Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam problem z pamiecia

mam problem z pamiecia

Polecane posty

9 IX mialam operacje na ucho w Miedzynarodowej Klinice za Wawą. Po wyjsciu ze szpitala, odpoczylam, nie przemeczalam sie. Od miesiaca .. nie moge sie uczyc, zapamietywac.. :( jestem przerazona.. pytalam lekarza rodzinnego i laryngologa czy narkoza mogla w jakis sposob wplynac na to ze NIE MOGE sie uczyc, zapamietywac, a oni ze ,,to pewnie przemeczenie'' ale czuje sie dobrze, tylko ta pamiec:( np: przez 30 min moge uczyc sie 2 zdan (nauka pojec np na biologie), wczoraj ogladalam film i kobieta przedstawia mezczyznie 3 zasady, kiedy konczy 2, ja nie pamietam o czym byla pierwsza.. mam problem z przypomnieniem sobie co mowilam wczesniej.. co sie dzieje? :(

Gość przed operacja mialas
dobra pamiec i jak to byla operacja

nie bardzo co napisalas pytasz czy mialam dobra pamiec? nauka z przedmiotow ktorych teraz NIE MOGE sie nauczyc , przed operacja szla mi BEZ PROBLEMu, owszem sa rzeczy wymagajace dluzszego czasu.. ale nie tak jak teraz ze uczylam sie 4,5 godziny, po czym nie pamietalam nic :( operacja to byla ponowna plastyka lancucha kosteczek ..

nie bardzo rozumiem co napisalas * mialo byc

ok. czyli nic w srodku na zewnatrz operacja.... na pamiec pij na czco zielona herbate sypana po wypicu 20 min jedz słonecznik pestki dyni i orzechy w sumie tak min. 100 gram jedz..... po zjedzeniu 2 godziny nic nie jedz i nie pij pamiec sie poprawi....

operacja byla w uchu srodkowym.. ale co jest ze takie mam problemy.. czyli pic herbate zielona, a po niej te orzechy,pestki (100g) i bedzie ok? tylko tyle?

Gość pani_ania
A może przyczyną Twoich problemów jest stres jaki przeżyłaś? Narkoza chyba nie daje takich efektów. Jestem po 2 operacjach i pewnie wiem jak możesz się czuć. Wydaje mi się, że powinnaś właśnie sporo odpoczywać, przez dłuższy czas łykać maksymalne dawki dobrego preparatu z magnezem i vit. B compozitum. Dobrze gdybyś porozmawiiała z lekarzem, czy jakiś antydepresant nie byłby Ci potrzebny. Ja w podobny stan do Twojego wpadłam po jednej z operacji. Byłam w wielkim dole. Nie mogłam spać, w głowie natłok myśli i ogromne kłopoty z pamięcią. Np. czytałam coś i w połowie kartki nie pamiętałam co było na jej początku. Kuracja lekami antydepresyjnymi (Rexetin rano i Sedam na noc) pomogła mi i teraz jest już wszystko oki. Pozdrawiam!

wlasnie w srodkowym uchu to mogło cos na mozg...... tak tylko zielona herbate musisz koniecznie posłodzic... pic powli po wypiciu min. 15 minut jesc te pestki mozesz zjesc wiecej 200 g to tez nie jest tak ze juz bedzie wszytsko dobrze ale poprawa bedzie na pewno pestki sa bradzo bogate w wartosci odzywcze i sa dobre na pamiec.... powiem Ci ze znajomy mial problemy z pamiecia kazałem mu jesc pestki regularnie i pamiec mu sie poprawiła....

przez dłuższy czas łykać maksymalne dawki dobrego preparatu z magnezem i vit. B compozitum. Dobrze gdybyś porozmawiiała z lekarzem, czy jakiś antydepresant nie byłby Ci potrzebny. Kuracja lekami antydepresyjnymi (Rexetin rano i Sedam na noc) pomogła mi i teraz jest już wszystko oki. nie łykaj chemii!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! w pestakch i zielonej herbacie masz wszytskie wartosci odzywcze ........

