozmawiać o wszystkim i o niczym. O smutkach i radościach, mieszkające tu i tam... :)

Gość Salsa.
witam ja tez poprosze kawe:)

Hej Tofiku :) W sobotę coś porobimy z mężem w domu, a w niedzielę przyjeżdżają teściowie :P I trza jakiś placek upiec. Jejku... nawet nie wiecie jak bardzo chciałabym ich zaskoczyć i upiec coś sama. Macie jakiś prosty przepis na dużą prostokątną blaszkę???? Tylko taką mam :D Czesc Salsa! Napisz coś o sobie :)

salsa -leje do pelna:) kwiatulinka ja niestety antytalencie jesli chodzi o wypieki, najlepiej smakuje mi ciasto mamy albo te z piekarni!!

Gość Salsa.
No nie wiem co chciałabyś wiedzieć?Byle nie za dużo;)

Gość Salsa.
Ja mam kilka przepisów jakby co.A jakie ciasta lubisz? Teraz jest sezon jabłkowy więc najlepiej jakiś jabłecznik.

a z mlekiem czy bez? no i cukier?? bo moja lekka z duza iloscia mleka zwazywszy na malenstwo pod sercem:)

Gość Salsa.
Tofik mam nadzieję że to była rozpuszczalna:)

Gość Salsa.
No i mleko i cukier. Gratulacje maleństwa.

jasne ze rozpuszczalna;) i dziekuje:) masz jakis sprawdzony przepis na jablecznik? ale taki na prawde latwy?

ok poki co uciekam:) zajrze pozniej i zawolam kolezanki:P napijemy sie wspolnie wieczorem...jak moze nie kawy to przynajmniej herbaty! i pogadamy:) Salsa ty tez wpadnij!!! a przepis podaj, moze sie skusze choc chyba szkoda roboty i skladnikow:P narazie🖐️

No, no... Tofiku... co za zbieg okoliczności!!! Też będę mamusią za kilka miesięcy :) Więc i dla mnie rozpuszczalna a dużą ilością mleczka. Matko! jak mi się dzisiaj nie chce gotować!!!! Póki co rozmrażam rybkę. Będzie z frytkami i surówką z kapusty. Salsa, przepis na ciasto z owocami poproszę :) A o Tobie mogłabyś napisać czyś mężatka czy wolna? Dzieciata czy starająca się... i takie tam ;)

Gość Salsa.
Taki naprawdę prosty: Upiec biszkopt np taki (4 jaja,1szkl.cukru,3/4szkl.mąki ziemniaczanej i do pełna tortowej,2łyżeczki proszku do pieczenia) Na to mus jabłkowy z 2 galaretkami cytrynowymi rozpuszczonymi w szklance wody Na jabłka 1/2 litra ubitej śmietany 36% + śmietan-fix I na górę potartą czekoladę Pyszota Wiecie co chyba też zrobię jutro:)

Gość Salsa.
Jestem mężatką,starałam się już dwa razy i dobrze mi to wyszło bo mam dwie córki więc wybaczcie ale do was nie dołączę się z brzuszkiem :D

Gość bo mam problem no
moja przyjaciółka znalazła sobie faceta. Jest miły, zabawny. Ale nie w tym rzecz. Odkąd się poznali nagle nie ma dla mnie czasu. Ilekroć dzwoniłam zawsze odmawiała, twierdząc że ma już inne plany. Np we wtorek(!) dzwoniłam żeby umówić sie na kawę w sobotę, a ta mi odpowiedziała: "wiesz co chyba będę widzieć się z Rafałem.". Jest mi cholernie przykro. I tak już jest od czerwca. Na palcach jednej ręki można policzyć ile razy od tego czasu się ze mną widziała :( Co mam robić dziewczyny? :(

salsa, przepis zakodowany:) jak zrobisz to poslij kawalek ciasta! moze sie tez wtedy skusze bo mam problem no-wiesz co, ciezko cokolwiek powiedziec, ale jak ona nie chce sie widziec to chyba nie jest taka przyjaciolka co?? przyjaciel czas zawsze znajdzie chocby nie wiem co.....moze robi tak celowo?od czerwca minelo juz sporo czasu wiec nie wiem czy na ratowanie takiej"przyjazni" nie jest zbyt pozno agnes;) my to sie przyciagamy:P

ja tak na jednej nodze pisze ;) bo Mężon dzwonił że już jedzie a ryba jeszcze nawet nie zetknęła się z patelnią :D bo mam problem - zgzdam sie z Tofikiem -.. zastanów się czy to prawdziwa przyjaźń i może powiedz jej szczerze, że takie traktowanie sprawia Ci przykrość.. powodzenia! :) Agnes! witaj :) jak miło Cię \"widzieć\" :) :)

