Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Anoli

3 PYTANIA ODNOŚNIE URODY

Polecane posty

Gość Anoli

Mam do was 3 pytania: 1 W szkole zawsze jestem strasznie blada i łuszczy mi się skóra. Czym to może być spowodowane i jak temu zapobiec? 2 Co zrobić, by paznokcie miały ładny kwadratowy kształt? 3 Jak byście radziły domowym sposobem pozbyć się tzw. `zaskórników`?

odpowiedzi 1. odpowiednie nawilzenie skory powinno pomoc, jakis dobry krem, a na bladosc? taka juz Twoja natura pewnie:) ale mozna isc na solarium i troszke sie przyciemnic-tylko z umiarem, badz jakis dobry krem ozswietlajacy-polecam DOVE z drobinkami rozswietlajacymi-jest super!!! rozjasni,natlusci i bedzie ok 2. kwadratowy ksztalt? odpowiednio pilniczkiem taki ksztalt nadac-bardzo prosto to zrobic-dasz rade! 3. umyc twarz,umyc rece i do dziela,zajac sie ich wyciskaniem-najlepszy sposob-samodzielny sposob! :)

1. pelling i kremy brązujące. Ale nie przesadzaj, bo będziesz się błyszczała. 2. odpowiednio pilnikiem nadać kształt :/ 3. Dwie torebki rumianku zalać wrzątkiem w garnku, parzyć 2 minuty i nastawić głowę nad ten garnek, przykryć głowę ręcznikiem, zeby para nie uciekała za szybko. Wytrzymać około 10 minut. Niektóe zaskórniki same puszczą, a innym możesz pomóc. Albo za dwa dni zrobić następną "parówę".

Gość dagagani
a co jak mi sie tylko łuszczy skóra nosa ,, ciekawe dlaczego akurat nos okropnie to wyglada bo jak nakładam podkład to widac odchodzaca skórke , tak to ogólnie cera ładna tylko ten nos --- sa jakies sposoby ????

Gość Anoli
a co do paznokci to wiem, że pilnikiem tylko mam taki problem... może to głupie i banalne, ale czy paznokieć po boku też mam w jakiś sposób spiłować? Czy wystarczy tylko od góry?

Gość od boku nie ale
zaokrąglij te rogi bo będą sie łamać

Gość nie no nie wyciskaj
w zadnym wypadku!!! parowka z kolei powoduje pekanie naczyniek, goraca temperatura jest niezdrowa dla cery. Proponuje maseczke z drozdzy- wymieszj z odrobina cieplego mleka na gesta papke, naloz, jak wyschnie- sciagnij ( takimi platami ,reszte zmyj) Potem krem nawilzajacy dla mlodej cery. Albo kup gotowa maske dla swojej cery. od srodka jedz skrzyp i pij bratki polne. Nie jedz ostrych i tlustych rzeczy, malo slodyczy, duzo jarzyn, glownie marchewki, ktora ci tez cere przyciemni. A na blada cere lekki krem brazujacy ( do twarzy!) ( np Dove)