Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość badaczka

POMÓŻCIE PROSZĘ

Polecane posty

Gość badaczka

Witam drogie mamy....ja jeszcze mamą nie jestem ale pewnie kiedyś nią będę :)) Prowadzę obecnie badania do mojej pracy na temat dzieci w sieci i stron internetowych dla matek. Pomóżcie proszę, napiszcie czego szukacie na takich stronach, jakiś informacji na temat dzieci poszukujecie i czym się kierujecie wybierając takie strony? Czy czegoś na takich stronach Wam brakuje? Może nasz wspólny wysiłek i odpowiedzi pozwolą stworzyć idealną stronę dla kobiet oczekujących i wychowujących dzieci:) Będę wdzięczna za każdą wypowiedź :)))

Gość niankabg
czy moge się wypowiedzieć nie jestem mama ale jestem niania , i wciagle staram się pogłebić moja wiedze

Gość badaczka
Pewnie, każda informacja będzie dla mnie cenna :)) Od każdego kto z sieci korzysta i kto ma doczynienia z dziećmi :))

Gość nianka dg
czesto szukam informacji na temat , np dlaczego dziecko nie dzieli się zabawkami , jak nauczyć dziecko siusiać , czemu moczy się w nocy , lub dlaczego gdy po popołudniowym snie wstaje z płaczem , ostatnio tez szukałam informacji na temat jak uspac dziecko bo ja musze godzine poświecac na uspanie

Gość nianka dg
mamy czesto szukaja informacji o przeczkolach , dlaczego dziecko płacze w przedszkolu , i o nianiach ile na godzine ile w weekendy ,,

Gość badaczka
A jakie informacje są niedostępne w sieci?? czego brakuje i o co warto byłoby taką stronę wzbogacić??

Gość mała zosia
Ja najczęściej szukam informacji na temat zdrowia, porad lekarzy, pediatrów itp. Myśle że tego typu stron jest mało....ciężko jest w sumie stwierdzić czy rzeczywiście wypowiadają się specjaliści czy tylko ktoś podstawiony...

Gość karolinkalubusia
Jest mnóstwo fajnych stron ale na każdej pisze to samo. ja najczęściej szukam informacji na temat jakiś problemów jeśli się taki pojawią np. gdy dziecko wymiotuje, ma krwotok z nosa lub jest przeziębione....szukam wtedy jakiś rozwiązań. Ale wiadomo, strony internetowe nigdy nie zastąpią mi rady pediatry :))

Gość kostkacukru
W sieci już chyba wszystko można znaleźć....nie przychodzi mi do głowy nic co można by jeszcze dodać bo czego nie szukam to zawsze to znajduje :)

a ja nie zgodzę się, że wszędzie jest to samo. Np. kwestia picia alkoholu -- na jednej stronie piszą, że można owszem lampkę wina, a na innej już piszą, że KAŻDA ilość alkoholu szkodzi i może prowadzić do zespołu alkoholowego u dziecka. (czego nie podważam, ale chodzi tu o kwestię niezgodności danych na poszczególnych stronach). Ogólnie - strony traktują o tym samym, ale znaleźć można na nich czasem sprzeczne informacje. Ja szukam wiadomości o tym, jak rozwija się ciążą w poszczególnym tygodniu, jak przebiega poród, o karmieniu i pielęgnacji dziecka itp. Często czytam artykuły, oparte na doświadczeniach innych mam. Zawsze jednak traktuje przeczytane informacje z przymrużeniem oka, najpewniej wszelkie kwestie wyjaśnia mi lekarz na bieżąco.

Gość badaczka
A czy jest coś o co wzbogaciłybyście takie strony internetowe?? Czegoś Wam brakuje? Czegoś nie możecie znaleźć??