Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość xanx

KREM - czy ja mam za duze wymagania?

Polecane posty

Gość xanx

Potrzuje normalnego kremu nawilzajacego (24 lata). Napiszcie prosze jakich skladnikow mam sie wyrzekac bo co jakis stosuje to mnie wyspuje takimi krostkami na czole i na brodzie :(. milo byloby tez gdybym mogla nalozyc na niego podklad i zeby ten podklad sie nie rolowal i nie zostawial smug (pod wplywem kremu).

unikaj kremów które w składzie mają parafinę i glicerynę choć to niełatwe, większość kremów jest z gliceryną. Polecam Hipp ale ten normalny w mniejszej tubce, chemii minimum, szybko się wchłania, matuje i dobrze robi się na nim makijaż.

Gość xanx
juz widze ze to jakis dla dzieci, mozna go sotac np w rossmamie?

Gość mikeyka
wiesz to zalezy - takei rzeczy to trzeba na sobei przetestować - mi np gliceryna służy a już parafina nie... a co powiesz na czyste masło karite?? bardzo fajna sprawa

Można kupić w Rossmanie albo aptece. Ja osobiście poleciłabym Tobie Vichy... nie wiem czy używałaś? Możesz poprosić w aptece o próbki i sprawdzić czy jest ok dla Twojej cery i jeśli tak to kupić. pozdrawiam:)

Gość xanx
tylko ze mnie wysypuje dopiero po tygodniu stosowania, a jedna probka na tyle nie starczy. niestety mam uraz co do marki vichy, juz wole LRP

Gość ja tez mam cere suchą
ale Hipp jeszcze bardziej ją wysusza, nadaje się raczej do cery tłustej

Gość kobita Sparoła
hey! mam problemy podobne, jak nie wieksze od twojego:( sprobuj myc twarz mleczkiem kosm. na to wklepuj krem nawilzajacy - poszukaj czegos odpowiedniego do swojego wieku:) mnie najlepiej sluza wyroby firmy Ziaja. probowalam drogich kremow ( bo pewnie lepsze), jednak uczulaja, wysuszaja nawet te - o zgrozo! - z AA. o podkladzie nia bylo mowy:( przy stosowaniu mleczka jest ok.:)

Gość lusia dobra rada
ja tez miałam problemy z doborem kosmetykow i wiesz co? poszłam do kosmetyczki, ona obejrzała twarz, zadała kilka pytan i dobrała mi swietną serię do mojej cery i jestem super zadowolona, wszystkie problemy sie skonczyły! idz do kosmetyczki na konsultacje, naprawde warto, tylko do dobrej kosmetyczki z doswiadczeniem a nie takiej młodej swiezo po kursie:)

Gość xanx
No moze sprobuuje, bo juz nie mam sily :(* nie nawilzam zle, bo suche skorki odstaja nawilzam ejszcze gorzej bo po tygoddni utakie male krotski wyskakuja w okolicach zuchwy i na czole :(

Gość lusia dobra rada
kochana na eksperymenty z kremami wydajesz pewnie kupe forsy, po co? idz skonsultuj kup i uzywaj, to nie ma sensu naprawde:) pozdrawiam Cie

Gość sibi
bez parafinum liqidum,wazeliny,to pot ęcialne zapychacze,najlepiej kupować kremy o jak najkrótszym składzie,ja ostatnio kupiłam w rosmanie krem babydream,ładny skład,a kremik matuje.i bez chemii jest więc polecam.jest z rumiankiem i pantenolem więc i łagodzi,lekko nawilża

Gość sibi
gliceryna nie zapycha .seria hipp jest owszem fajna,zwłaszcza oliwka ale oliwka ma w składzie 2 oleje(one nie zapychają)które wysuszać trochę mogą skórę wiec należy pamietać by nakładać na skórę wilgotną wtedy nawilża.masło karite i kakaowe ma zdolności zapychające

Gość lusia dobra rada
wezcie jej dajcie firme i nazwe a nie takie czary mary, co to za rady?

Gość xanx
Ale ja pytalam o sklad, i wlasnie mialam na mysli te zapychacze. Teraz pojde do drogerii i bede szukac, sprobuje i bede widziala czy ten sklad ma jakeis znaczenie dla mojej skory czy nie. w sensie czy po takim kremie bedzie mi lepiej niz po tych kupowanych wczesniej.

Gość lusia dobra rada
a to sobie idz i probuj i załoze sie ze dalej bedziesz tracic kase bo nic sie nie zmieni

Gość xanx
Moja kasa w koncu. NIe mam zaufanej kosmetyczki. Bardzije wierze w opinie tych ktore znaja sie na skladach kosmetykow.

Gość naleczowianka23
moze zamiast do drogerii udaj sie do apteki i powiedz pani o jaki krem ci chodzi i bez jakich skladnikow

Gość lady bb
ja mam czasami problemy z krostkami jak eksperymentuje z różnymi kosmetykami, natomiast w kwestii nawilżenia stosuje kremik dardia też się wczesniej naszukałam żeby wreszcie znaleźć coś co nie będzie powodowało podrażnienień i innych niepożądanych efektów. Krem jest hypoalergiczny i z tego co wiem bardzo dobrze przebadany i dobrze sie spisuje nawet przy mojej niezwykle wrażliwej skórze :)