Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość powiedzcie mi proszę

czy OGÓRKI KISZONE sa zdrowe?

Polecane posty

pytam bo opyliłam z kilogram :D

Gość krasulkaw
jeden z najzdrowszych produktów w naszej strefi, zaraz po kapuście kiszonej, jelita są ci wdzięczne, uwierz!

Gość pani_ania
Zdrowe, zdrowe...! Dużo vit. C mają...! A Ty może "przy nadzieji" że na ogórki taki smak Cię naszedł...? :)

dzięki:) nie jestem "przy nadzieji" chociaz chciałabym już;)

Gość rerereerreee
Kiszone ogórki sprzyjają lepszemu przyswajaniu potraw. Są one dostatecznie silnymi czynnikami wywołującymi wydzielanie soków żołądkowych. Pomagają również w usuwaniu nadmiaru wody z organizmu i dlatego znajdują zastosowanie w dietach odchudzających. Surowe ogórki dla wielu osób są zbyt ciężkostrawne, jednak po ich ukiszeniu stają się o wiele łatwiejsze do strawienia. Dodatkowo, jedna z bakterii biorących udział w procesie kiszenia wytwarza dużo witaminy C, której pozbawione są surowe ogórki.

Gość rerereerreee
biały nalot na ogórkach kiszonych to bardzo korzystne dla naszego organizmu, a szczególnie jelit, to makrobiotyki - bakterie kawasu mlekowego. Jedzmy na zdrowie. Smacznego. Pozdrawiam.

Gość gość
mega zdrowe!!!! ja kupuje je zazwyczaj na kilogramy u producentów np www.slonecznepole.com.pl i wtedy mam maly zapas, ktory i tak szybko schodzi :)