Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saaabinaaaa

Biedoświadczona...

Polecane posty

Gość saaabinaaaa

Mam faceta... jesteśmy prawie 4 lata... Nie używam nic... żadnej antykoncepcji... a pare razy pozwoliłam mu się spuścić... fakt niby były to bezpłodne dni... miałam też okres... no ale inni sobie wpadają a my nie.... dużo osób nawet w dni bezpłodne zaszło w ciążę... Co z nami?

Gość zawsze podejrzewałem
biedoświadczona - przypadkowy pewnie, ale zarąbisty słowotwór. :)

Gość zawsze podejrzewałem
co do treści to my z żoną mamy tak samo, więc nie ma sie co martwić.

Gość ale w czym problem
ale chcesz zajść w ciążę czy raczej nie?

Gość saaabinaaaa
Boje się że z nami coś nie tak... tyle czasu i nic?? Może mam wszystko regularne i to dlatego... No jakby było to może być hehe :) Chociarz wolałabym najpierw ślub... ale boje się już teraz że może być coś nie tak...

Gość ale w czym problem
Nie masz się czym martwić, przecież sama piszesz, że tylko parę razy był wytrysk do środka i do tego w dni niepłodne. Możesz się zacząć martwić jeżeli po 6-9 miesiącach regularnego współżycia z pełnym wytryskiem w dni płodne nie zajdziesz w ciążę.

Gość ale w czym problem
" dużo osób nawet w dni niepłodne zaszło w ciążę" - troszkę mnie to rozśmieszyło, w dni niepłodne nie da się zajść w ciążę, co innego gdy owulacja się przesunie z niewiadomych powodów, organizm to nie zegar.

Gość o matko huto
masz racje, jestes niedoswiadczona i to mocno.. nie ma dni bezplodnych tylko nieplone (bezplodnoc jest trwala i nieodwracalna), poza tym w dni nieplodne nie da sie zajsc w ciaze, jesli zaistniala ciaza to byly plodne, proste...

Gość saaabinaaaa
No mam taką nadzieje bo pare razy zrobił "to" w takie dni które nawet nie wiem... czasem "to" robie i pobałam się że może coś nie tak...

Gość saaabinaaaa
No nie wiem... moja znajoma stosowała tabletki i oboje dzieci ma tzw tabltkowych... ciocia miała okres koniec prawie i jest na świecie moja kuzynka... chyba o czymś to świadczy

Gość o matko huto
wiec skoro zaszla na tabletkach, to znaczy, ze one zawiodly i byly dni PLODNE, albo (najbardziej prawdopodobne) tak regularnie brala, jak ten grzesiu co wrzucal list do skrzynki, a jak wrzucal, to kucal :D

Gość o matko huto
a koniec okresu od kiedy oznacza dni nieplodne? dni nieplodne sie okresla na podstawie codziennych obserwacji a nie na podstawie matematycznych obliczen i tzw koncowka okresu ani sama miesiaczka nie daje zadnej gwarancji dni nieplodnych!

Gość no to do dzieła
zapewne wiesz kiedy masz owulację, spróbujcie wtedy to się sama przekonasz czy naprawdę tak łatwo jest wpaść

Gość saaabinaaaa
Po to tu pisze bo chce rady osób co się na tym znają... Więc nie śmiejscie się ze mnie... to jak to jest z tą ciążą? kiedy mam wiedzieć że są dni niepłodne? a kiedy są dni płodne które gwarantują ciąże?

Gość o matko huto
jesli zalezy ci na tym zeby stosowac metody naturalne to musisz sie tym zainteresowac bardziej nizna pol gwizdka, tj samo forum ci nie starczy, najlepiej zaopatrz sie w ksiazke dot. naturalnego planowania rodziny, na wstepie odrzuc kalendarzyk (wyliczanie) bo to tylko do wpadki prowadzi. Kup termometr rteciowy, albo specjalny owulacyjny albo elektroniczny z dwoma miejscami po przecinku; ksiazke - i do dziela. Krotka charakterystyka tego co i jakjest tutaj 9skopiuj i wklej do przegladarki adres). porzucam 3 linki: http://28dni.pl/pomoc/jak_rozpoczac_obserwacje http://28dni.pl/pomoc/fazy_cyklu_a_objawy_plodnosci http://28dni.pl/pomoc/owulacja_fakty_i_mity

Gość saaabinaaaa
Dziękuje Ci bardzo za pomoc!!!! o to mi właśnie chodziło...

Gość a nie mogłaś tego napisać
w pierwszym poście po ludzku o co chodzi :)