Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bcvdtjjkihyfvbj

do maturzystow

Polecane posty

Gość ahtziri
Zdawalam w tym roku mature i musze przyznac ze usnta z polskiego byla najlatwiejsza ze wszystkich przedmiotow. Ona jest nawet latwiejsza od zwyklego odpowiadania przy tablicy na lekcji bo przynajmniej wiesz z czego konkretnie beda Cie pytac. Najwazniejsze to przeczytac ksiazki i sie dobrze nauczyc prezentacji - wtedy te 15 pkt juz macie gwarantowane.Calosc zajmuje ok tygodnia (oczywiscie tylko wtedy kiedy kto inny Wam pisze prace a tak jest w 99,9% przypadkow) I to ma byc egzamin dojrzalosci? :o

Gość ja sie zgadzam
z tym tekstem w calej rozciągłości

Gość prawda jest takaa
ze poziom oświaty schodzi na psy - a prezentacje sa tego najlepszym dowodem

Gość ayyscde
obecni maturzyści to w iększości debile

Gość taki szczegoł
Matura z polskiego nie posiada żadnej wartości przy zdawaniu na studia. Mowie o podstawie i wartościowych studiach.

Gość miam miam
ayyscde- to, że poziom oświaty drastycznie zmalał, nie oznacza, że my, maturzyści jesteśmy.. ekhm.. "debilami". Poza tym to bardzo szerokie myślenie z Twojej strony.. upychanie do jednego wora.

Gość miam miam
Ale nie zauważyłam słowa "w większości" więc przepraszam i zwracam honor

Gość bbscdvfhukjm
debile

Gość csxz cn smbc
Ale kto jest debilami??

Gość jsvgbguncnhxz vghx
up

Gość pełzacz
obecni maturzyści nie umieją nawet w połowie tego co absolwenci podstawowki sprzed, powiedzmy, 10 lat...

Ja pisałem swoją prace dzień przed maturą ustną, dwa razy przeczytałem ją godzinę jak miałem iść zdawać i zdałem i to nawet nieźle no może nie na 80-100 %... ale 60 było i tyle mi wystarczyło ;]

Gość PPEZENTACJA
A ja chętnie pomogę wszystkim leniuszkom i zabieganym:) Jako studentka polonistyki piszę solidnie, profesjonalnie i ekspresowo. Tanio, zapraszam:)

Ja ostatnio też pisałem dwie prace maturalne znajomym ale za FREE :) no ale to znajomi no nie :D :) ale teraz nie wiem czy by mi się chciało. :)

Gość virumm
dobrze wiedziec a ile bierzesz ???

Fakt, ta matura niczego nie sprawdza. ja swoją kupiłam, 3 godz dzień wcześniej się uczyłam i zdałam na 18pkt. No ale polski u mnie nie był punktowany, więc mi nie zależało :P

Gość a.nervosa
czepiacie się maturzystów, a to nie ich wina tylko pojebanych polonistów i studentów, którzy nie potrafią odmówić sobie zarobku. przez takich tępych nauczycieli/przyszłych nauczycieli mamy upośledzoną młodzież, także jeśli czyta mnie jakiś polonista tłukący kasę na prezentacjach to niech sobie pogratuluje głupoty. ja swoją prezentację pisałam sama mimo że proponowano mi różne kwoty za danie komuś do napisania.

Gość daliladalila
no dobra..tylko ze jest mnostwo pajaqcy, którzy nawet nie probuja sami napisac

Gość tak jasne nie ich wina
studenci im sami wpychają napisane prace, błagają zeby tylko chcieli je od nich kupic :D

Gość skulony tulipanek
kurwa...najgorsze jest to ze dopiero tesraz sie zglaszają...imam mnostwo roboty :P a mogli przeciez wczesniej

Gość polonistka ..........aaa
nie ich wina...? a czyja...? nauczycieli, ktorzy wychodza ze skory zeby przekazac uczniom jakas wiedze, wyłaza ze skory by uatrakcyjnic zajecia, zaciekawic a oni maja gdzies bo " 30 procent to sie i tak zda" i w nosie maja zajecia oraz nauke?! jestem nauczycielem w szkole sredniej i doskonale wiem jak to wyglada. jeslibym chciała rzetelnie oceniac wiedze to, niestety musiałabym 90% osób nie dopuscic do matury. wiec sie "ciagnie" na siłe. piatki za aktywnosc, zadanka i inne szmery- bajery byle cos sie podciagneli.... a tu dalej nic. lektur nie czytaja! ba! po opracowania im sie nie chce siegnac, co ja o lekturach mowie! przebudzenie nadeszlo koncem semestru, nagle kazdy chce miec lepsza ocene. z czego ja sie pytam?! ja tak patrze z załoscia, osoby piatkowe, czworkowe, ba, nawet rojkowicze, przewaznie nie zasluguja na te stopnie. stan ich FAKTYCZNEJ wiedzy jest duzo nizszy, zas oceny sa wynikiem "wykucia" chwilowego. maturzysci, wybierajacy sie na studia humanistyczne, rowniez z prawdziwa wiedza humanistyczna maja niewiele wspolnego. zadac pytanie z historii, sztuki, filozofii to juz maja zgryz nie lada! gdzie te czasy, kiedy czlowiek czytał dla przyjemnosci i nie do pomyslenia bylo nie umiec podstaw. gdzie czasy gdy maturzysta znał na wyrywki cala historie literatury, a na maturze ciagnał los z 400 pytań. dla nich teraz 3 strony prezentacji to "dużo". niestety, spoleczenstwo nam idiocieje z roku na rok, a nam zostaje tylko stac i patrzec na ta degradacje....

Gość skulony tulipanek
KURDE..WRESZCIE KTOŚ MADRY SIE ODEZWAŁ... MATURZYSCI SA CORAZ GLUPSI ZAPRZECZYC SIE NIE DA

Gość skonczcie z ta
nie da sie zaprzeczyc

Gość mlCzarna
ludzie ale wy popierdoleni jesteście... Nie wszyscy maturzyści są jednym hujem robieni... więc jak juz zamierzacie kogoś obrazić to sięzastanówcie przez chwile. I sami zamiast pierdolić głupoty na kafe to poczytajcie jakiejś pożądnej literatury. Bo czasem to was żal słuchać..

Gość a co mysla maturzysci 2010

Gość kto to jest
zgadzam sie