Gość pani_ania
Co Ty wypisujesz człowieku...............??????? Zastanów się..................................................!!!!!!!!

Gość mam to samo co TY
tyle, ze nigdy nie mialam zadnej operacji. nie pamietam tego co mowilam 5 min wczesniej, czesto mam czarna dziure w pmieci, nie pamietam tego czy pilam herbate czy sok, czuje sie jak kompletny debil. najgorzej jest w sklepie, nie pamietam czy karte po placeniu wlozylam do portfela, nie pamietam kompletnie nic! bralam biomax na poprawe koncentracji, pani w aptece mi polecila, nie pomogl zbytnio ale jest troszke lepiej. biore witaminy teraz, nie wiem czy pomaga, wciaz nic nie pamietam, to koszmar! ucze sie nowego jezyka, nie daje rady. nie wiem co robic...

pani_ania z ta ksiazka to jest dokladnie tak samo u mnie.. stres.. nie wiem czy az taki ogromny byl.. zle sie czulam po operacji.. no i nie wiedzialam ze nie moge pic alkoholu.. nikt z lekarzy mi nie powiedzial o tym, a ja takiej wiedzy nie mialam... z 2,3 tyg po operacji napilam sie, zdziwilo mnie ze az tak wiele moglam wypic, skoro wczesniej wystarczylo o wiele mniej, abym nie byl,a trzezwa.. ten alkohol mogl zaszkodzic? :(

Gość eeeeeeeeeeeetammmm
neurolog i neuropsycholog - tam sie wybierz. Twoj problem moze wynikac albo z uszkodzenia mozgu allbo jest czynnosciowy. moze to jest depresja, moze cos innego. Ile masz lat?

Co Ty wypisujesz człowieku...............??????? Zastanów się..................................................!!!!!!! ! Aniu Ty propnujesz Jej chemie...... czyli trucizne a ja naturalny i zdrowy pokarm..... w czym mam sie zastanowic...... a fakt ze łykanie tabletek obciaza watrobe, nerki......

bralam biomax na poprawe koncentracji, pani w aptece mi polecila, nie pomogl zbytnio ale jest troszke lepiej. biore witaminy teraz, nie wiem czy pomaga, wciaz nic nie pamietam, to koszmar! ucze sie nowego jezyka, nie daje rady. nie wiem co robic... bierz wiecej tabletek to pomoze....:D

Gość mam podobnie niestety
Zaczęłam nową szkole mam 16 lat i mogę siedzieć 4 godziny nad książkami i pamiętam tylko 1/4 tego czego się uczyłam ;( nie wiem od czego to zależy.. co chwile mam jakieś skurcze łydek, stres w szkole bo nie wyrabiam z nauką i mam prawie same 1 a to dopiero początek roku. :(

Gość mam podobnie niestety
te skurcze od niedoboru magnezu pewnie

eeeeeeeeeeeetammmm neurolog i neuropsycholog - tam sie wybierz. Twoj problem moze wynikac albo z uszkodzenia mozgu allbo jest czynnosciowy. moze to jest depresja, moze cos innego. Ile masz lat? ----> mam 18 lat i jestem w klasie maturalnej :( temu jestem w przed-panice bo NIGDY nie mialam problemow z pamiecia a teraz kiedy musze do matury sie uczyc to nie potrafie:( neurolog mi cos pomoze? alkohol mogl wplynac na pamiec?

Gość do mam problem z pamiecia
przepraszam bo nie mam czasu dlugo pisac, wiec moze to bedzie tylko 1 wpis. Mam pytanie: czy Ty wiesz co dokladnie Ci operowali?Czy mogli Ci naruszyc cos w mozgu? Powinnas miec na tyle wiedzy juz przed operacja. Sa atlasy anatomiczne, internet, mozna pytac lekarzy. Powinnas to wiedziec.