Hej :) Ja się przyłączam do kawusi czy herbatki ale dopiero jutro wieczorkiem :) bo mam problem no.. przykro mi ale nie pomogę,nie mam do tego dzisiaj głowy i zgadzam się z tofikiem i kwiatulinką :) Dzisiaj łeb mi pęka,wkurzyłam się na jedną babę i mam serdecznie dosyć wszystkiego :( Wyłączam tego złodzieja czasu i robię sobie wieczór dla siebie :) Jutro jadę się odstresować do kumpelki,też mamuśki,także rano nie odpalam kompa,do juterka :)

agnes, no to milego wieczoru dla siebie! ja tez jeszcze czekam az synek zasnie!poki co to \"usypia\" czyli rozmawia i opowiada!! , ale jak juz zasnie to lece pod prysznic a potem zajrze!!!! kwiatulinka!! ktory miesiac?? czy to nie ty bylas na tym topiku o starajacych sie o ciaze jaki czas temu? bo jesli tak, a tak mi sie kojarzy kwiatkowy nick:P to mamy terminy blisko siebie! napisalam ci na maila wiec jak cos to odpisz! wymienimy poglady na ciezarne zycie:)

Tofik! dzieki za maila! nie skojarzyłam Cie od razu bo zmieniłyśmy obie niki. Ja faktycznie miałam kiedys bliżej do kwiatka niż kwiatulinki, ale zapomniałam tamtego hasła i musiałam założyć nowe :) Jeśli będzie Ci wygodniej to pisz/ mów do mnie Kwiatku ;) Odpisałam Ci na maila ( świetnie że się odezwałaś ) :) :) :) A z Agness się znacie? Czy ona była kiedyś na starających się???? Salsa, dzięki za przepis :) Mam pietra trochę bo jeszcze nic nie piekłam, ale może spróbuję przynajmniej. Ile lat mają Twoje córeczki?

Dzieńdoberek :) Widzicie,miałam rano nie odpalać kompa i...no same wiecie jak to jest..;) Tak kwiatuszku,byłam kiesyś na starających się ale się nie wystarałam i usunęłam na bok :( To znaczy starałam się kiedyś bardzo skutecznie bo mam już dwóch łobuzów ale chcieliśmy jeszcze córeczki,niestety to nie takie proste,nie mniej jednak ciągle nad nią pracujemy,w końcu to sama przyjemność :P Ale brakowało mi tych pogaduszek dlatego też załozyłam sobie nowe konto :D i chyba faktycznie \"przyciągamy się\" z tofikiem ;) (od razu skojarzyłam że to Ty :P) Prawdę powiedziawszy Ciebie też troszkę kojarzę,widzę że staraliście się bardzo efektownie :P mozna wiedzieć który to miesiąc?? Tofik to chyba bliżej półmetka-dobrze kojarzę?? Salsa,właśnie,ile lat mają twoje dziewczynki?? Zajrzę tu na pewno wieczorkiem dlatego piszcie dziewczynki,jakie plany na weekend i co u was?? Papaski :)

Witajcie:) swiat jest mały dziewczyny!!! hello Kwiatulinka!!! ciesze sie ze masz sie dobrze, ze dzidzia kopie, teraz to mozemy sobie rece podac;) koniecznie sie oddzywaj i czekam niecierpliwie na wiesci po kolejnej wyzicie na usg, fajnie sobie pogadac z kim kto ma teraz dokladnie to samo!! agnes, masz racje, ja juz blisko polowy, zreszta kwiatulinka tez! obie mamy termin na marzec wiec juz polmetek! ja tez mialam komputera nie wlaczac ale mam mnostwo czasu:) mamusia moja dotarla i zabawia wnusia, choc nie wiem kto kogo bardziej.nie ma szans na odpoczynek babcia!! teraz 3 tygodnie bedzie miala wnuczka tylko dla siebie! a wnuczek ucieszyl sie ogromnie!! ja dzis, z racji tego ze mam labe, bede sie chyba z mezem szlajala po sklepach:) bez synka to o jedna osobe mniej do upominania:P:P poza tym jakos w miare sie czuje, mimo ze zatoki jeszcze doskwieraja. tez odezwe sie pozniej:)jak bede miala czas!lecę na sniadanie!!buziaczki dla wszystkich!!

Gość Salsa.
Witajcie dziewczyny! Ja nie miałam czasu na kompa wcześniej bo wiadomo sprzątanie,zakupy,obiad i takie tam. Zaraz idę robić to ciasto,córka obiecała że mi pomoże,zobaczymy. Moje dzieci mają 11 lat i młodsza 2. A wasze ile mają lat?

Salsa:) moj synek ma pzreszlo 3,5 roku ja sie tez zabieram za ciasto...ale za jedzenie!!moja mama przywiosla ze sliwkami!! dziewczyny, dzis od rana prawie nie czuje ruchow, nawet nie wiem czy czulam czy to nie jakies akrobacje zaladkowo-jelitowe.troche sie martwie, mimo moze tak byc ze nie czuje jeden dzien ale i tak sie troszke niepokoje! zaraz zjem slodkie moze sie po tym dzidzius ruszy!!oby!! pozdrawiam!!