Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qwert5678

Prawda o IQ

Polecane posty

Gość qwert5678

Iloraz inteligencji jest sztucznym wykładnikiem naszej percepcji, próbą określenia zdolności poprzez liczby, to jest tak jak waga czy wzrost, duży wzrost czy mały ma swoje zalety i wady, podobnie jest z IQ. Mając wysokie IQ jest się (uogólniając) błyskotliwym natomiast z niskim IQ można sprawdzać się jako doskonały planista. Udowodniono że większy odsetek ludzi z niskim IQ odnosi sukces niż ci którzy mają IQ powyżej przeciętnej, mało tego ludzie z wysokim IQ wykazują pewne cechy depresyjne a wręcz częściej zapadają na choroby psychiczne. Człowiek świadomy swoich słabości otacza się ludźmi, którzy je niwelują, natomiast ludzie świadomi swojej wartości nie doceniają innych. Dlatego ludzie o niskim IQ częściej odnoszą sukcesy.

Gość gość
W sensie....masz niskie IQ?

Gość Iloraz inteligencji jest sztuc
nie, dałem to tak dla ciekawostki

Gość gość
No w sumie z tą depresją to sie u mnie zgadza:o

Gość coś w tym może być ...
mam IQ 118, czyli trochę powyżej przeciętnej, a do tego dość depresyjną psychę i fobię społeczną :-O z drugiej strony, wysokie IQ mają narody takie jak Singapur, Korea Południowa czy Japonia, a niskie - Sierra Leone, Mozambik czy Etiopia. nie powiedziałbym, że niskie IQ pomogło tym ostatnim odnieść sukces...