Gość eeeeeeeeeeeetammmm
mysle, ze powinnas sie wybrac do neurologa, ale z tego co napisalas (stres w szkole, klasa maturalna) to skieruje cie na bank do psychologa. duzo jest takich pacjentow - maturzystow wlasnie w tym okresie. Tak wiec zanim zaczniesz brac jakies cudowne srodki na pamiec, nalzey wykluczyc rozne choroby dla swietego spokoju. Operacja ucha nie powinna miec powiazania z zaburzeniami pamieci.

Gość eeeeeeeeeeeetammmm
no i ile ty wypilas tego alkoholu?? Zaburzenia pamieci u alkoholikow wystepuja po dluzszym czasei picia, nie takiego jak u Ciebie. Chyba ze jestes uzalezniona

Gość do mam problem z pamiecia
a jeszcze moze byc tak, ze Ty sie nakrecasz tym strachem, ze mialas taka operacje i boisz sie, ze cos Ci tam uszkodzili a to mzoe wcale tak nie byc:/

Gość eeeeeeeeeeeetammmm
no ale w uchu, nawet srodkowym nie ma struktur odpowiedialnych za pamiec, wiec to, ze sobie cos wkreca jest jak najbardziej slusznym stwierdzeniem

Gość eeeeeeeeeeeetammmm
chyba ze dowiercili sie do plata skroniowego...;)

nic sobie nie wkrecam ;/ nie udczuwalam stresu po operacji, bo to byla moja druga. operowal mnie profesor skarzynski http://henrykskarzynski.pl/ *** klasa maturalna nie stresuje sie, nie mialam problemow z nauka wiec i stresu wielkiego nie odczuwalam.. nie wiem w czym problem.. :(

Gość eeeeeeeeeeeetammmm
nie chodzi mi o to, ze wkrecasz sobie czegos czego nie ma, wierze, ze masz realny problem z pamiecia. jednak skojarzylas operacje z problemami pamieciowymi, a ona nie mila na to wplywu. prawdopodbnie odczuwasz stres zwiazany ze zblizajaca sie matura. jednak dla wlasnego spokoju skonsultuj to z lekarzem.

Gość eeeeeeeeeeeetammmm
czy orpocz problemow z pamiecia masz inne dolegliwosci?

pamiec raczej.. no i kilka razy w tygodniu bol glowy.. zmeczona czuje sie dosc czesto, mimo ze dobrze spie, ale sa dni ze wracam poi szkole , czuje sie ciezka i sen tylko mi w glowie .. ale to moze temu ze jesien..

Gość G_Krzysztof
Tak wiem, temat aktywny dziesięć lat temu. Ale jak to możliwe że mam dokładnie to samo po grzebaniu w uchu w dokładnie tym samym centrum? W trakcie "narkozy" na 100% "spuchłem" dość mocno, tak, że dostałem dożylnie dużą dawkę czegoś przeciwuczuleniowego - wapno? Długo to z dłoni schodziło, bo w nerwach źle się wkłuli. Po wszystkim pytam, czym mnie usypiano żeby móc ostrzec w razie czego przy kolejnym zabiegu w odpowiedzi dostałem wymijająco, że będzie w wypisie. W wypisie nie było to pytałem na wizycie pozabiegowej przy zdjęciu szwów....lekarz jedynie się zaśmiał i rozbrajająco powiedział że w komputerze nic nie ma i już nic się nie dowiem. Minęło sporo czasu a problemy z pamięcią nadal są, długo mi zabiera to aby w miarę elokwentnie się wypowiadać ( bardzo często brakuje mi słów ), ospałość, ciągłe przemęczenie,spadł także czas reakcji...i ta zbieżność co do miejsca i zabiegu ... zapewne autorka posta już się nie odezwie....ale gdyby jednak, byłbym wdzięczny za relację jak się ma po 10 latach.

Gość gość Sławka 22
Ja też miałam, u mnie bardzo pomogło zastosowanie Mind Up. Kupisz na Allegro lub stronie http://grinday.com